|
|
Konu Araçları |
ilköğretim, izmir, karabekir, kazım, konak, okulu |
Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Konak İzmir |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Konak İzmirKazım Karabekir İlköğretim Okulu Hakkında - Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Tanıtım - Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Resimleri - Kazım Karabekir İlköğretim Okulu İletişim Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : Gültepe İzmir'in göçlerle oluşmuş bir gecekondu semtidir 1955 yılına kadar bu semt çalılık, yer yer zeytin ağaçlarıyla kaplı çorak bir alan görünümünde iken, 1955 yılında Yunanistan, Bulgaristan ve Yugoslavya'dan gelen göçmenlerin yerleştirilmesiyle Gültepe Köyü olarak iskana açılmış; daha sonra ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen iç göçlerle nüfus kalabalıklaşmış, 1964 yılına kadar Bornova İlçesine bağlı köy konumunu taşımış ve aynı yıl bağımsız Belediye Örgütüne kavuşmuştur 1980 yılından sonra çevre Belediyelerle birlikte Merkez İlçe Belediyesine bağlanarak İzmir'in bir semti durumuna gelmiştir Buradaki İlkokula ait ilk bina 1964 yılında Özel İdare tarafından 9 derslikli, zeminle birlikte iki kat olarak yaptırılarak aynı yıl Gültepe İlkokulu olarak eğitim, öğretime açılmıştır Semtin gecekondu semti olması nedeniyle ve kısa süre içinde gelen yoğun göçler nedeniyle bu bina ihtiyaca cevap vermediğinden 1975 yılında 2 katlı 7 derslikli iknci bir ek bina yapılmıştır Bu iki binada 1990 yılına kadar İlkokul olarak eğitim , öğretime devam edilmiştir Aynı arsa içinde 1987 yılında zeminle birlikte 4 katlı Kazım Karabekir Ortaokulu işaa edilerek eğitim, öğretime başlamıştır Bu iki Okul 1990-1991 Eğitim Öğretim yılına kadar aynı bahçe içerisinde ayrı yönetimlerle öğretime devam etmişlerdir 1990-1991 yılında Kazım Karabekir İlköğretim Okulu adı altında iki kademeli tek okula dönüştürülmüş, 1996-1997 Eğitim Öğretim yılından itibaren ise 8 yıllık Temel Eğitime geçilmiştir Toplam arsa alanı 38000 m2 olup çevresine halk desteği ile ihata duvarı yaptırılmıştır 1996-1997 Öğretm yılında Okulumuzun üç Blok'unda da Özel İdare ve Okul Koruma Derneği katkısıyla kalorifer sistemiyle ısıtılmaya geçilmiştir 1998-1999 Öğretim yılında İşadamı Mehmet ÖZKAN'ın katkısıyla Bilgisayar Laboratuvarı ve İnternet Erişim Merkezi öğrencilerimizin kullanımına açılmıştır 2002-2003 Öğretim yılında, Okulumuza kazandırılabilmesi için üç yıldır çaba gösterilen, Dünya Bankası destekli 'İyileştirme Fonu Projesi' gerçekleştirilerek, Çok Amaçlı Salonumuz Multimedya bilgisayar, Projeksiyon cihazı ve ses düzeniyle, çağdaş teknolojinin öğrencilerimizin eğitim ve öğretiminde etkin olarak kullanılabilmesine olanak verecek biçimde düzenlenmiştir 2005-2006 Öğretim Yılında Okulumuzun Çok Amaçlı Salonu Bornova Rotary Kulübü üyelerince düzenlenmiştir Okulumuzda 2005-2006 Öğretim yılından itibaren Sınıf Derslikleri uygulamasına geçilmiştir 2006-2007 Öğretim yılı 2 döneminde Dünya Bankası 2 Faz kapsamında 16'şar bilgisayarlı 2 adet Bilgi Teknoloji Sınıfı okulumuz öğrencilerinin kullanımına sunulmuştur Okulumuzda toplam olarak 26 derslik bulunmakta, 1Fen ve Teknoloji Laboratuvarı, 2Bilgisayar Laboratuvarı, 1 Çok Amaçlı Salon, 1 Kütüphane, 2 Teknoloji ve Tasarım atölyesi, 1 Görsel Sanatlar atölyesi, 2 Anasınıfı dersliği ve 17 Sınıfta ise Çift öğretim yapılarak toplam 950 öğrenciye Eğitim Öğretim verilmektedir Ortalama sınıf mevcudu 30 'dur Okul Yönetim, Öğretim ve Hizmet Çalışanları ise ( 2006-2007 Öğretim yılı ) 1 Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı, 2 Müdür Yardımcısı, 20 Sınıf Öğretmeni, 2Ücrt Okul Öncesi Eğt Öğretmeni, 1 Rehber Öğretmen, 22 Branş Öğretmeni, 1 Hizmetli, 2 Yardımcı Hizmetli ve 3 Ücretli Branş Öğretmeninden oluşmaktadır Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Konak Okulun Telefonu: (0232) 4332248 Okulun Faksı: (232) 433 28 35 Okulun Adresi: Adalet CdNo:45 / Gültepe Okulun Web Adresi: http://wwwkazimkarabekirilkogretimc om/ Okulun E-Posta Adresi: 240745@mebk12tr Okulun Müdürü: Okulun Ulaşım Bilgileri: OKULUMUZA GÜMRÜK'TEN 34 NUMARALI OTOBÜSLERLE, ŞİRİNYERDEN 441 NUMARALI OTOBÜSLE, KONAK'TAN 42 NUMARALI OTOBÜSLERLE ULAŞABİLİRSİNİZ Metropol İçi / Dışı : İçi Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Resimleri : biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|