Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydın, gerenkova, ilköğretim, incirliova, okulu

Gerenkova İlköğretim Okulu İncirliova Aydın

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gerenkova İlköğretim Okulu İncirliova Aydın

Aydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Gerenkova İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın İncirliova'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Gerenkova İlköğretim Okulu Resimleri - Gerenkova İlköğretim Okulu Hakkında

GERENKOVA İLKÖĞRETİM OKULU'NUN TARİHÇESİ

Köyümüze okul yapıl madan önce öğrenciler,
İncirliova'da bulunan İzzetAyaydın Okulu 'na gitmekteydiler

1963 yılında okulumuzunbu günkü bahçesine tekderslik, lojman, tuvalet vedepo inşa edilmiştir 1963 -1964 Eğitim Öğretim yılında
47 öğrenci mevcudu ileeğitim ve öğretime başlamıştır,

Tek dershanede, birleştirilmiş beş sınıflı öğretimebaşlanılmış ancak bu zaman-la yetersiz kalmıştırİlk yapılantek dershanenin kuzeyine köyhalkı tarafından bir ek dershanedaha yapılmıştır Hızlı nüfus artışı ve köyün sürekli göç almasınedeni ile her yıl derslik ihtiyacı ortaya çıkmıştır Bu açığı kapat mak üzere yine köy halkı birderslik ilave etmiştir Ancak, yapılan bu ek binalar da zamanla yetmemişikili öğretim uygulanmak zorunda kalmıştır

Yetersizlik nedeniyle yeni bir binaya gereksinim duyulmuş ve bu gün eğitim öğretim
yapılan okulumuzun 1989 yılında temeli atılmış,1993 yılında inşaatı tamamlanarak hizmete
açılmıştır Böylece derslik sayısı 9'a ulaşmış ve okulumuz 8 yıllık İlköğretim uygulamasına
başlamıştır

1993 yılından bu yana geçen sürede öğrenci sayısındaki artışın devam etmesi, okuldaki
dersliklerden birinin Fen ve Teknoloji laboratuarı, birinin Bilişim Teknoloji Sınıfı yapılması ne-
deniyle derslik sayısı azalmıştır Ancak, yapılan bu ek binalar da zamanla yetmemiş ve 2007-
2008 Eğitim-Öğretim yılında tekrar ikili öğretim uygulan mak zorunda kalmıştır Bu nedenle ek
dersliğe ihtiyaç duyulmuş ve bu günkü ek bina yapımına 2007 yılı Kasım ayında başlanmış ve
28032008 tarihinde tamamlanarak hizmete açılmıştır1963 yılında yapılmış olan binamız ek
binanın yapılmasından sonra gerekli izinler alınarak yıkılmış ve yeri oyun alanı olarak düzen-
lenmiştir

Ayrıca 2008-2009 Eğitim-Öğretim 1993 yılında yapılan okul binamızın bodrum katında
tiyatro salonu yapılarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur Bunun yanı sıra okulumuzun
bahçesinde bulunan 600 metrekarelik alanının 100 metrekaresine kaldırım taşı döşenmiş ve
500 metrekarelik alana ise fidan ve mevsimlik çiçekler dikilerek yeşillendirilmiştir

Okulumuz adını köyümüzün adından alarak Gerenkova Köyü İlkokulu olarak açılmış ve 8
Yıllık Zorunlu Eğitime geçilmesi ile Gerenkova İlköğretim Okulu adını almıştır 2006-2007 Eği-
tim Öğretim yılının sonuna kadar Taşımalı Eğitim kapsamında olduğundan çevre köylerden
( Dereağzı-Şirindere - Beyköy - Arpadere ve Karagözler ) taşımalı öğrenciler gelmekteydi

Bugün itibarı ile öğrenci sayımız 269'dırIKademede 8, II Kademede 5 şube ve 1'de
Anasınıfı olmak üzere 14 şubede eğitim- öğretim yapılmaktadır Okulumuz bünyesinde 2004-
2005 Öğretim Yılında ilk defa Anasınıfı açılmış ve bu yıl 12 öğrenciye hizmet vermektedir

Okulumuzun personel durumu:1 Müdür,1 müdür yardımcısı, 8 Sınıf Öğretmeni, 7 branş
öğretmeni, 2 ücretli branş öğretmeni, 1 Anasınıfı Öğretmeni, 1 Kadrolu 1 Geçici hizmetli olmak
üzere toplam 21 personelden oluşmaktadır

M İ S Y O N U M U Z

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı,

vatansever, milliyetçi, demokrat,

insan haklarına saygılı, hoşgörülü,

çağın teknolojik bilgileriyle donatılmış,

gelişim ve değişime açık, üretken, akılcı,

yetenek ve ilgilerinin farkında olan,

ilgi ve istidatları doğrultusunda

öğrenim hayatlarını devam ettirebilecekleri

öğretim kurumlarının tespitini yapmış,

Türk Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda

öğrenciler yetiştiren öğretim kurumuyuz

V İ Z Y O N U M U Z

Her sınıfın bir laboratuar,

her öğretmenin bir rehber,

öğrencilerin her şey

(araştıran,inceleyen,sorgulaya n,öğrenen,öğreten )

olduğu; bilgi, beceri,kültür ve davranış yönünden

örnek bireyler yetiştiren

seçkin bir öğretim kurumu olmak

Gerenkova İlköğretim Okulu Aydın İncirliova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Gerenkova İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Gerenkova İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Gerenkova İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Gerenkova İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: GERENKOVA İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: GERENKOVA KÖYÜ

Telefon Numarası: 2565852210

Faks Numarası: Bilgi Yok

E-mail Adresi : Bilgi Yok

Web Adresi:Gerenkova İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com