Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hukuk, ilköğretim, izmir, konak, mudafaai, okulu

Mudafaa-İ Hukuk İlköğretim Okulu Konak İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mudafaa-İ Hukuk İlköğretim Okulu Konak İzmir

Mudafaa-I Hukuk İlköğretim Okulu Hakkında - Mudafaa-I Hukuk İlköğretim Okulu Tanıtım - Mudafaa-I Hukuk İlköğretim Okulu Resimleri - Mudafaa-I Hukuk İlköğretim Okulu İletişim

Mudafaa-I Hukuk İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

1894 yılında tek derslik olarak mahalle mektebi adı altında şimdiki binaların bulunduğu yerde ahşap olarak hizmete girmiştir

Binanın alt katı jandarma komutanlığına üst katı ise okulumuza ayrılmıştırOkulumuzun ilk adı

MAMÜRETÜL HAMİT’tir

Cami imamı Hacı Şakir Efendi ile müezzin Halil Efendi ilk öğretmen olarak atanmışlardırAçıldığı günden beri kız-erkek öğrenciler birlikte eğitim görmüşlerdir

1909 yılında mahalle mektebi ismi kaldırılarak TEFEYYÜZ adı verilmiştirAynı yıllarda okulumuz Milli Eğitime devredilerek Baş Muallim Hoca Nazmi Efendi atanmıştır 1912 yılında cami gelirleri ve Başöğretmen Nazmi Efendi’nin çalışmaları ile altlı ve üstlü üçer dersane daha yaptırılarak okulumuz 5 derslikli hale getirilmiştir

1923 yılında Cumhuriyetimizin ilanından sonra okulumuzun adı MÜDAFAA – İ HUKUK İLKOKULU olarak değiştirilmiştir

1924 yılında bünyesinde ilk defa anasınıfı açılmış ancak 1927 yılında kapanmıştır

1930 yılında bina yeterli olmayınca 4 şubemiz Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda hizmete başlamıştır

1933 yılında binamız tekrar yeterli olmayınca şimdiki Güzelyalı İlköğretim Okulu olarak okulumuza bağlı hizmete girmiştir

10 nisan 1979 yılında okulumuzun ismi Özgürlük İlkokulu olarak değiştirilmiş ancak 11 nisan 1983 yılında tekrar Müdafaa-i Hukuk İlkokulu adını almıştır

1981 yılında Hayırsever Talat Sepici tarafından okulumuza ek bina yapılarak Tahsin Sepici ek derslikleri ismi verilmiştir

1997 yılında 8 yıllık zorunlu eğitime geçilince Müdafaa-i Hukuk İlkokulu Müdafaa-i Hukuk İlköğretim Okulu adını almıştır

Binamızda halen faal olarak 10 derslik 1 iş atölyesi, 1 fen laboratuvarı ve çok amaçlı kullanılabilen 100 kişilik konferans salonumuz ve 2 adet bilişim teknoloji sınıfı mevcuttur

Mudafaa-I Hukuk İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Konak
Okulun Telefonu: 232 285 37 25
Okulun Faksı: 232 247 49 51
Okulun Adresi: 56 Sokak No:29 Güzelyalı
Okulun Web Adresi: http://wwwmudafaihukukk12tr/
Okulun E-Posta Adresi:
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Mudafaa-I Hukuk İlköğretim Okulu Resimleri :

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com