Prof. Dr. Sinsi
|
Bahçelievler İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Denizli
Bahçelievler İlköğretim Okulu Hakkında - Bahçelievler İlköğretim Okulu Tanıtım - Bahçelievler İlköğretim Okulu Resimleri - Bahçelievler İlköğretim Okulu İletişim

Bahçelievler İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :
Denizli’de 1976 yılında meydana gelen depremde ,evleri hasar gören vatandaşlara ev yapılacağı açıklanmış Devletin imkanlarıyla 1977 yılında Bahçelievler İlkokulu olarak hizmete açılmıştır 1977 yılında Bahçelievler ilkokulu ihtiyaca cevap veremez duruma gelmiş Yine devletin imkanlarıyla ek bina yapılarak İlköğretim okulu olarak 2000-2001 Eğitim Öğretim yılından itibaren 18 derslikli binasında eğitim ve öğretime devam etmektedir
Okulumuz 9 200 m2 açık ve 810 m2 kapalı alana sahiptir Okulumuzda; 17 adet dershane, 1 adet bilişim teknolojileri sınıfı, 1 adet Fen ve Teknoloji dersliği ,1 adet Teknoloji Tasarım Atölyesi bulunmaktadır Ayrıca; 1 müdür odası, 2 müdür yardımcısı odası, 1 Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik odası, 1 genel arşiv , 1 spor odası, 1 öğretmenler odası bulunmaktadır Sosyal faaliyetler için yeşillikler içindeki geniş okul arazimizin yanı sıra, son teknolojiyle donatılmış 150 kişilik çok amaçlı salonumuz, okul bahçesi içerisinde 1 öğrenci kantini bulunmaktadır
Okul kütüphanemiz derslik sistemi şeklinde faaliyettedir Okulumuzda internet bağlantısı ve 30 adet bilgisayar bulunmaktadır Öğrenci ve öğretmenlerimizin bilişim teknolojilerinden azami ölçüde faydalanabilmeleri için öğretmenler odası ve her sınıfta bilgisayar ve internet bağlantıları mevcuttur
Okulumuzda; ders araç, gereç ve materyalleri olarak 2 adet fotokopi makinesi, 2 adet tepegöz, 4 adet projeksiyon cihazı, 8 adet güvenlik kamerası ve alarm sistemi cihazları mevcuttur
Çevre bilinci gelişmiş,kişisel ve toplum sağlığını düşünen öz bakımına önem veren olaylara bilimsel düşünce ile yaklaşarak, sorun çözme yeteneği gelişmiş değişen teknolojiyi takip edebilen insanlar yetiştirmek olarak benimsediğimiz misyonumuzun ve sorumluluğumuzun farkındayız Eğitim alanındaki yeni yaklaşımları yakından takip ederek öğrencilerimize daha iyi bir eğitim imkânı nasıl sağlarız? sorusunu sürekli olarak kendimize soruyoruz Biz bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21 Yüzyılın gelişen gereksinimlerine yanıt verecek beceriler kazandırmak için varız
İlkemiz geleceği gören ve geleceği bu günden tasarlayan insancıl, sosyal ve yenilikçi bireylerin yetiştirmek Bu nedenle “Önce İnsan” felsefesini benimseyerek doğru ve etkili bir iletişimin eğitimde başarımızı artıracağına, öğrencilerimizin öğrenmeyi öğrenmesinin öncelikli olduğuna inanırız Öğrenciler bütün çalışmalarımızın odak noktasıdır Biz birbirimizi öğrencilerin,velilerin ve toplumun sürekli gelişen beklentilerine ayak uyduracak şekilde geliştirmek için cesaretlendiririz Biz birbirimize ve kendimize güveniriz Yeteneklerimizin ve farklılıklarımızın farkındayız Bunların birer zenginlik kaynağı olduğuna inanıyoruz Ekip çalışmasına önem verir, gelişen teknolojiyi takip eder ve okula taşır, mesleğimizin etik kuralları ve ilkeleri olduğuna inanıp, uygulamaya özen gösteririz Değişmeyen tek şeyin değişim olduğuna inanırız İşte bütün bu ilkeler; bizim hep birlikte yapacağımız çalışmaları şekillendirir ve alacağımız kararları etkiler
Öğrenci sayımız yaklaşık 650 civarındadır Okulumuzda görev yapan 32 öğretmenden 8 tanesi uzman ve 2 tanesi yüksek lisans yapmıştır Öğretmenlerin % 70’i 15 yıl ve üzeri hizmeti olan kişilerdir Bu açıdan bakıldığında öğretmenler çevreye ve okula uyum sağlamış tecrübeli ve deneyimli bir kadro görünümündedir
Okulumuzda branşlar bazında öğretmen dağılımımız;1 Rehber öğretmenimiz, 2 Türkçe öğretmenimiz, 2 Fen ve Teknoloji öğretmenimiz, 2 Yabancı Dil öğretmenimiz, 1 Matematik öğretmenimiz, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz, 1 Beden Eğitimi öğretmenimiz, 1 Müzik öğretmenimiz, 2 Teknoloji ve Tasarım öğretmenimiz, 16 sınıf öğretmenimiz şeklindedir
Okulumuz öğretmenleri arasında kişisel dayanışma ile arkadaşlık ilişkileri göze çarpmaktadır Okul idaresi ile personel arasındaki ilişki ve iletişim en üst düzeydedir
Okulumuzda yaşanan disiplin olayları karşısında, eğitimde önce insan ilkesi gözetilmekte ve öğrencilerimizi kazanma yoluna gidilmektedir Bununla birlikte öğrenci davranışlarını izleme değerlendirme kurulumuz etkin bir şekilde görevini yapmaktadır Öğrencilerimiz kendini doğru ifade edebilen, disiplin olayları açısından fazla sorun çıkarmayan, devamsızlık oranları düşük bir kitledir
Öğrenci velilerimiz; genelde işçi sınıfı, az sayıda esnaf, memur oluşmaktadır Velilerimizin okulumuzda yapılan veli toplantılarına katılım oranı % 30 civarındadır Öğrencilerimizin başarı ve devamsızlık durumları ile ilgili olarak velilerimiz iletişim olanakları kullanılarak bilgilendirilmekte, başarının artması yönünde katkıları sağlanmaktadır
Mezun öğrencilerimizin % 20’si Anadolu Lisesi, % 40’si meslek liselerine % 40’ ı düz liselere yerleşebilmektedir
Okulda düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlerin öğrencinin okul yaşantısına olumlu katkısını bilen okulumuz, öğrencilere yönelik etkinliklere önem vermektedir Bu etkinlikler; sınıflar arası futbol turnuvası, proje ve sunum hazırlama olarak gerçekleşmektedir
Okul olarak bugüne kadar katıldığımız değişik alanlardaki yarışmalarda birçok başarı elde edilmiş ve çeşitli ödüller alınmıştır
Okulumuzda eğitim-öğretim işleri, uzmanlaşmış tecrübeli öğretmenler nezaretinde en üst düzeyde yapılmaktadır Okulumuz geçmişten geleceğe akıp giden eğitim – öğretim çalışmalarını, Atatürk’ün “ Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” Bilincini almış, çağdaş öğretmenlerle sonsuza kadar sürdürecektir
Bahçelievler İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :
Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Merkez
Okulun Telefonu: (258) 377 20 60
Okulun Faksı: (258) 377 11 50
Okulun Adresi: Bahçelievler Mah 3020 Sokak No:4
Okulun Web Adresi: http://denizlibahcelievler meb k12 tr/
Okulun E-Posta Adresi: denizlibahcelievlerio@hotmail com
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı :
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok