|
|
Konu Araçları |
avanos, cumhuriyet, ilköğretim, nevşehir, okulu, özkonak |
Özkonak Cumhuriyet İlköğretim Okulu Nevşehir Avanos |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Özkonak Cumhuriyet İlköğretim Okulu Nevşehir AvanosÖzkonak Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tanıtım - Özkonak Cumhuriyet İlköğretim Okulu İletişim - Özkonak Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında - Özkonak Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri Okulumuzun Tarihçesi 1947 yılında 5 derslikli ilkokul binasında eğitim öğretime başlayan okulumuz, 1999-2000 yılında devlet-vatandaş işbirliği ile eski bina yıkılarak yeniden inşa edilen 3 katlı binamız, 2004-2005 öğretim yılında öğrenci yetersizliği nedeniyle kapanmış olup, 2005-2006 öğretim yılında Özkonak Hacı Halil Türkkan İlköğretim Okulunun Anadolu Öğretmen Lisesine dönüştürülmesi nedeniyle, Nevşehir Valiliğinin 07072005 gün ve 10763 Sayılı olurları ile 2005-2006 öğretim yılında Cumhuriyet İlköğretim Okulu binası yeniden hizmete açılarak Hacı Halil Türkkan İlköğretim Okulunun öğrenci ve personeli okulumuzda eğitim öğretime başlamıştır Okulumuz ilçeye 17 kmil merkezine 30 km uzaklıktadırBelediye olması dolayısıyla sabah 0700-1800 saatleri arasında il merkezine ve ilçe merkezine her saat başı otobüs seferi yapılmaktadır Kasabamızdan haftanın 3 günü İstanbula karşılıklı direkt otobüs çalışmaktadırAyrıca haftanın 2 günüde Kayseriye otobüs bulunmaktadır Ulaşım yönünden herhangi bir sıkıntı yoktur 7960 m2 arsa üzerine 650 M2 lik 3 katlı,9 Derslik,1 Labaratuvar,1 Bilgi Teknoloji Sınıfı,1 Kütüphane,1 İş Atölyesi ve Çok Amaçlı Salonu bulunan okulumuzda 8 Branş, 5 Sınıf Öğretmeni, 1 Anasınıfı öğretmeni, 1 Yönetici, 1 Yardımcı Hizmetler Personeli ile hizmet vermekteyiz Anasınıfı dahil 9 şubede toplam 201 öğrencimiz eğitim-öğretim hizmeti almaktadır Her yıl yapılan LGS ve DPY-B sınavlarında okulumuz başarı oranı Türkiye ortalamalarının üzerindedir Ayrıca sportif alanlarda İl ve İlçe genelinde yapılan müsbakalarda okulumuz öğrencileri kros ve masa tenisinde derceler elde etmişlerdir Belde nüfusunun % 60'ı İstanbul ve Avrupa ülkelerinde ikamet ettiklerinden yaz tatilinde nüfus 20000 civarında olduğu için tatil beldesi görünümündedir Dışarıda ikamet eden vatandaşların gayrimenkule yatırım yaptıklarından dolayı kiralık konut sıkıntısı bulunmamaktadır Konutların çoğunluğu kaloriferlidir Okul Binamızın lojmanı yoktur Belde de 2 İlköğretim Okulu,1 Lise, 1 Anadolu Öğretmen Lisesi, 1 Kapalı Spor Salonu vardır Belde halkı eğitim öğretime önem ve destek vermektedir MİSYONUMUZ Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak hedefimiz; Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı,öğrencilerimizi milli, manevi, ahlaki,kültürel ve bilimsel değerleri benimseyen, koruyan,geliştiren insanlar olarak; kafası müspet ilimlerle gönlü insan sevgisiyle dolu, ailesi ve vatanını seven iyi bir yurttaş olmanın yanında, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için çalışan bütün insanlığa sevgi hoşgörü ve kardeşlik duyguları besleyen bir gençlik yetiştirmektir VİZYONUMUZ Biz öğrencilerimizi başarılı, ahlaklı, kendine güveni olan bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz Biz okul ortamında ve her yerde her kes "Kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına yapmasın" ilkesine uysun istiyoruz Biz dünyaya yön verebilecek insanlar yetiştirmek istiyoruz Biz okulumuzda her veli öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin bizlere inansın destek olsun istiyoruz Biz üstün yetenekli yönetici ve öğretmen kadrosu ile öğrenci ve veli memnuniyetini sağlamak, tercih edilen, güven duyulan örnek okul olmak için "VARIZ ve ÇALIŞMAKTAYIZ" ADRES Orta Mahalle, Ragıp Üner Caddesi No:108 Özkonak/Avanos/NEVŞEHİR TELEFON 0384 513 5353 FAX 0384 513 5353 Özkonak Cumhuriyet İlköğretim Okulu Nevşehir Avanos kaynak :webrehberiz biz |
|