Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balıkesir, bilgileri, ilköğretim, mehmetcik, merkez, okulu

Mehmetçik İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Balıkesir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mehmetçik İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Balıkesir

Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Merkez'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Mehmetçik İlköğretim Okulu Tanıtımı - Mehmetçik İlköğretim Okulu Okulu Resimleri - Mehmetçik İlköğretim Okulu Hakkında

OKULUMUZ TARİHÇESİ

Yücel İlkokulu adıyla açılan okulumuz sonradan Mehmetçik İlkokulu olarak değiştirilip 1964–1965 yılında açılmıştır 4140 m² alana sahip okulumuzun 585 m² de oturan bu binada bir Müdür, 5 Öğretmen, 80 kız, 72 erkek öğrenci ile normal öğretime başlamıştır1968–1969 yılında ikili öğretime geçilmiştir

1979–1980 yılında ek olarak B blok yapılıp hizmete girmiştir böylece 564 m² alana oturan 10 derslikli 1 müdür, 2 müdür yardımcısı 23 öğretme 5 hizmetli kadrosuna sahip olmuştur

1994 yılında B bloğun yerine 574 m² alana oturan 18 derslikli yeni bir binaya kavuşan okulumuz, 1994–95 eğitim öğretim yılından itibaren sekiz yıllık eğitim veren Mehmetçik İlköğretim Okulu adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmüş,2006–2007 yılından sonra 1,2,3,4 ve 5sınıflar öğlen,6,7,ve 8 sınıflarda sabah eğitim-öğretim yapması sağlanmış, bu uygulamanın eğitim-öğretime olumlu sonucu yansımıştır

Okulumuzda 22 derslik, 1 Teknoloji tasarım, 1 Resim, 1 Müzik,1 sosyal etkinlik salonu,1 Fen ve Teknoloji Salonu,3 Bilgi Teknolojisi Salonu, ve 1 Kütüphane, 1 Rehberlik Odası, 1 Çok amaçlı salon, 2 tane toplantı salonu ile eğitim öğretim hizmeti veren okulumuzun tüm sınıfları kapalı devre televizyon kanalı ve projeksiyon donanımına sahiptir Sürekli değişim ve gelişimin gerekliliğini ilke haline getiren bir anlayışla fiziki yapı sürekli geliştirilmiş, gelişen teknoloji takip edilmiş, kurum kültürünün gelişmesi ve yerleşmesi çabası sürdürülmüştür

Kurumlarda olması gereken gelenekler oluşturulmaya ve yerleştirilmeye çalışılmasıyla kurumda çalışanlarda bir vizyon oluşturarak, çağdaş demokratik teknolojiden haberdar, geçmişiyle barışık farlılıkları bir mozaik olarak kabul edebilen çevresine duyarlı öğrenciler yetiştirme anlayışıyla hizmet ederek 1999 yılında uyguladığı çevre projesiyle Türkiye Çevre Vakfı tarafından YEŞİL BAYRAK ile ödüllendirilmiştirÖğrenci,Vel i ve Öğretmenlerimizin katkılarıyla 1990 ve 2007 yıllarında Edremit Yolu üzerinde iki Hatıra Ormanı kurulmuştur

Okulumuz, Balıkesir Belediyesi Çevre İl Müdürlüğü ve Tema Vakfı tarafından ödüllendirilmiştir 2003–2004 yıllarında Radyo BRT tarafından "iki yıl" yılın başarılı Eğitim Kurumu seçilmiştir Eğitim-Öğretimdeki başarılarından dolayı Milli Eğitim Müdürlüğünce teşekkür almıştır

2005-2006 eğitim öğretim yılında Okul Aile Birliğinin çalışmaları ile “Eğitimde İyi Örnekler Konferansı”na katılmış,çalışmaları takdir görmüş, konferansın kapanış konuşmasını yapma fırsatı verilmiştir2007 yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Temiz Okul- Sağlıklı Okul Projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalarla BEYAZ BAYRAK almıştır2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında yılın kaliteli Okulu/Kurumu Kategorisinde İl birincisi olmuştur Oluşturulan kurum kültürü devam ettirilen gelenekler yerleştirilen vizyon sayesinde sportif ve kültürel yarışmalarda elde edilen başarılar sürekli hale gelmiş yetiştirilen öğrencilerimiz gittikleri okullarda büyük beğeni almış OKS ve ÖSS sınavlarında Balıkesir ve Türkiye genelinde dereceler yapmış kitlesel olarak OKS sınavlarında Balıkesir genelinde yıllarca birinciliğini sürdürmüştürOkulumuzun bu başarısı çevresindeki gelişmelere de olumlu yansımış,Bahçelievler Mahallesi’nin Balıkesir’in güzel bir mahallesi olmasına katkı sağlamıştır Balıkesir’de 2000’li yıllarda Mehmetçik İlköğretim Okulu’nun başarıları konuşulmuş, herkesin örnek olarak gösterdiği bir okul olmuştur

2007–2008 yılında 1907 öğrenci, 78 öğretmen, 1 memur, 5 hizmetli, 1 güvenlik görevlisi bulunan okulumuzda, 2008-2009 yılında 1908 öğrenci, 2009-2010 yılında ise 1933 öğrenci öğrenim görmüştür Okulumuzda 1995-2010 yılları arasında müdürlük yapmış ve okulumuzun şuanki durumuna gelmesinde büyük payı olan Ayhan Şimşek idareci atamaları sonrasında görevini yeni müdürümüz Bürhanetin PIRMIT' a devretmiştir

Okulumuzda 2010-2011 yılında; 1979 öğrenci, 67 öğretmen, 1 memur, 5 hizmetli, 1 güvenlik görevlisi ile birlikte eğitim öğretim hizmeti yürütülmektedir

Mehmetçik İlköğretim Okulu Balıkesir Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Mehmetçik İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Mehmetçik İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Mehmetçik İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Mehmetçik İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: MEHMETÇİK İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Bahçelievler MahMehmetcik Cad Balıkesir

Telefon Numarası: 2662411928

Faks Numarası: 2662394266

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi: BALIKESİR - MERKEZ - Mehmetçik İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com