|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
fethiye, günlükbaşı, ilköğretim, muğla, okulu, silkar |
![]() |
Silkar Günlükbaşı İlköğretim Okulu Fethiye Muğla |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Silkar Günlükbaşı İlköğretim Okulu Fethiye MuğlaSilkar Günlükbaşı İlköğretim Okulu Hakkında - Silkar Günlükbaşı İlköğretim Okulu Tanıtım - Silkar Günlükbaşı İlköğretim Okulu Resimleri - Silkar Günlükbaşı İlköğretim Okulu İletişim ![]() Silkar Günlükbaşı İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : *1927 yılında Foça Çiftliği satın alındıktan sonra yerleşik düzene geçilmek üzere Fransız mühendisler tarafından şehir planlaması yapılmıştır ![]() ![]() *Bu alan üzerine 1929 yılında bir derslik, bir lojman ve bir öğretmen ile Günlükbaşı Mektebi üç yıllık olarak eğitim öğretime başlamıştır ![]() *1930 – 1933 üç yıllık ilk mezunlar verilmiş ve aynı yıl okul beş yıllık olarak yeniden düzenlenmiştir ![]() ![]() *1933 – 1937 köy nüfusunun artması ile öğrenci sayısı artmış ve ilave binalar ile beş derslik oluşturulmuştur ![]() ![]() ![]() *1937 – 1957 yıllarında nüfusun artış hızına bağlı olarak bina ilavelerine devam edilmiş 4 ayrı binadan 15 derslik 17 öğretmen ve 368 öğrenci ile eğitim – öğretim devam etmiştir ![]() *Halen B Blok (taş bina) olarak hizmet veren bina 1956 yılında, geçici çözüm olan 12 derslikli bina 1957 yılında (1987 yılında yıkılmıştır) ahşaptan kurulmuştur ![]() 1957 – 1977 yıllarında okul öğrenci sayısı 500 lere ulaşmış 20 derslik 22 öğretmen ile eğitim öğretim devam etmiştir ![]() ![]() ![]() *1977 – 1988 okulumuz öğrenci sayısı 700 olmuş, binaların yetersizliğinden ikili öğretime geçilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *1995 – yeni bina 4 katlı olarak Silkar Eğitim Vakfı tarafından inşa edilmiş ve Silkar Günlükbaşı İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime başlamıştır ![]() ![]() *1997 – 1998 yıllarında okulumuz çevre duvarı, kantin binası yapılmıştır ![]() ![]() *1998 – halen okulumuz üç binadan oluşan 28 derslik, 1032 öğrenci 55 öğretmen ve 5 hizmetli 1 memur ile eğitim – öğretime devam etmektedir ![]() *Okulumuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 24/08/1995 tarih ve 715/3558 sayılı yazıları ile Silkar Eğitim Vakfı tarafından yaptırılan 4 katlı 23 derslikli bina ile Günlükbaşı İlkokuluna ait 6 derslikli iki Blokta 01/09/1995 tarihinde Günlükbaşı Ortaokulu ve Günlükbaşı İlkokulu’nun birleştirilmesi sonucu Silkar İlköğretim Okulu olarak eğitim ve öğretime açılmıştır ![]() *Muğla Valiliğinin 05/10/1995 tarih ve 14684 sayılı onayı ile okulun adı Silkar Günlükbaşı İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir ![]() *Velilerin katkıları ile okulun 210 metre uzunluğundaki bahçe duvarı 60 cm beton üzerine 1 ![]() ![]() ![]() ![]() *Okula Foça, Cami, Yeni ve Akarca Mahallelerinden öğrenci gelmektedir ![]() ![]() ![]() *Bu durumun ortadan kalkması ve daha verimli eğitim için yapılmakta olan yeni binanın 16 derslikli inşaatı bitince normal eğitime devam edilmesi sağlanacaktır ![]() *Yeni Binanın 2 katı ile çatısı devlet tarafından 3 ![]() ![]() Silkar Günlükbaşı İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Fethiye Okulun Telefonu: (252) 6131087 Okulun Faksı: (252) 6131087 Okulun Adresi: Yeni Mahalle Adnan Menderes Bulvarı No:270 Okulun Web Adresi: http://okulweb ![]() ![]() ![]() ![]() Okulun E-Posta Adresi: fethiyesilkar@hotmail ![]() Okulun Müdürü: Okulun Ulaşım Bilgileri: İl Merkezine Uzaklığı 126 km - İlçe Merkezine Uzaklığı 5 km Metropol İçi / Dışı : İçi Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Ev Kiraları 350 - 450 TL Silkar Günlükbaşı İlköğretim Okulu Resimleri : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
![]() |
![]() |
|