Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, derince, ilköğretim, kocaeli, okulu, reis, turgut

Turgut Reis İlköğretim Okulu Bilgileri Derince Kocaeli

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Turgut Reis İlköğretim Okulu Bilgileri Derince Kocaeli

Turgut Reis İlköğretim Okulu Hakkında - Turgut Reis İlköğretim Okulu Tanıtım - Turgut Reis İlköğretim Okulu Resimleri - Turgut Reis İlköğretim Okulu İletişim

Turgut Reis İlköğretim Okulu Kocaeli Derince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Turgut Reis İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Turgut Reis İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Turgut Reis İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Turgut Reis İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Turgut Reis İlköğretim Okulu Tarihçesi:

Okulumuzun tarihçesi;eski müdürlerin,tanıkların anlatımına göre 1 Dünya Savaşı’nın Son yıllarına dayanmaktadır

Okul bahçemizin tren garına bitişik sınırında demir yolu işçilerinin yol yapım çalışmaları

Sırasında barınmaları için tahtadan tek katlı bir baraka yapılmıştır

Bu tahta baraka Kurtuluş Savaşı yıllarında,Yunan ordusunda yaralı askerler için revir olarak kullanılmıştırYunan ordusunun Anadolu’yu terk ettiği 1922 yılından 1924 yılına kadar bu ahşap baraka Devlet Demir Yolları’nda ambar olarak kullanılmıştır

O yılarda Derince bir köy konumda olan Derince,istasyon çevresinde üç beş evden İbaret bir yerleşim yeridir

1914 yılında Cumhuriyetimizin kurucusu M Kemal Atatürk’ün yaveri Cevat ABBAS

Balkanlardan gelen göçmenlerin yerleşmesi amacı ile çalışmalar ve incelemeler yapmak için Derinceye gelirDeniz ve bitki örtüsünü çok beğenirgöçmen evleri ile birlikte kendisine de Bir köşk yaptırmaya başlarBu arada barakada çalışmalarını sürdürürMustafa Kemal Atatürk,1926 yılında Cevat ABBAS’ın çalışmaları hakkında bilgi almak
İçin Derince istasyonunda trenden inerM Kemal’in gelişi çevrede coşku yaratırBu coşkulu karşılama sırasında 8-9 yaşlarında bir kız, doğadan kır çiçeklerini bir demet halinde Atatürk’e sunarAtatürk duygulanır,kızın yanağını okşar ve sorar;
-Söyle bakalım adın ne, hangi okulda okuyorsun?

Kız boynunu büker ve üzülür M Kemal Atatürk boğulu gözlerle yanındaki valiye, “Derhal buraya öğretmen atanması yapacaksın, bu çocukları aydınlığa kavuşturacaksın Cevat sen de köşkü boşalt “ der

Cevat ABBAS, binayı boşaltır,onarır ve okul haline getirir Bu bina 1956 yılına kadar okul olarak kullanılır 1956 yılında, bugünkü eski binamız tek katlı, tuğlandan, devlet tarafından yapılarak hizmete girmiştirBu binanın yapımında Petrol Ofisi ve Derince halkının katkıları da vardır Zaman zaman onarılan bu bina, derslik ve anasınıfı olarak hizmet vermektedir

Okul alanının batı yönünde birinci ve ikinci katı devlet ve halkın katkıları ile üçüncü katı Türk Kablo Fabrikası’nca olmak üzere yeni bir bina yapılarak 1985 yılında hizmete girmiştir

Binanın yapımında zamanın muhtarı Methi Atlan ve okul müdürü Cevat Kaya’nın özverili çalışmaları da yadsınamaz

Binanın 9 ay gibi kısa bir sürede yapılarak hizmete girmesi dikkate değer bir olaydırİlk tahta baraka binanın yerinde 1995 yılında başlanılan ve 1998 yılında hizmete sokulan tamamı öğretim yılında hizmete girmiştir

Okulumuzda üç ayrı binada eğitim hizmeti verilmektedir

Turgut Reis İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: TURGUT REİS İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: DENİZ MAH MEKTEP SOK İSTASYON YANI-DERİNCE/KOCAELİ
Telefon Numarası: 2622398689
Faks Numarası: 2622398764
E-mail Adresi:
Web Adresi: - http://wwwderinceturgutreisk12tr

Turgut Reis İlköğretim Okulu Resimleri:

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwderince mebgovtr

Okul hakkında daha fazla bilgi için:

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com