Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, ilköğretim, izmir, karşıyaka, okulu

Ankara İlköğretim Okulu Karşıyaka İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ankara İlköğretim Okulu Karşıyaka İzmir

Ankara İlköğretim Okulu Hakkında - Ankara İlköğretim Okulu Tanıtım - Ankara İlköğretim Okulu Resimleri - Ankara İlköğretim Okulu İletişim

Ankara İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Cumhuriyetten önce okulumuzun bulunduğu yerde bir Rum evi bulunmaktaydı Evin sahibi evi daha geliştirerek büyük bir kütüphaneye dönüştürmüştür Daha sonra bahçe kapısının olduğu yere Rum papa tarafından bir kilise yaptırılmıştır Kütüphaneyi de bu kiliseye bağlı okula dönüştürmüştür 9 Eylül 1922’de Rumlar İzmir’i terk edip gittiklerinde okul ve kilise Türklere kalmıştır “Türk İlkokulu” olarak eğitim ve öğretime açılmış sonra ismi “Ankara İlkokulu” olmuştur Okulda önce erkek öğrenciler öğretim yaparken daha sonra kız öğrenciler de okula alınmaya başlamıştır Çevre nüfusu artmaya başladıkça okul küçük gelmeye başlamış, 1961 yılında 6 derslik daha ilave yapılarak bahçe ortasındaki kilise yıkılmış, yerine müzik salonu ve yemekhane yapılmıştır Zamanla derslikler gereksinimi karşılayamadığından, semt zenginlerinden Durmuş YAŞAR tarafından ilave pavyon öğretime girmiş, 1963 yılında öğretime açılan pavyonda yetersiz gelince 1972 yılında Kula Mensucat’ın yaptırdığı 10 derslikli pavyonda hizmete sunulmuştur

1972 yılında Çok Amaçlı Salonun inşasını Halim FOÇALI yaptırmıştır Okulumuz 1997 tarihinde çıkarılan “8 Yıllık Kesintisiz Eğitim” nedeniyle ilköğretim okuluna dönüşmüş ve ismi de “Ankara İlköğretim Okulu” olmuştur

Okulumuzun 15 derslik, 4 idare odası, 1 rehberlik odası, 1 çok amaçlı kültür ve spor salonu, 1 fen laboratuarı, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 teknoloji tasarım sınıfı, 1 müzik sınıfı, 1 kütüphane ve 1 öğretmenler odası bulunmaktadır

2002-2003 Eğitim Öğretim yılında çalışmalarımıza başladığımız grubumuz Ege, Karadeniz, Trakya ve İç Anadolu yöresi halkoyunları ekipleriyle okulumuzu pek çok festivalde temsil etmiştir

2005-2006 Milli Eğitim Bakanlığı Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlendiği yarışmasında 2 olmuştur

Çalışmalarına devam eden grubumuz son olarak 2006 yılı Temmuz ayında yapılan İtalya- Parma –Culture and Art Competition” Festivaline katılmıştır

2006-2007 Eğitim Öğretim yılında Futbol Kız Takımımız İlçe 1si, İzmir 2si ve Muğla ilinde yapılan müsabakada Grup 2si olmuştur

Ankara İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bulunduğu İlçe: Karşıyaka
Okulun Telefonu: (0232) 381 53 37
Okulun Faksı: (0232) 381 53 37
Okulun Adresi: Donanmacı Mah 1725 S No: 33
Okulun Web Adresi: http://wwwankaraiomebk12tr/
Okulun E-Posta Adresi: ankaraioo@hotmailcom
Okulun Müdürü: Mehmet ŞAHİN
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Ankara İlköğretim Okulu Resimleri :

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com