![]() |
Yenice İlköğretim Okulu Karacasu Aydın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yenice İlköğretim Okulu Karacasu AydınAydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Yenice İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Karacasu'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Yenice İlköğretim Okulu Resimleri - Yenice İlköğretim Okulu Hakkında OKULUMUZUN TARİHÇESİ Yenice İlköğretim Okulu “ Yenice İlk Mektebi” adıyla Cumhuriyet’in ilanıyla beraber açılmıştır ![]() 1942/1943 yıllarında yapılan, tamamen imeceye dayalı çalışmayla beraber 1 ![]() ![]() ![]() 1957 yılında Yenice’nin nahiye (bucak) olmasından sonra 1966 yılında ilk olarak Sökeli Ali Efe’ye köylülerin yaptığı ve daha sonra jandarmanın kullandığı tarihi bina “Yenice Ortaokulu” olarak hizmete devam etmiştir ![]() 1997 yılında ilkokul ve ortaokul birleştirilerek “Yenice İlköğretim Okulu” adını almıştır ![]() ![]() OKULUMUZUN FİZİKİ DURUMU Okulumuz 3 ana bölümden meydana gelmektedir ![]() Ana Bina: 1944 yılında hizmet vermeye başlamıştır ![]() Ek Bina: 1964 yılında devlet tarafından yaptırılmıştır ![]() Yeni Bina: 2005 yılında tamamen devlet desteğiyle yapılmıştır ![]() Okulumuz kullanım olarak 9 derslik, 1 Bilgi Teknoloji Sınıfı, 1 İngilizce Sınıfı, 1 Fen ve Teknoloji Laboratuvarı, 1 Kütüphane, 1 Öğretmenler Odası ve 1 kooperatiften oluşmaktadır ![]() ![]() VİZYONUMUZ 1 ![]() Okulumuzda , öğrenmenin temel ihtiyaç kabul edilmesini istiyoruz ![]() 2 ![]() Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin istiyoruz ![]() 3 ![]() Okulumuzda hem öğretenler hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve gelişmesine yardımcı olmanın önemine inansınlar istiyoruz ![]() 4 ![]() Okulumuzda , çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsunlar ![]() ![]() 5 ![]() Okulumuzda , herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsınlar istiyoruz ![]() ![]() MİSYONUMUZ Biz Yenice ilköğretim Okulu olarak , bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak , onların bilgili , becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21 ![]() ![]() İNANDIĞIMIZ İLKELER VE TEMEL DEĞERLER : 1- Biz temel görevimizin öğrencilerimizi hayata ve yüksek öğretim kurumlarına hazırlamak olduğuna inanırız ![]() 2- Biz bütün öğrencilerin öğrenebilir, yapabilir ve başarılı olabilirliğine inanırız ![]() 3- Biz öğrencilerimizde laik , demokratik ve insan haklarına saygı ideallerinin gelişmesi gerektiğine inanırız ![]() 4- Biz bilgi toplumunun ilk basamağında öğrencileri teknolojik gelişmelerle tanışmasını sağlayarak , öğrencilerin bilgi kaynaklarına ulaşmasını ve bu bilgileri hayatta kullanmaları gerekliliğine inanırız ![]() 5- Biz okuyan , araştıran , düşünen , eleştiren ve üreten öğrenciler yetiştirmek için varız ![]() 6- Biz öğrencilerimizin öğrenmeyi öğrenmelerinin ilk hedef olduğuna inanırız ![]() 7- Biz öğrencilerimizin bütün çalışmalarımızın odak noktası olduğuna ve amaçlarımıza temel oluşturduğuna inanırız ![]() 8- Biz birbirimizi öğrencilerin , velilerin ve toplumun sürekli gelişen ve değişen beklentilerine ayak uyduracak şekilde geliştirmek için yüreklendiririz ![]() 9- Biz hepimiz öğrencilerin başarılarını artırmak için karşılıklı sorumluluk olmak ve verimli bir şekilde çalışmak gerektiğine inanırız ![]() 10- Biz problemlerimizi hizmet veren ve hizmet alanların dayanışması ile çözeceğimize inanırız ![]() 11- Biz kendimize ve birbirimize güveniriz ![]() ![]() 12- Biz öğrencilerimizin ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanlara yönelmeleri gerektiğine inanırız ![]() 13- Biz iyi bir eğitim in öğrenciler arasındaki bütünleşme kadar çeşitliliği de gerektirdiğine inanırız ![]() ![]() 14- Biz , sürekli olarak yeni öğrenme biçimlerine kendimizi adapte edecek beceriler geliştiririz ![]() ![]() ![]() ![]() 15- Biz insanları yönetmenin değil,insanlarla yönetmenin gereğine inanırız ![]() ![]() 16- Biz Atatürk idealine bağlı, Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanmış öğrenciler yetiştirmeyi temel görev biliriz ![]() 17- Biz farklıyız ![]() ![]() ![]() ![]() Yenice İlköğretim Okulu Aydın Karacasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: AYDIN / KARACASU Adı: YENİCE İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Yenice Kasabası Karacasu Telefon Numarası: 2564456006 Faks Numarası: Bilgi Yok E-mail Adresi : Bilgi Yok Web Adresi:Yenice İlköğretim Okulu ![]() Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|