Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, encekler, ilköğretim, kula, manisa, okulu

Encekler İlköğretim Okulu Bilgileri Kula Manisa

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Encekler İlköğretim Okulu Bilgileri Kula Manisa

Encekler İlköğretim Okulu Hakkında - Encekler İlköğretim Okulu Tanıtım - Encekler İlköğretim Okulu Resimleri - Encekler İlköğretim Okulu İletişim

Encekler İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okul,zamanın muhtarı İSMAİL ERCAN’ın gayreti ve köy halkının yardımlarıyla şimdiki bulunduğu yerden 750 metre uzakta iki derslik olarak yapılmış ve 1945 yılında eğitim-öğretime açılmıştır1962 yılına kadar bu binada eğitim faaliyetleri sürdürülmüştür1962 yılında binanın kullanılmayacak durumda olması ve ihtiyacı karşılayamaması gibi sebeplerden dolayı yeni okul binası yapılması için çalışılmaya başlanmıştır

Köy muhtarı ALİ RIZA HELVA ve ihtiyar heyeti şu anda okul binamızın bulunduğu arsayı büyük gayretler göstererek istimlak etmişlerdirGerekli girişimlerde bulunularak okul binası yapılması ve öğretmenler için lojman yapılması kararını aldırmışlardırKöy halkı binanın yapılacağı yeri imece usulü ile düzlemişlerdirDevlet bir yıl içerisinde yeni okul binasını ve öğretmenlerin kalacağı iki lojmanı yapmıştırGerekli araç-gereci vererek 1963 yılında yeni okul binasını eğitim-öğretime açmıştır

1963 yılında eğitim-öğretime açılan 2 derslikli okul binamızda hala eğitim ve öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir

2-4306 SAYILI 8 YILLIK EĞİTİM YASASIYLA BİRLİKTE OKULUMUZDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER:

18081997 yılında çıkarılan 8 Yıllık Zorunlu Eğitim yasasıyla tüm Türkiye’de başlatılan eğitim hamlesi Encekler Köyü yöneticilerini ve halkını da harekete geçirdiKöy halkının bilinçlendirilmesi için gerekli açıklamalar yapıldıKöyümüze yeni okul binasının yapılabilmesi için dernek kurup çalışmamız gerektiği söylendiEğitime ilgili olan ve uzaklık nedeniyle çocuklarının eğitimini sürdürmekte güçlükler çeken köy halkı bu kararı saygıyla karşıladıBöyle bir faaliyetin gerçekleştirilmesi için yardımcı olacaklarına söz verdilerEncekler Köyü okul yaptırma ve yaşatma derneği için üye kayıtlarına başlanıldıDernek için gerekli çalışmalar tamamlanarak 05101997 tarihinde dernek kuruldu 10101997 tarihinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Encekler şenliklerinde derneğimiz için maddi kaynak sağlanılmaya çalışıldıKöy halkı ve dışarıdan katılan misafirler büyük maddi destekte bulundularGerekli ön destek sağlandıktan sonra resmi kanallardan devlet-vatandaş işbirliği ile okul yapılması talebinde bulunuldu

15121997 tarihinde okulumuza ilköğretim müfettişleri gelerek 6 derslikli ilköğretim ek binasının raporunu hazırladılar

Okul binasının birinci katı devlet tarafından,ikinci katı da okul yaptırma ve yaşatma derneği tarafından yapılarak 10111999 tarihinde inşaatı tamamlandı

Yeni binada 11022000 tarihinde eğitim ve öğretime başlanıldı

Köyümüzün Sandal İlköğretim Okulunda eğitim gören 2kademe öğrencileri, 2000-2001 eğitim-öğretim yılında okulumuza nakillerinin yapılması ile eğitim-öğretime başlanıldı

2000-2001 Öğretim yılında 6 derslik olarak tamamlanan okulumuz, derslik olarak yetersiz gelmesinden dolayı gerekli yazışmalar yapılarak aynı yıl üçüncü katın inşaatına başlanmıştır 2002-2003 eğitim-öğretim yılında üçüncü katın inşaatı tamamlanmıştır Aynı yıl eğitim öğretime geçirilmiştir Köyümüzün Sandal İlköğretim Okulunda eğitim gören 2kademe öğrencileri 2000-2001 eğitim-öğretim yılında okulumuzda eğitim-öğretime başlanıldıŞu anda Börtlüce, Topuzdamları ve Encekler köylerinin öğrencilerinin eğitim gördüğü bir İlköğretim Okulu durumundadır

Encekler İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Kula
Okulun Telefonu: (236) 828 11 74
Okulun Faksı: (236) 828 11 74
Okulun Adresi: ENCEKLER KÖYÜ
Okulun Web Adresi: http://wwwenceklermebk12tr/
Okulun E-Posta Adresi:
Okulun Ulaşım Bilgileri: Okulumuz Manisa iline 149 km, Kula ilçesine 30 km uzaklıktadır Ulaşım servisle sağlanmakta olup ayrıca hafta içi her gün kulaya araç kalkmaktadır
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Encekler İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com