|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
balıkesir, bilgileri, gazi, ilköğretim, merkez, okulu |
![]() |
Gazi İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Balıkesir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gazi İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez BalıkesirBalıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Merkez'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Balıkesir Merkez'deki İlköğretim Okulları Tanıtımı - Gazi İlköğretim Okulu Resimleri - Gazi İlköğretim Okulu Hakkında OKULUMUZUN TARİHÇESİ Okulun binası 1928 yılında özel saymanlık tarafından okul olarak yapılmış ve ilk defa 1928 yılında GAZİ İLKOKULU olarak öğretime başlamıştır ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 1941 yılında bina ordu komutanlığına tahsis edilmiş olup bu sebeple 2 ay kadar Mithatpaşa İlkokulu'na nakletmiş ve tatil bitiminde okullar açıldığı sırada Alişuuri İlkokulu'na nakledilerek o binada çift öğretim yapmıştır ![]() 1943 yılında bina ordu tarafından tahliye edilince Gazi İlkokulu kendi binasına geçmiştir ![]() 1943 yılında binanın bir kısmı Erkek Sanat Enstitüsü'ne tahsis edilmiş bu yüzden okulda çift öğretim başlamıştır ![]() 1946 yılında Erkek Sanat Enstitüsü yeni yapılan kendi binasına nakledilmiş ise de enstitüden boşalan kısma Ticaret Lisesi açılmıştır ![]() 1956 yılında Atatürk İlkokulu yapılmış ve Gazi İlkokulu'nun 1400 ü bulan öğrencisinin bir kısmı bu okula nakledilmiştir ![]() ![]() 1957 yılında Ticaret Lisesi kendi binasına geçmiş, Ticaret Lisesinden sonra Mithatpaşa İlkokulu öğretime başlamıştır ![]() 1958-1961 yılları arası binanın yarısı Mithatpaşa Okulu'na tahsis edilmiş, 1977 yılına kadar Mithatpaşa İlkokulu ile Gazi İlkokulu birlikte ikili öğretim yapmıştır ![]() 1977 yılında Mithatpaşa İlkokulu binadan ayrılmış yerine Meslek Yüksek Okulu gelmiştir ![]() Bina 1977-1982 yıllarında Gazi İlkokulu ile Meslek Yüksek Okulu'na hizmet vermiştir ![]() 1982 yılında Meslek Yüksek Okulu, Eğitim Fakültesi bitişiğindeki binasına taşınmasıyla binaya Halk Eğitim Müdürlüğü yerleşmiştir ![]() Bina 1982-1990 yılları arasında Gazi İlkokulu ile Halk Eğitim Müdürlüğüne hizmet vermiştir ![]() 1990 yılında aynı çatı altına Eğitilebilir Çocuklar İş Okulu açılmıştır ![]() 1997 yılında okulumuz ( 4306 sayılı kanun gereği) 8 yıllık kesintisiz eğitime geçildiğinden adı GAZİ İLKÖĞRETİM OKULU olarak değişmiştir ![]() Halen bina Gazi İlköğretim Okulu ve OÇEM' e hizmet vermektedir ![]() Gazi İlköğretim Okulu Balıkesir Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: BALIKESİR / MERKEZ Adı: GAZİ İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Yıldırım Mah ![]() Telefon Numarası: 2662411835 Faks Numarası: 2662450972 E-mail Adresi: 388686@meb ![]() ![]() Web Adresi: BALIKESİR - MERKEZ - Gazi İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|