![]() |
Kubilay İlköğretim Okulu Menemen İzmir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kubilay İlköğretim Okulu Menemen İzmirKubilay İlköğretim Okulu Hakkında - Kubilay İlköğretim Okulu Tanıtım - Kubilay İlköğretim Okulu Resimleri - Kubilay İlköğretim Okulu İletişim Kubilay İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : Menemen’de Cumhuriyetten önce okuma-yazma mahalle mektepleri ve medreselerde yürütülmekteydi ![]() 1900 yılında Taş Mescit’te, Doğolcu İbrahim Efendi nezaretinde bir mahalle mektebi açılmıştır ![]() Hüseyin Ağa camisinde de uzun zaman Rüştiye (ortaokul), İptidaiye (ilkokul) olarak tedrisat yapılmıştır ![]() 1910 yılında şimdiki Tevfik Fikret İlkokulu’nun karşısında Seyrek Köy’lü Mehmet Ağa’nın evinde Osman Efendi adında bir zatın teşebbüsüyle ilk ve ortaokul öğretimi gören bir okul açılmıştır ![]() Bu okul, daha sonra kalabalık olduğundan dolayı iki kısma ayrılmış, öğrencilerin bir kısmı okulumuza nakledilmiştir ![]() Kubilay İlkokulu’nun eski binası 1902 yılında Rumlar tarafından yapılmıştır ![]() ![]() ![]() Kurtuluş Savaşı’ndan sonra bina bize geçmiştir ![]() ![]() ![]() 1925 yılında ise “ZAFER İLKOKULU” olarak adı değiştirilmiştir ![]() ![]() Kendisi aynı zamanda Zafer İlkokulu öğretmeni olduğundan, 1931 yılında Zafer İlkokulu bu olayın şehidi KUBİLAY ’ın ismini alarak KUBİLAY İLKOKULU olmuştur ![]() 1970 yılında eski okul binası yıkılarak, yerine bu gün içinde eğitim, öğretim yaptığımız bina inşa edilmiştir ![]() Zamanın ilköğretim müdürü Şevket OKKALIOĞLU, eski binanın yerinde kalarak kütüphane ve ilköğretim binası olarak kullanılmasını istemişse de bu teklif kabul edilmemiştir ![]() Kubilay İlkokulu’nun ilk yıllarında da öğrenci mevcudu 1000’e yakındı ![]() ![]() 2002–2003 Eğitim Öğretim yılından itibaren 1 müdür, 1 müdür başyardımcısı, 3 müdür yardımcısı ile eğitim öğretim hizmetini sürdürmektedir ![]() Kubilay İlkokulu’nda sırası ile; Kemal ÜSTÜN, Şevket OKKALIOĞLU, Veli YILMAZ, Necati GERMAN, Lütfi ÖZDEMİR, Halit VAROL, Abdurrahman DEMİRCİ, Nergiz KIZILIRMAK müdürlük görevini başarı ile yürütmüşlerdir ![]() Şuan okul müdürlüğünü Ahmet AYTEKİN yürütmektedir ![]() Kurulduğu günden bugüne kadar yetiştirdiği öğrenciler, çeşitli meslek dallarında üst düzeyde görevlere gelmişlerdir ![]() Eğitim ve öğretimde titiz çalışmaları bakımından başarılı sonuçları ile çevrenin takdir ve ilgisini çekmeye devam etmektedir ![]() Kubilay İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Menemen Okulun Telefonu: 232 832 10 30 Okulun Faksı: 232 831 14 06 Okulun Adresi: Mermerli Mahallesi Ziya Gökalp Cad ![]() Okulun Web Adresi: Menemen Kubilay ilköğretim Okulu | www ![]() ![]() ![]() Okulun E-Posta Adresi: info@menemenkubilayioo ![]() ![]() Okulun Müdürü: Ahmet AYTEKİN Okulun Ulaşım Bilgileri: Metropol İçi / Dışı : Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Kubilay İlköğretim Okulu Resimleri : Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
![]() |
![]() |
|