Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antalya, beşkonak, ilköğretim, merkez, okulu

Beşkonak İlköğretim Okulu Merkez Antalya

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Beşkonak İlköğretim Okulu Merkez Antalya

Antalyadaki İlköğretim Okulları Tanıtımı - Beşkonak İlköğretim Okulu Hakkında - Beşkonak İlköğretim Okulu Resimleri - Antalya Merkezdeki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Beşkonak İlköğretim Okulu Bilgileri

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Merkez Beşkonak İlköğretim Okulu; Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeni Toptancı Hali doğusunda, Göksu Mahallesinin kuzeyinde, Baraj Mahallesinin güneyinde, Kepez Semti – Beşkonaklılar Mahallesinde bulunmaktadır Okul, 1991 yılı yapım programıyla yaptırılan 18 derslikli binada, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü’nün 8 Eylül 1992 Tarih ve 18905 sayılı makam onayı ile 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılı 2 kanaat döneminde Eğitim-Öğretimi başlamıştır

Merkez Beşkonak İlköğretim Okulu öğrenci sıkıntısı çekmemiştir İlk yıl 1’den 8 sınıfa kadar öğrencisi olmuş, daha sonraki yıllarda öğrenci sayısı giderek artmış, çevresinde başka ilköğretim bulunmaması nedeniyle 1200 öğrenci seviyesine ulaşmıştır Yoğun göç alan bir mahallede bulunması ve öğrenci sayısının her geçen gün artması nedeniyle 1999-2000 Eğitim-Öğretim yılında normal eğitim-öğretimden ikili eğitim-öğretime geçmiştir

Merkez Beşkonak İlköğretim Okulu adını Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak beldesinden almaktadır Okulun öğrenci yapısı; ülkemizin çeşitli illerinden iş bulup çalışma amacıyla buraya gelmiş farklı kültür yapısındaki ailelerin çocuklarından oluşmaktadır Ailelerin gelir düzeyleri düşük, yardıma muhtaç, öğrenci sayısı ikili eğitim-öğretime göre normaldir Okulumuzun açılışında Süleyman ÖZTÜRK Müdür olarak görev yapmış; Şubat 1996’da ayrılmıştır 19 Eylül 1996 tarihine kadar Müdür Yardımcısı Ali HORZUM tarafından Müdürlük görevi vekaleten yürütülmüş, 19091996 yılında Şaban SAĞUN Müdür olarak görevine başlamış ve 22 Ağustos 2004 tarihine kadar bu görevini yürütmüştür 22 Ağustos 2004 Tarihinden itibaren Müdür Yardımcısı Mustafa BUDAK Müdür olarak bu görevi sürdürmektedir

Merkez Beşkonak ilköğretim Okulu Sportif ve Kültürel alanlarda faaliyetlerini sürdürmektedir 2001-2002 Yılında Hentbol küçükler katagorisinde en centilmen takım belgesi, 2001-2002 yılı Halk oyunları Valilik kupası yarışmalarında derece almıştır Her yıl Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Anadolu Meslek Liselerine öğrencileri girmekte ve sınavlarda başarılı olmaktadırlar 1999 Yılında il bazında yapılan şiir yarışmasında bir öğrencisi il ikincisi olmuştur

Merkez Beşkonak İlköğretim Okulu’nda; Fen Bilgisi laboratuarı, Rehberlik Servisi, Özel Eğitim Sınıfı, Okul Öncesi (Anasınıfı), İşlik, Okul Kütüphanesi gibi bölümleri bulunmakta olup, spor için soyunma odaları ile bir izci oymak gurubu bulunmaktadır Sınıflarından birisini BTS sınıfı olarak düzenlemiş ve 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılı ikinci yarısında açmayı planlamıştır 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında BTS sınıfı öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunulmuştur İdari odalarda ve rehberlik servisi odası ile öğretmenler odasına bilgisayar kazandırmış, internet bağlantısı kurularak hizmete sunulmuştur Bunun yanında okulumuzun daha bir çok eksiği vardır Başta idari odaların tefrişi, şeref köşelerinin oluşturulması, kütüphanenin kitap yönünden daha da zenginleştirilmesi, kliması olmayan sınıfların klimalandırılması gibi Merkez Beşkonak İlköğretim Okulu Eğitim-Öğretim de öğrencilere yönelik her türlü faaliyetlerde desteğe ihtiyaç duymaktadır Vizyon olarak Eğiti ve öğretimde muasır medeniyetin üstene çıkmak ve öğrencilerini yarınlara en iyi şekilde hazırlamak amacını gütmektedir Örnek bir okul olma için gayret göstermektedir Okula destek sağlamada Okul Aile Birliği ile koordineli çalışılmaktadır
Beşkonak İlköğretim Okulu Antalya Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Beşkonak İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Beşkonak İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Beşkonak İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Beşkonak İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: BEŞKONAK İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Beşkonaklılar Mah4403 SokNo:70 Antalya

Telefon Numarası: 2423397093

Faks Numarası: 2423398560

E-mail Adresi:Bilgi Yok

Web Adresi:Antalya Beşkonak İlköğretim Okulu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com