|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| aydın, germencik, ilköğretim, mursallı, oğuz, okulu, sabahat |
Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Germencik Aydın |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Germencik AydınAydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Germencik'teki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Resimleri - Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Hakkında VİZYONUMUZ Gelecek her öğretim yılında, bir önceki öğretim yılından daha çok şeyle gurur duyacak çalışmalar yapmak, sürekli daha iyiye ulaşmaktır ![]() STATEJİLERİMİZ, AMAÇLARIMIZ VE YAPILACAK ÇALIŞMALAR STRATEJİK AMAÇ 1: Okulun fiziki koşullarını geliştirerek eğitim öğretimin niteliğini artırmak ![]() HEDEF NO 1: Teknolojik ekipman eksikliğini gidererek etkin kullanılmasını sağlamak ![]() Etkinlik 1: Öğretmen çalışma odasındaki bilgisayarın öğretmenler tarafından etkin şekilde kullanılmasını sağlamak ![]() Etkinlik 2: Birinci kademedeki Sınıflarda mevcut olan televizyon ve VCD sayısını ikinci kademeyi kapsayacak şekilde artırmak ![]() Etkinlik 3: Öğretmenlerin derslerde bilgisayar labarutarını düzenli olarak kullanmalarının sağlanması Etkinlik 4: İki yıl içinde okula 6 projeksiyon cihazının sağlanması ![]() Etkinlik 5: Okul yemekhanesine yapılacak ilavelerle, burayı belirli günlerde film, belgesel, toplantı eğlence vb gibi etkinlikleri gerçekleştirecek hale getirmek ![]() HEDEF NO 2: Okul donanım eksiklerini gidererek eğitim-öğretimi olumlu yönde destekleyecek hale getirmek ![]() ETKİNLİKLER: Etkinlik 1: Okul tuvaletlerinin tamiri Etkinlik 2: Okulun dış cephesinin boyanması Etkinlik 3: İkinci kademe de branş sınıflarının oluşturulması Etkinlik 4: Okul yemekhanesinin çok amaçlı salon olarak düzenlenmesi Etkinlik 5: Öğretmen çalışma odasının düzenlenmesi Etkinlik 6: Sınıflardaki tahtaların, , öğretmen odasındaki dolapların tamiri Etkinlik 7: Okul bahçesinin düzenlenmesi Etkinlik 8: Okul bünyesinde kız ve erkek öğrenciler için soyunma odalarının hazırlanması Etkinlik 9: Okul kütüphanesinin oluşturulması ve aktif olarak öğrenciler tarafından kullanımının sağlanması Etkinlik 10: Okulumuza soru bankası sağlanarak geliştirilmesi STRATEJİK AMAÇ 2: Okulun eğitim-öğretim düzeyini artırmak HEDEF NO 1: Öğrencilerin akademik başarılarını yükseltmek ![]() ETKİNLİKLER: Etkinlik 1: Yetiştirme ve OKS kurslarına katılım oranını yükseltmek Etkinlik 2: Her iki dönemde birer adet deneme sınav değerlendirmesi yapılması Etkinlik 3: Veli toplantılarına katılan veli sayısının % 60'lare çıkartılmasını sağlamak ![]() Etkinlik 4: Kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi Etkinlik 5: 3 yıl içersinde deneme sınavlarının okul soru bankasından hazırlanarak yapılmasını sağlamak ![]() HEDEF NO 2: Rehberlik hizmetlerinin okul içi çalışmalarda etkin hale getirmek ETKİNLİKLER: Etkinlik 1: Etkili ders çalışma yöntemleri ile ilgili grup rehberlik çalışması yapmak Etkinlik 2: Mesleki liselerin tanıtılması ve meslekler konusunda ayrıntılı tanıtım yapılması Etkinlik 3 : 8 sınıflara yönelik Sınav Kaygısı Envanteri uygulanmasıEtkinlik 4 : Sınav Kaygısı ile ilgili çözüm odaklı meditasyon ve gevşeme egzersizi çalışmaları uygulamak HEDEF NO 3: Sağlıklı eğitim-öğretim ortamı sağlayarak öğrenci başarısını desteklemek ![]() ETKİNLİKLER: Etkinlik 1: Okulumuzda ilkyardım çantasının ve ecza dolabının kurulması Etkinlik 2: Sağlıklı yaşam ve hastalıklardan korunmak için hekimler tarafından okulun salonunda seminer verilmesi Etkinlik 3: Okul temizliğinin periyodik takip ve kontrolü yapılarak okulun sürekli temiz tutulmasını sağlamak ![]() Etkinlik 4: Sağlıklı bir vücut kazanılması için okul çalışanlarının yılda 2 kez kır yürüyüşü gerçekleştirmesi Etkinlik 5: Okul veya okul çevresinde açıkta satılan yiyeceklerin