|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgileri, derince, ilköğretim, kocaeli, okulu, reis, turgut |
![]() |
Turgut Reis İlköğretim Okulu Bilgileri Derince Kocaeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turgut Reis İlköğretim Okulu Bilgileri Derince KocaeliTurgut Reis İlköğretim Okulu Hakkında - Turgut Reis İlköğretim Okulu Tanıtım - Turgut Reis İlköğretim Okulu Resimleri - Turgut Reis İlköğretim Okulu İletişim ![]() Turgut Reis İlköğretim Okulu Kocaeli Derince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Turgut Reis İlköğretim Okulu Tarihçesi: Okulumuzun tarihçesi;eski müdürlerin,tanıkların anlatımına göre 1 ![]() ![]() Okul bahçemizin tren garına bitişik sınırında demir yolu işçilerinin yol yapım çalışmaları Sırasında barınmaları için tahtadan tek katlı bir baraka yapılmıştır ![]() Bu tahta baraka Kurtuluş Savaşı yıllarında,Yunan ordusunda yaralı askerler için revir olarak kullanılmıştır ![]() ![]() O yılarda Derince bir köy konumda olan Derince,istasyon çevresinde üç beş evden İbaret bir yerleşim yeridir ![]() 1914 yılında Cumhuriyetimizin kurucusu M ![]() Balkanlardan gelen göçmenlerin yerleşmesi amacı ile çalışmalar ve incelemeler yapmak için Derinceye gelir ![]() ![]() ![]() ![]() İçin Derince istasyonunda trenden iner ![]() ![]() ![]() ![]() -Söyle bakalım adın ne, hangi okulda okuyorsun? Kız boynunu büker ve üzülür ![]() ![]() ![]() ![]() Cevat ABBAS, binayı boşaltır,onarır ve okul haline getirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul alanının batı yönünde birinci ve ikinci katı devlet ve halkın katkıları ile üçüncü katı Türk Kablo Fabrikası’nca olmak üzere yeni bir bina yapılarak 1985 yılında hizmete girmiştir ![]() Binanın yapımında zamanın muhtarı Methi Atlan ve okul müdürü Cevat Kaya’nın özverili çalışmaları da yadsınamaz ![]() Binanın 9 ay gibi kısa bir sürede yapılarak hizmete girmesi dikkate değer bir olaydır ![]() ![]() Okulumuzda üç ayrı binada eğitim hizmeti verilmektedir ![]() Turgut Reis İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: KOCAELİ / DERİNCE Adı: TURGUT REİS İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: DENİZ MAH ![]() ![]() Telefon Numarası: 2622398689 Faks Numarası: 2622398764 E-mail Adresi: Web Adresi: - http://www ![]() ![]() ![]() Turgut Reis İlköğretim Okulu Resimleri: ![]() Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul hakkında daha fazla bilgi için: |
![]() |
![]() |
|