Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, gürağaç, ilköğretim, kütahya, okulu, tavşanlı

Gürağaç İlköğretim Okulu Bilgileri Tavşanlı Kütahya

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gürağaç İlköğretim Okulu Bilgileri Tavşanlı Kütahya

Gürağaç İlköğretim Okulu Hakkında - Gürağaç İlköğretim Okulu Tanıtım - Gürağaç İlköğretim Okulu Resimleri - Gürağaç İlköğretim Okulu İletişim

Gürağaç İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

1926 yılında tek derslik olarak eğitime başlayan okulumuz 1938 ve 1955 yıllarında yapılan birer derslik ilavesi ile üç dersliğe çıkarılmış ve 1978 yılında yapılan ilave iki derslik ile beş derslikli- beş sınıflı olmuştur 1985 yılında yapılan bir derslik ilavesi ile de altı sınıflı bir okul olmuştur

1980 yılında ihtiyaç gözönüne alınarak köy tüzel kişiliğine ait binada üç sınıflı olarak ortaokul açılmış ve 1990 yılına kadar eğitim öğretime devam etmiştir

1990 yılında ayrı binalarda eğitim öğretim yapılarak ilk ve ortaokul yine ayrı binalarda kalmak üzere okulumuz ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür

Okulumuza ilk öğrenci kaydı 01021925 yılında yapılmıştır Bu ilk kayıt olan öğrenciler 01061930 yılında üçüncü sınıftan "tahsil tasdiknamesi" alarak mezun olmuşlardır 1938-1939 yılında üçüncü sınıfı bitirenlere "şehadetname" verilerek mezun vermeye başlayan okulumuz 1949-1950 eğitim-öğretim yılından itibaren beş sınıflı ilkokul diploması vermeye başlamıştır

1992 yılı temmuz ayında mevcut ilkokul binasının yanındaki 2500 m2lik iki parsel arsa alınmış ve yeni ilköğretim okulu binası yapımına başlanmıştır Yeni okul binası 1993 yılı Ağustos ayında bitirilmiş ve 1993-1994 eğitim öğretim yılında hizmete girmiştir

OKULUN YERLEŞİM YERİ

Yaklaşık 1500 yıllarında Emir Yörüklerinin, hayvancılık ve tarıma elverişli buldukları için yerleştikleri bu yerler oldukça sık ağaçlık olduğundan "Gürağaç" ismini almıştır

Cumhuriyetin ilk yıllarında arazisi içinden linyit kömürü çıkması sonucu GLİ kurulmuş ve arazi istimlak edilmiş, köy halkı da bu işletmede çalışmaya başlamıştır Bunun kaçınılmaz sonucu olarak da tarım ve hayvancılık ikinci plana itilmiştir Günümüzde de bu böyle devam etmektedir

Gürağaç köyü 1992 yılında yapılan referandum sonucu belediyelik olmuş ve belde statüsü kazanmıştır

Beldenin iş imkanlarının olmaması ve dış göç nedeniyle nüfus devamlı azalmaktadır Şu an belde nüfusu 1865' tir

Gürağaç beldesi Tavşanlı'ya 15 km, Kütahya'ya 65 km uzaklıktadır Denizden yüksekliği 830 mdir Ulaşımı çok iyidir Tüm merkezlerle yılın tamamında ulaşımı sağlanmaktadır Beldenin su, elektrik ve kanalizasyon olarak problem yoktur

Gürağaç İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Tavşanlı
Okulun Telefonu: (274) 629 60 49
Okulun Faksı:
Okulun Adresi:
Okulun Web Adresi: http://guragaciomebk12tr/
Okulun E-Posta Adresi: guragac_ioo@hotmailcom
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Gürağaç İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com