Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, gölmarmara, ilköğretim, kemal, manisa, namık, okulu

Namık Kemal İlköğretim Okulu Bilgileri Gölmarmara Manisa

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Namık Kemal İlköğretim Okulu Bilgileri Gölmarmara Manisa

Namık Kemal İlköğretim Okulu Hakkında - Namık Kemal İlköğretim Okulu Tanıtım - Namık Kemal İlköğretim Okulu Resimleri - Namık Kemal İlköğretim Okulu İletişim

Namık Kemal İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

1955 Nüfus sayımına göre Gölmarmara bucağının nüfusu (5000) beş bin kişidir Beş bin nüfuslu bucak merkezinde sekiz derslikli merkez ilkokulu bulunmakta idi Bu okul ihtiyaca cevap veremediğinden ikili öğretime geçilmek zorunda kalınmıştır Bu nedenle Gölmarmara' ya ikinci bir okulun yapılması gerektiğine karar verildi Sonuçta Okul Yaptırma ve Koruma Derneği adlı bir dernek kurularak hemen faaliyete geçildi

Şehrin eski mezarlığı olan, şimdiki okulun bulunduğu bu araziden sembolik bir fiyatla metre karesi (1) bir kuruştan dört bin yüz altmış iki (4162) m2 arsa belediyeden alınarak 21081956 tarih ve 135 no'lu Vilayet tüzel kişiliğinin adına tescil edilerek okul inşaatına başlanmıştır

Dernek tarafından başlatılan okul inşaatının aradan iki yıl geçmesine rağmen bitirilememesi ve halkın yeterince yardım yapmaması üzerine zamanın Milli Eğitim müdürü Ferit ÇAMOĞLU'nun tavsiyeleriyle okul vilayet programına alınarak, inşaatın kalan kısmı devlet tarafından tamamlanmıştır

Okulun inşası sırasında Başöğretmen Sabri BULUT ile dernek başkanı Mustafa İLERİ'nin verimli ve gayretli çalışmaları olmuştur Okulumuz inşaatının tamamlanması üzerine Belediye Meclisinin 04071958 tarih ve 25'nolu fevkalade kararı ile bu okulumuza "NAMIK KEMAL İLKOKULU" Merkez okuluna da "ATATÜRK İLKOKULU" adları verilmiştir Bucağımız belediye meclisinin bu kararı vilayet daimi encümeninin 18091958 tarih ve 869sayılı kararı ile tasdik edilmiştir

Okul 10 Kasım 1958 tarihinde NAMIK KEMAL İLKOKULU adı ile beş (5) sınıflı ve 265 (iki yüz altmış beş) mevcutla faaliyete geçiyor Okulumuz, valilik makamının 17,10,1994 tarih ve 28563 sayılı onayı ile NAMIK KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU'NA dönüştürülmüştür 31101994 Pazartesi günü 40'ı Gölmarmara İlköğretim okulundan nakil 6 sınıf öğrencisi olmak üzere toplam 283 öğrenci ile faaliyetine devam etmiştir

Namık Kemal İlkokulu bahçesine 1992 yılından başlanılarak ek bir bina yapıldı Binanın inşaatı çeşitli zamanlardan duraksadı, fakat 1994 yazında il özel idaresinden sağlanan ek bir ödenekle aksak yanları da düzeltilerek yeni bina tamamlanarak 1994-1995 öğretim yılına yetiştirilmiştir

Okul 30 Eylül 1994 günü yeni binaya taşınmıştır Eski bina boşaltılıp Celal Bayar Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okulu için hazırlanacağı Kaymakamlık makamınca belirtilmiştir 2004 Ekim ayı başında Meslek Yüksek Okulu'nun Kula'ya taşınmasından dolayı boşaltılan bina Tekrar okulumuzun kullanımına geçmişir

Okulumuzun açılış töreni 03/11/1994 günü Çevre Bakanı, Manisa valisi, İlçe Kaymakamı, Celal Bayar Üniversitesi rektörü ve diğer birçok davetli ile yapılmıştır Aynı gün yüksek okulun açılışı yapılmıştır

Okulumuzda 2009-2010 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle 29 öğrenci diploma ile mezun olmuşturToplam mezun sayımız 1985'e ulaşmıştır

Namık Kemal İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Gölmarmara
Okulun Telefonu: 236 515 1008
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Eski Cami Mahallesi Başöğretmen Sabri Bulut Cad
Okulun Web Adresi: http://golmarmaranamikkemaliomebk12 tr/
Okulun E-Posta Adresi: 335411@mebk12tr
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Namık Kemal İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com