Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
afyonkarahisar, bilgileri, çayırbağ, ilköğretim, merkez, okulu

Çayırbağ İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Afyonkarahisar

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çayırbağ İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Afyonkarahisar

Çayırbağ İlköğretim Okulu Hakkında - Çayırbağ İlköğretim Okulu Tanıtım - Çayırbağ İlköğretim Okulu Resimleri - Çayırbağ İlköğretim Okulu İletişim

Çayırbağ İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Kasabamızın adı yerleşmenin başladığı yıllarda Sipsin olarak geçmektedir Okuma çağına gelen çocuk sayısının artmasıyla birlikte açılan okula da Sipsin Okulu adı verilmiştir, kasaba Çayırbağ ismini alınca okulun ismi de Çayırbağ olarak değiştirilmiştir Okul açılmadan önce okuma çağına gelen erkek çocuklar Hoca Mektebine giderek dini eğitim alıyorlardı Okulun açılmasıyla birlikte öğrenciler okula devam etmişlerdir 1930'lu yıllarda köye belirli zamanlarda eğitmenler gelerek okuma-yazma öğretirlerdi

Günümüzde üç bloktan oluşan okulumuzun yapısı; eğitim-öğretime başladığı yıllarda tek binadan oluşmaktaydı Şimdi A Blok olarak kullanılan bina ilk inşa edilen binadır Halil KOÇAK'ın muhtarlığı döneminde yapılan binanın yapım tarihi kasaba halkından edinilen bilgilere dayanılarak 1947 olarak tahmin edilmektedir O yıllarda günümüzde birleştirilmiş sınıf eğitimi adı verilen eğitim şekli uygulanmaktaydı

Sınıf mevcudu 15-20 arasında değişip, mevcudun tamamını erkek öğrenciler oluşturmaktaydı Okulda müdürlük görevini Ahmet TUNÇOK yürütürken, Cengiz DEMİR sınıf öğretmenliği yapmaktaydı O dönemde dersler günümüzdeki normal öğretim sistemi gibi 8'de başlayıp 12'de ara veriliyor ve 13 ve 15 saatleri arası tekrar devam ediyordu Dersler ağırlıklı olarak hafta içi olup cumartesi de öğleye kadar ders verilmekteydi
Öğrenci sayısının artmasıyla birlikte yeni bir binaya ihtiyaç duyulmuş olup A Blok çaprazına Hamza KARAKUŞ'un muhtarlık döneminde 1960'lı yıllarda B Blok yapılmış, sonrasında 1993'te Günümüzdeki C Blok inşa edilerek okulumuz bugünkü yapısına kavuşmuştur

Okulumuzda halen 3 binamızda bulunan 11 derslikte; 2 yönetici, 23 öğretmen ve 1 yardımcı hizmetler personeli ile hizmet vermekteyiz İkili öğretim yapılan okulumuzda 523 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir

Çayırbağ İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Merkez
Okulun Telefonu: 272-2442031
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Çayırbağ Kasabası 03100
Okulun Web Adresi: http://cayirbagmebk12tr/
Okulun E-Posta Adresi: cayirbagokulu@hotmailcom
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Çayırbağ İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com