|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
açar, artvin, borçka, ilköğretim, meryem, okulu |
![]() |
Meryem Acar İlköğretim Okulu Borçka Artvin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meryem Acar İlköğretim Okulu Borçka ArtvinArtvindeki İlköğretim Okulları Hakkında - Meryem Acar İlköğretim Okulu Tanıtımı - Meryem Acar İlköğretim Okulu Hakkında - Artvin Borçka'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Meryem Acar İlköğretim Okulu Resimleri ![]() Meryem Acar İlköğretim Okulu Tarihi Aralık Köyü İlkokulu 1940 yılında bir eğitmenli olarak halk tarafından yapılarak faaliyete geçmiştir O zaman öğrenciler üç(3) yıl üzerinden eğitim görmekteydiler ![]() 1944–1948 arsı eğitime ara verilmiş olup 1948 yılında daha önce üçüncü sınıf mezunlarından bir kısmı öğretmenli olarak dördüncü(4 ![]() ![]() İlk kuruluş kadrosunda eğitmen olarak Osman TURANLI görev yapmıştır ![]() Öğretmen Osman Nuri KARA ile birlikte 1950–1951 öğretim yılına kadar Eğitim-Öğretim devam etmiştir ![]() ![]() Daha sonra eğitmenler görevden alınarak öğretmen kadroları çoğaltılmış ![]() İki dershane durumunda olan okul bir tamirle ve onarımla üç dershaneye çıkarılmış ![]() Yıl 1966 -1967 Aralık İlkokulu öğrenci artışları nedeniyle üç bazen dört geçici dershanelerle 1977–1978 öğretim yılına kadar idare edilerek yeni okul yapılmasına başlandı ![]() İki yıl sonra 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı köy nüfusuna kayıtlı olan iş adamlarımızdan Sayın İsmet ACAR 1998–1999 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzu tadilat yaptırmıştır İl Milli Eğitim Komisyonu 12 Şubat 1998 tarihinde yaptığı toplantıda, Borçka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 03 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okulumuz 1998-1999 Eğitim-Öğretim Yılında 8 Yıllık İlköğretim Okuluna dönüştürülmüş ve 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1999-2000Eğitim –Öğretim Yılında Okulumuza Atanoğlu BSİO’dan Taşımalı öğrenci gelmeye başlamış ve devam etmektedir ![]() İş adamımız Sayın İsmet ACAR 2005–2006 Eğitim-Öğretim yılında okulumuza merkezi sistem kalorifer yaptırmıştır ![]() İşadamımız Sayın İsmet ACAR 2006–2007 Eğitim-Öğretim yılında Çay Alım Yeri”nin üstüne Köy muhtarlığına bağlı 3 daireli öğretmen lojmanı yaptırıp hizmete sunmuştur ![]() Atanoğlu BSİO Öğrenci sayısının yetersizliğinden dolayı 2006-2007 Eğitim –Öğretim Yılında kapatılıp,öğrencilerin okulumuza alınması uygun görülmüştür ![]() 2000-2001Eğitim –Öğretim yılında ilk mezunlarımızı vermiş olup oklumuz eğitim-öğretime devam etmektedir ![]() Recep Köksal KESKİN Okul Müdürü VİZYONUMUZ ŞİMDİYİ EN İYİ ŞEKİLDE KULLANIP, GELECEĞE IŞIK TUTMAK; TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ AYDINLATACAK BİR NESİL YETİŞTİRMEKTİR MİSYONUMUZ BİZ MERYEM ACAR İLKÖĞRETİM OKULU OLARAK: BÜTÜN ÖĞRENCİLERİN, EĞİTİM ÖĞRETİMLERİNİ SAĞLAMAK, ONLARIN; MİLLİ MANEVİ DEĞERLERE BAĞLI; KENDİNE, AİLESİNE, ÜLKESİNE, TARİHE VE TÜM İNSANLIĞA, KARŞI SORUMLULUKLARININ BİLİNCİNDE, KENDİNİ ANLATABİLEN, BİLGİ VE BECERİSİNİ EN İYİ ŞEKİLDE KULLANABİLEN TUTARLI, KARARLI, PAYLAŞIMI BİLEN, TOPLUMA YARARLI BİRER BİREYOLMALARI İÇİN VARIZ ![]() ÖNCELİKLİ HEDEFLER Okulumuzu İlçemizin ve İlimizin öncü ve örnek kurumlarından biri haline getirmek ![]() Tüm fiziki mekânı çağdaş ölçülerle yeniden planlayarak gerekli ekipmanlarla donatmak ![]() · Sınıfımızda TV,Video,Radyo-Teyp,Tepegöz ve Bilgisayar bulundurmak ![]() Etkili rehberlik ve psikolojik hizmetler sunmak ![]() · Dershane, özel ders gibi takviye eğitimlere ihtiyaç duyulmadan öğrencilerimizi bir üst öğretim kurumuna hazırlamak ![]() · Yıl boyunca yapılacak sosyal etkinlikler yoluyla öğrencilerimizde ortak kültür geliştirmek ![]() Etkili bir çevre analizi yapılarak öğrenci velilerinin de eğitilmesi ve okula bakış açılarını değiştirmek Kurum Adı : Meryem Acar İlköğretim Okulu Kurum Kodu : 555373 Kurum Türü : İlköğretim Okulu İlçe : BORÇKA İl Merkezine Uzaklığı : 47 İlçe Merkezine Uzaklığı : 12 Ulaşım Yolu : Asfalt Yönetici Sayısı : 1 Öğretmen Sayısı : 3 Öğrenci Sayısı : 87 Diğer Personel Sayısı : 2 Şube Sayısı : 7 Lojman Durumu : Yok Kiralık Ev Durumu : Var Meryem Acar İlköğretim Okulu Artvin Borçka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ARTVİN / BORÇKA Adı: MERYEM ACAR İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: MERYEM ACAR İ ![]() Telefon Numarası: 4664752198 Faks Numarası: Bilgi Yok E-mail Adresi :555373@meb ![]() ![]() Web Adresi: Meryem Acar İlköğretim Okulu http://www ![]() ![]() ![]() Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|