![]() |
Özyayla İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özyayla İlköğretim Okulu Nevşehir MerkezÖzyayla İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez Hakkında - Özyayla İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez İletişim - Özyayla İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez Tanıtım - Özyayla İlköğretim Okulu - Özyayla İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez Resimleri ![]() VİZYONUMUZ Nevşehir Özyayla İlköğretim Okulu olarak; ''Önce İnsan " anlayışından yola çıkarak , eğitim Öğretim ortamları ve yetiştirdiği öğrencilerin nitelikleri ile Nevşehir'in önde gelen okulları arasında yer almak ve mutlu yarınlara ulaşmak ![]() MİSYONUMUZ Sağlıklı iletişim kurabilen, Sorumluluk alabilen, Kendine güvenli, Üretken ve yaratıcı, Gelişmelere açık, Kendisi ve toplumla barışık, 21 ![]() Öğrenmeyi öğrenen, Atatürk ilkeleri ve laik Cumhuriyete sahip çıkan Bireyler yetiştirmektir ![]() ![]() DEĞERLERİMİZ Bütünlük taşıyan eğitim Disiplinler ve seviyeler arası tutarlı, bütüncül bir eğitim anlayışına sahip olmak Bireysel farklılıklar Kendini tanıyarak kapasitesini olabildiğince genişletmek Kendinin ve başkalarının hak ve düşüncelerine saygılı olmayı öğrenmek İnsanların bireysel farklılıklarına değer verip saygı duymak Farklı durumlara ve koşullara uyum sağlayabilmek Yüksek etik ve akademik standartlar Bilgi ve davranışların sorumluluğunu üstlenmek Eğitimin her aşamasında üstün akademik başarıya ulaşmak Yenilikçilik Yaratıcılığını ve araştırmacılığını geliştirmek Teknolojik gelişmeleri izlemek ve her fırsatta yararlanmak Öğrenen okul kavramını özümsemek Sürekli Etkin Öğrenme Öğrenmeyi öğrenmek Öğrenmeye katılımcı ve etkin yaklaşmak Akılcı yaklaşımla öğrenmeyi yaşam boyu geliştirmek Toplumsal Bilinç Kendi kimliğinin ve toplumunun değerlerini bilmek ve sahip çıkmak Dürüstlük, kardeşlik, dayanışma ve paylaşma ilkelerini geliştirmek Sosyal hizmet duygusunu benimsemek ve geliştirmek Bedensel ve ruhsal yönden sağlıklı olmanın önemini kavramak Çevresel sorunlara duyarlı olmak Çağımızın öğrencisi İletişim kurabilen Bilimsel, akılcı ve mantıklı düşünme becerisine sahip, Teknolojiyi kullanabilen, Araştırmacı ve üretken, Bilgiyi paylaşan, İnsanlık değerlerine sahip çıkan Problem çözme becerisi kazanmış, Öğretim programlarında belirtilen hedeflere yönelebilen bireylerdir İlkelerimiz * Öğrencilerimizin akademik, sosyal, sanatsal ve duygusal gelişimini en üst düzeyde tutmak * Bireysel farklılıkları gözeterek çağdaş öğretim yöntem ve teknikleri kullanmak * Her öğrenciye eşit fırsat sunmak * Anadilin etkili kullanılmasını sağlamak * Çaba ve gelişimi ödüllendirmek * Öğrenci gelişimini sürekli değerlendirmek * Kendi başına öğrenmesini ve öğrenmeyi sevmesini öğretmek * Hızlı ve Etkin Okuma dersleri ile etkili öğrenmeyi öğretmek * Yeteneklerin ortaya çıkarılmasını ve gelişmesini sağlamak * Teknolojik gelişmelerin yaşama katılmasını sağlamak * Eleştirel, analitik ve pozitif düşünme becerisini kazanmak * Araştırmacı olmak * Sanatsal etkinliklerle estetik bilincini geliştirmek * Duygu ve düşüncelerini farklı dillerde ifade edebilmek Birlikte Başarmak * Öğrenci- Veli- Okul işbirliği içinde çalışmak * Disiplinler arası çalışmalar yapmak * Diğer eğitim kurumları ile işbirliği içinde olmak * Kurum kültürünü yaşatmak * Bilgi ve birikimi paylaşmak, birlikte üretmek Sürekli Gelişmek * Hizmet içi ve dışı eğitim olanaklarından en üst düzeyde yararlanarak kendimizi yenilemek * Çağın gereksinimleri doğrultusunda gelişime katkıda bulunmak * Yeni ve farklı düşüncelere açık olmak * Çalışmalarımızı değerlendirip, daima daha iyiyi hedeflemek * Öğretmenlerimize hizmet içi ve dışı eğitim olanakları tanımak * Kültürler arası paylaşımı sağlayacak projeler yürütmek Değerlerimizi Yaşatmak * Toplumsal duyarlılığı artırıcı çalışmalar yapmak * ‘Sevgi, Saygı, Barış, Dürüstlük, Hoşgörü’ gibi değerlerimizi yaşatmak * İnsanların bireysel farklılıklarına değer vermek * Kişisel hak ve özgürlüklere saygı göstermek * Bilgiye saygı göstermek * Ulusal değerleri,evrensel değerler ile bütünleştirmektir ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: NEVŞEHİR / MERKEZ Adı: ÖZYAYLA İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: ÖZYAYLA KÖYÜ Telefon Numarası: 3842616439 Faks Numarası: 3842616439 kaynak:webrehberi ![]() |
![]() |
![]() |
|