08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yıldız Mahallesi 75.Yıl İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Balıkesir
Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Merkez'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Yıldız Mahallesi 75 yıl İlköğretim Okulu Tanıtımı - Yıldız Mahallesi 75 yıl İlköğretim Okulu Okulu Resimleri - Yıldız Mahallesi 75 yıl İlköğretim Okulu Hakkında
Tarihçe
YILDIZ MAHALLESİ 75 YIL İLKÖĞRETİM OKULU TARİHÇESİ
Okulumuz Gaziosmanpaşa Mahallesi Savaştepe yolu güzergâhı üzerinde Gaziosmanpaşa Mahallesi şoför evleri ve Savaştepe güzergâhı üzerindeki köylerin Eğitim-Öğretim ihtiyacının karşılanması amacıyla 1977-l978 ders yılında Mahalle halkı ve Milli Eğitim Müdürlüğünün çabaları ile 2 katlı bir apartman binasında 45 öğrencisi ile geçici binasında Gaziosmanpaşa Ortaokulu adıyla eğitim-öğretime açılmıştır
Gaziosmanpaşa isminin veriliş nedeni; hizmet verdiği mahallenin Gaziosmanpaşa ve bu mahallede oturan vatandaşların Bulgaristan'dan göç eden vatandaşlar olması bu ismin verilmesinde büyük rol oynamıştır Bu binada güç şartlar altında 1985 yılına kadar 8 (Sekiz) yıl süre ile öğrencilerimize hizmet sunulmuştur
Açıldığı günden bu yana öğrenci sayısının devamlı artması nedeniyle Okul Müdürü Halis DEMİR' in girişimleri ile 1984 yılında okulumuza kendisine ait bir okul binasının kazandırılması için çalışmalara başlanmıştır Gerek okul yerinin sağlanmasın- da gerek imar tadilatında ve donatımında Garnizon Komutanı Tümgeneral Rauf KÜÇÜK' ün askeri inşaat Emlak Müdürü Yarbay Ramazan GİRGİN' in sağlamış olduğu olanaklarla gelişmeler kısa sürede bitirilmiştir Milli Eğitim Bakanlığınca yaptırılan Okul binası (2 katlı, 12 derslikli, okuma odası, laboratuar) 18 01 1986 tarihinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin EMİROĞLU tarafından hizmete açılmıştır
Günümüze kadar okulumuzda Özcan ÖZTUNA- İsmail ERCAN- Naciye DEMİRTAŞ- HalisDEMİR- Naim AKKANAT -Ahmet KIVILCIM Aydın BENLİ müdür olarak görev yapmışlardır 1997–1998 Eğitim öğretim yılında okulumuz Gaziosmanpaşa İlkokulu ile birleşerek Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu adını almıştır Okul Müdür Vekili olarak Naim AKKANAT bir öğretim yılı devam etmiştir 1998–1999 Eğitim Öğretim yılı başında okulumuz Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulundan ayrılarak, Cumhuriyetin 75 Yılı dolayısıyla Okulumuzun adı bulunduğu mahallesinden ismini alarak; Yıldız Mahallesi 75 Yıl İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir Okulumuz Müdür Vekilliğine 1998–1999 Eğitim Öğretim Yılı başından 29 06 2000 tarihine kadar Hayri AKAY Müdür Vekili olarak görev yapmıştır 29 06 2000 tarihinde Ahmet KIVILCIM Okul Müdürü olarak göreve başlamış ve 13 02 2001 tarihinde Okul Müdürlüğü görevinden ayrılmıştır 13 02 2001 tarihinden itibaren Mehmet Emin ŞEREFHANOĞLU Okul Müdür vekili olarak 06 07 2001 tarihine kadar görev yapmıştır 06 07 2001 tarihinde Aydın BENLİ okul müdürü olarak göreve başlamış 17 09 2010 tarihine kadar görev yapmıştır 17 09 2010 tarihinde Gültekin TUNA Okul Müdürü olarak göreve başlamış ve halen bu görevde bulunmaktadır
Okul Müdürü Gültekin TUNA nın başkanlığında 1 Müdür Yardımcısı ve 26 Öğretmen, 522 öğrenci sayısı ile Eğitim ve Öğretimdeki seçkin yerini korumaktadır Eğitim ve Öğretimdeki başarılarının yanı sıra Kültürel ve Sportif faaliyetlerde de Okulumuz çeşitli dereceler almıştır
Yıldız Mahallesi 75 yıl İlköğretim Okulu Balıkesir Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Yıldız Mahallesi 75 yıl İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Yıldız Mahallesi 75 yıl İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Yıldız Mahallesi 75 yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Yıldız Mahallesi 75 yıl İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: YILDIZ MAHALLESİ 75 YIL İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: YILDIZ MAHALLESİ 75 YIL İLKOĞRETİM OKULU
Telefon Numarası: 2662210460
Faks Numarası: 2662210460
Faks Numarası: Bilgi Yok
E-mail Adresi: Bilgi Yok
Web Adresi: BALIKESİR - MERKEZ - Yıldız Mahallesi 75 Yıl İlköğretim Okulu
Kaynak : webrehberi biz - www meb gov tr
Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|