![]() |
İstiklal İlköğretim Okulu Karatay Konya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstiklal İlköğretim Okulu Karatay Konyaİstiklal İlköğretim Okulu Hakkında - İstiklal İlköğretim Okulu Tanıtım - İstiklal İlköğretim Okulu Resimleri - İstiklal İlköğretim Okulu İletişim ![]() İstiklal İlköğretim Okulu Konya Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() İstiklal İlköğretim Okulu Tarihçesi: (1925 Yilindan Günümüze) Okulumuz Sedirler Caddesi üzerindedir ![]() Osmanli Devri’nde kurulmuştur ![]() kuyuların yapı tarzı da Osmanlılılara aittir ![]() yani Selçuklular Dönemi’ne ait tek bir hatıra vardır ki o da mahallenin isminin Sadırlar oluşudur ![]() okulumuza göre yüz metre uzaklıktaki mezarlıkta meftun bulunan Üç Sadrettin’in ismini taşımasıdır ![]() Konya salnamesine göre Sadrettinler’in büyüğü I ![]() Alâaddin Keykubat’ın hekim başısı olan Sadrettin Mutabbip namı ile şöhret yapmış bir doktordur ![]() ![]() Kur’aniye adlı tefsirin müellift bulunan Şeyh Sadrettin’dir ki ilim aleminde söhret sahibi bir zattır ![]() III ![]() ![]() caddesinin isminin Sadırlar oluşu, mahalli şiveye göre Sedirler şeklinde söylenmesinden ibarettir ![]() Okulumuzun kuruluşu: 1925 yılında Büyük Önder Atatürk’ün işaretleri ile temeli atılmıştır ![]() (Devlet Hastanesi, Gazi, Cumhuriyet okullarına ait binaları da yapmıştır) tarafından inşa edilerek eğitim ve öğretime açılmıştır ![]() 1925 yılında 3 dershane ile eğitim ve öğretime açılan okulumuz, mahalle nüfusunun artması üzerine 1937 yılında 5 sınıflı olmuş, büyük dershaneler vatandaşların yardımıyla ikiye bölünerek derslik sayısı da 5’e çıkarılmıştır ![]() sebebiyle 1950 yılında bodrum katta 2 derslik meydana getirilerek sınıfların şube sayısı artırılmış, öğrenci sayısı da 400’e yükselmiştir ![]() 1953 – 1954 Ders yılında bodrum kattaki dersliklerin sağlık yönünden mahsurlu olduğu ileri sürülerek, zamanın Konya valisi Kemal Hadımlı’nın yardımı ile okul boşaltılıp ikinci bir kat ilavesi ile derslik sayısı 8’e çıkarılmıştır ![]() artışı karşısında 1959 – 1960 ders yılında sınıf ve şube sayısı 14’ e yükseltilmiştir ![]() öğretmenle işe başlayan okulumuz; 1962 – 1963 ders yılında 930 öğrencisi, müdür ve müdür yadımcısı ile birlikte 18 öğretmene kavuşmuştur ![]() Daha önce 8 derslikli olan okulumuz 1979 – 1980 eğitim ve öğretim yılından itibaren yeni yapılan ek inşaat ile 9 dershanede eğitim ve öğretimine devam etmeye başlamıştır ![]() olmak üzere 18 öğretmenle görev yapar hale gelmiştir ![]() Valilik Yüksek Kurulu açılışından bu yana Sadırlar olan okulumuzun ismi görülen lüzum üzerine valiliğin 21 Kasım 1980 gün ve 420 – 55762 sayılı emirleri ile “ İstiklâl ,, olarak değiştirilmiştir ![]() 1984 – 1985 eğitim ve öğretim yılında yıktırılarak yenisi Şubat 1985 yılından itibaren kullanılmaya başlanmıştır ![]() 24 öğretmenle 6 yıl üçlü öğretim yapan okulumuz 1978 yılından bu yana ikili öğretim yapmakta olup 761 öğrenci vardır ![]() şu anda kullanılan okul binası yapılmıştır ![]() Öğretim yılında hizmete girmiştir ![]() ![]() 2003-2004 Öğretim Yılında “Anasınıfı ve Özel Eğitim sınıfları” açılmıştır ![]() Okulumuzda 14 derslik,2 idari oda, anasınıfı, Özel Eğitim Sınıfı, Fen Bilgisi Labaratuarı, İş Eğitim Odası, Çok Amaçlı Salon, Beden Eğitimi odası,Bilgisayar Labaratuarı bulunmaktadır ![]() İstiklal İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: KONYA / KARATAY Adı: İSTİKLAL İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: HACI CEMİL MAH ![]() ![]() Telefon Numarası: 3323550040 Faks Numarası: 3323556174 E-mail Adresi: karatayistiklalioo@gmail ![]() Web Adresi: - http://www ![]() ![]() ![]() ![]() İstiklal İlköğretim Okulu Resimleri: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
![]() |
![]() |
|