alınmamasının gerekliliği ve bunlardan doğacak zararların öğrencilere anlatılması Etkinlik 6: Okul kantininde sağlıklı yiyeceklerin satışının sağlanması Etkinlik 7: Gerekli görüldüğü zamanlarda okul bahçesinin ve merdivenlerinin yıkanmasını sağlamak Etkinlik 8: Sağlıklı yaşam kazanılmasında ön görülen yararlı yiyeceklerle ilgili kermes düzenlenmesini sağlamak STRATEJİK AMAÇ 3: Okul-çevre ilişkilerini geliştirmek ![]() HEDEF NO 1: Kurumlar arası ve okul içi iletişim ve koordinasyonu geliştirmek ![]() ETKİNLİKLER: Etkinlik 1: Yıl içinde yapılan bütün çalışmaların velilere duyurulmasını sağlamak Etkinlik 2: Velilerimizin meslekleri, adresleri ve görevleri konusunda veli profili belirlemek Etkinlik 3: Okul etkinliklerinde veli katılımının %60'lara yükseltilmesini sağlamak ![]() Etkinlik 4: Kermes düzenlemek Etkinlik 6: Öğrencilerle ilgili yapılan etkinlikleri, okulun gelirlerini, harcamalarını, ihtiyaçlarını, eksiklerini, okulun başarılarını duyurulabilmek için duyuru panosunun kullanılması ![]() Etkinlik 7: Okulumuzdan mezun olanlar için "Mezunlar Günü" düzenlenmesi HEDEF NO 2: Rehberlik hizmetleri kapsamında öğrenci-veli ve öğretmen iletişim ve koordinasyonunu güçlendirmek ETKİNLİKLER: Etkinlik 1: 8 sınıf öğrenci-veli ve öğretmenleri ile toplantı düzenlenerek OKS sınavı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapmakEtkinlik 2: 8 sınıf öğrencilerine uygulanan ABKÖ sonuçlarının veliler ile paylaşılmasıSTRATEJİK AMAÇ 4: Öğrencilerin sosyal yönlerini, iletişim becerilerini, davranışlarını geliştirmek ![]() HEDEF NO 1: Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, sağlıklı iletişim kurabilen, okul içi ve okul dışı toplumsal kuralları benimseyerek uygulayan öğrencilerin yetiştirilmesi ETKİNLİKLER: Etkinlik 1: Öğrenci kuşak çatışması ile ilgili panel düzenlenmesi Etkinlik 2: Öğretmen - öğrenci paneli düzenlenmesi Etkinlik 3: Okuma kulübünün kurulması Etkinlik 4: Toplu olarak sinema, tiyatro v b yerlere geziler düzenlemek![]() Etkinlik 5: İl içi ve il dışı kültür gezilerinin düzenlenmesi Etkinlik6 :Hafta sonu moral etkinliklerinin yapılması ![]() HEDEF NO 2: Okulun kültürel-sosyal faaliyetlerinin daha etkin hale getirilmesi ![]() ETKİNLİKLER: Etkinlik 1: Okul içi kültür sanat etkinliklerine öğrenci katılımının sağlanması Etkinlik 2: Belirli gün ve haftalarla ilgili çalışmaların düzenlenmesi ve daha aktif hale getirilmesi ![]() Etkinlik 3: Okul gazetesi çıkarma ![]() Etkinlik 4: Yılsonu etkinliklerinin düzenlenmesi ![]() Etkinlik 5: Resim ve İş Eğitimi sergilerinin açılması Etkinlik 6:Şarkı söyleme yarışması düzenlenmesi Etkinlik 7:Güzel masal anlatma yarışmaları yapılması Etkinlik 8: Okul öğrenci ve velilerine yönelik konferans ve panel düzenleme Etkinlik9 Ayın başarılı öğrencisinin seçilmesi ![]() Etkinlik10: Ayın temiz sınıfının seçilmesi ![]() Etkinlik11: Gazete panosunun oluşturulması ![]() SONUÇ Dünyadaki ve toplumdaki değişim ve yenileşme sona ermeyeceğine göre okulumuzun stratejik planı da sonuçlanmayacaktır O halde, sonuç olarak söylenebilecek tek söz bu dokümanın hiç bir zaman son seklini ala-(Terbiyeden-Yoksunum)-mayacağıdır![]() Okulumuzun stratejik planı canlıdır ve sizlerden elde edilen veriler ve değişen ihtiyaçlar dikkate alınarak sürekli olarak yenilenecektir ![]() Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Aydın Germencik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: AYDIN / GERMENCİK Adı: MURSALLI SABAHAT OĞUZ İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: MURSALLİ KASABASİ Telefon Numarası: 2565721046 Faks Numarası: Bilgi Yok E-mail Adresi :312581@meb k12 trWeb Adresi: Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu http://mursallisoguzioo meb k12 tr ![]() Kaynak : webrehberi biz - www meb gov trOkulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|
|
|