Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, bilgileri, ilköğretim, mamak, okulu, saimekadın

Saimekadın İlköğretim Okulu Bilgileri Mamak Ankara

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Saimekadın İlköğretim Okulu Bilgileri Mamak Ankara

Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Mamak'taki İlköğretim Okulları Bilgileri - Saimekadın İlköğretim Okulu Tanıtımı - Saimekadın İlköğretim Okulu Resimleri - Saimekadın İlköğretim Okulu Hakkında

Misyonumuz

Çağın gerektirdiği bilgi birikimine ve yeteneklere sahip fertler yetiştirmek, öğrencilerimizi çok yönlü yetiştirirken onlara sadece okulda değil bulunduğu çevrede de eğitimin yapılabileceğini fark ettirmek
Vizyonumuz

Gerek duyulan bilgiye nereden ve nasıl ulaşacağını bilen, etkili iletişim kurabilen, insan haklarına ve demokrasiye saygılı, kendi hak ve özgürlüklerinin farkında olan, bu hak ve özgürlükleri kullanma kararlılığında ve becerisinde olan, etkili ve sorumlu bireyler yetiştirmek

DÜNDEN BUGÜNE
SAİMEKADIN İLKÖĞRETİM OKULU
ADI VE TARİHÇESİ

Okulumuz Ankara il merkezinin doğusunda Hatip çayının güneyinde Saimekadın semtindedir Okulumuz adını Saimekadın semtinden almışsa da şimdiki mevkiine Mehtap mahallesi denilmektedir

Semtin adını Saymakadın ya da Saimekadın olduğu tartışılır Anlatılan birinci hikaye şudur: Semtin kuzeyinde demiryolunun çalışmaları askerler tarafından yapılmaktadır Bir gün bu çalışmalar devam ederken oradan geçmekte olan bir kadın askerleri saymaya başlamış Saymanın uğursuzluk getireceğine inanan komutan kadına “Sayma Kadın” der İkinci hikaye ise: Ankara’nın kuruluş yıllarında adı geçen yerin boş bir alan olduğu ve burada kimsesiz Saime adında bir kadın oturmaktadır Onun için buraya SAİMEKADIN’ın yeri diye diye SAİMEKADIN olmuştur Genellikle SAYMAKADIN diye söylenirse de yazılımlarda SAİMEKADIN kullanımı yaygındır Hızlı kentleşme süreci içerisinde çevrede bulunan okullar ihtiyacı karşılayamamıştır Okulumuzun bulunduğu yere BAŞKENT LİSESİ adıyla okul binası yapılmıştır 18 Ocak 1971 tarihinde BAŞKENT LİSESİ ve SAİMEKADIN İLKOKULU olarak iki devre halinde eğitim ve öğretime başlamıştır Çevre okullardan nakil gelenlerle 132 kişi olan öğrenci mevcudu, aynı yılın sonunda 206’ya ulaşmıştır Ağustos 1971’de BAŞKENT LİSESİ okuldan ayrılarak tamamen ilkokula dönüşmüştür 1971-1976 yılları arasında ikili, 1976-1985 yılları arasında normal 1985-1986 öğretim yılından itibaren ikili eğitim-öğretime devam etmekte olup 1977 yılından itibaren anasınıfı ile faaliyetini sürdürmektedir

01 Ocak 1984 tarihine kadar ÇANKAYA ilçesi sınırları içerisinde bulunan okulumuz, şimdi MAMAK ilçesine bağlıdır Okulumuzda 1971 yılında yapılan eski bina 6 dershane, 2 idare odası, 1 öğretmenler odası, 1 hizmetli odası, 1 salon, 2 kömürlük, 2 WC bulunmaktadır 4306 sayılı kanunla 1997-1998 eğitim-öğretim yılından itibaren ‘SAİMEKADIN İLKÖĞRETİM OKULU’ olarak adı değiştirilmiştir

Okulumuza 2002-2003 eğitim-öğretim yılından itibaren 3 katlı yeni bir ek bina yapılmıştır Yeni bina 14 derslik, 1 fen laboratuarı, 1 anasınıfı, 1 öğretmenler odası, 2 idare odası, 1 kitaplık, 1 bilgisayar odası, 1 çok amaçlı salon, 3 WC, 1 kalorifer odası ve 1 sığınak olarak faaliyet göstermektedir

Okulumuz normal eğitim-öğretim yapmaktadır
Saimekadın İlköğretim Okulu Ankara Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Saimekadın İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Saimekadın İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Saimekadın İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Saimekadın İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: SAİMEKADIN İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: MEHTAP MAH OKULLAR CAD NO:16 SAİMEKADIN MAMAK/ANKARA

Telefon Numarası: 3123657563

Faks Numarası: 3123657563

E-mail Adresi:702988@mebk12tr

Web Adresi: ANKARA - MAMAK - Saimekadın İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com