Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilköğretim, merkez, muğla, okulu, türdü

Türdü İlköğretim Okulu Merkez Muğla

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türdü İlköğretim Okulu Merkez Muğla

Türdü İlköğretim Okulu Hakkında - Türdü İlköğretim Okulu Tanıtım - Türdü İlköğretim Okulu Resimleri - Türdü İlköğretim Okulu İletişim

Türdü İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuz 17091976 Yılında Cumhuriyet Ortaokulu olarak eğitim-öğretime açılmıştır 24 Kasım l982 tarihinde Muğla�lı hayırsever Halil İbrahim Türdü tarafından yaptırılan binasına taşınmış olup okula özel isim de bu nedenle verilmiştir Okulumuz 1984-1985 Öğretim Yılında İlköğretim Uygulamasına geçmiştir100Yıl ismi Atatürk�ün doğumunun 100Yılında yapımı gerçekleştiği için verilmiştir

Sekiz derslikli birinci bina, hayırsever Hİbrahim Türdü tarafından yaptırılmıştırYine birinci bina MEB tarafından yaptırılmış, daha sonra birinci binaya ek olarak Hİbrahim Türdü�nün eşi Müesser Türdü tarafından yaptırılmıştır
Eşi Halil İbrahim TÜRDÜ tarafından yaptırılan Türdü 100Yıl İlköğretim Okulunun 8 derslikli ek binasının yapımı Müesser TÜRDÜ ve devlet katkıları ile gerçekleştirilmiştir

Okulumuz 3Binanın yapımına 29092004 tarihinde başlanmış olup, 11032005 tarihinde yapımı tamamlanmış, 14032005 tarihinde ise Eğitim-Öğretime açılmıştır3Binada 11 derslik 170 m2�lik Salon, Kalorifer dairesi, 1 idare odası, 1 rehberlik odası bulunmaktadır

Ayrıca okulumuz 1999 yılından bu yana � Avrupa�da Sağlığı Geliştiren Okullar Ağı� kapsamında Türkiye�deki 25 okuldan biridir Bu kapsamda bir doktor ve bir hemşire kadromuz bulunmaktadır
Toplam derslik sayımız 38, yönetim odası 3, öğretmen odası1, işlik 2, ev ekonomisi1, kitaplık1, Bilgi Teknolojisi Labaratuvarı 1, Sağlık Proje Odası 1, Rehberlik Servisi 1 odadır

Okulumuzun oturduğu alan 9800 m2�dir

Okulumuzda bugüne değin görev yapan Okul Müdürleri; Ünal DOGU, Yener TOKCAN, İsmail ŞEN , Ahmet SARAÇ, Mehmet KARAKAŞ ve Osman YAĞLI�dır

Okulumuz öğretmenlerinin branşlara göre dağılımı; Matematik 3, Sosyal Bilgiler 2,
Türkçe 3, Fen Bilgisi 3, İngilizce 4, Teknoloji ve Tasarım 2, Beden Eğitimi 1, Müzik 2, Sınıf Öğretmenleri 21, Anasınıfı Öğretmeni 4�tür Okulumuzda , 1 memur, 2 Hizmetli ve 3 Sözleşmeli Personel çalışmaktadırValilik Onayı ile 3 Branş ve 1 Sınıf öğretmeni görev yapmaktadır

Türdü 100Yıl İlköğretim okulunda anasınıflarından başlanarak tüm sınıflarda bilgisayar destekli eğitimden yararlanılmaktadır Bunun yanısıra; Tepegöz, VCD, TV, vbteknolojik araçlardan yararlanılmaktadır Okulumuzun fiziki kapasitesinin mevcut öğrenci sayısını kaldıracak durumda olmaması nedeniyle yeni sınıflara ihtiyaç duyulmuştur

Son yıllarda okulumuza olan yoğun ilgiden dolayı sınıf mevcutları hızla artmış, her sınıf 40 öğrencinin üzerine çıkmıştır Bu nedenle de 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında ek bir binanın yapımı planlanmıştır

Okulumuzdaki tüm etkinlik ve çalışmalarda veli-okul-Öğretmen işbirliğinin en güzel örnekleri sağlanarak okul işleyişinde büyük başarılara ulaşılmıştır Bunun sonucunda 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda 14032003 tarih ve 2207 no�lu belge ile � Eğitim Bölgesi/Yerleşim Alanında Yılın En İyi Okulu� olarak belirlenmiş ve Başarı Belgesi ile ödüllendirilmiştir

Okulumuzda 3,4,5,6,7sınıflarda hafta sonları yetiştirici kurslar sürdürülmüş olup, bunun yanısıra diğer etkinlikleri şöyle sıralayabiliriz

1 Mesai bitiminde etüt çalışmaları,
2 Bilgisayar Destekli İngilizce Kursu,
3 Bilgisayar Destekli Eğitim,
4 Satranç,
5 Resim,
6 Saz, Blok Fülüt,
7 Folklör Kursları

Ayrıca okulumuzdaki temizlik hizmetleri, bir temizlik şirketine ihale edilerek temizlik şirketi tarafından yürütülmektedir

OKULUN BİNA DURUMU

a) Binanın özellikleri : (Isınma,aydınlatma,su ve kanalizasyon)
Kömür ve odun (kalorifer-elektrik-şehir suyu-foseptik çukuru)

b)Derslik sayısı : 38 (3 derslik anasınıfı dahil)

c)Laboratuar : (Araç gereç durumu)
Araç ve gereçlerin listesi dolaplarda ve öğretmenlerde zimmetlidirŞu an yeterlidir

d)Okul ve sınıf kitaplıkları : IIBinada bir kitaplık odası var Ayrıca her sınıfta sınıf kitaplıkları varlIIIIIBinalarda her sınıfta TV,VCD mevcut

e)Atelye durumu :lBinada 2 atelye,IIbinada l Ev Ekonomisi odası bulunuyor

f) Depo,ambar ve arşiv var 3 Depo 1 arşiv bulunmaktadır

g)Spor salonu yokSpor odası bulunuyor

h)İdare odaları :llBinada 1 Müdür Yardımcısı odası, 1 Büro, 1 Binada 1 Müdür Odası, IIIBinada 1 Rehber Öğretmen odası, 1 Müdür Yardımcısı odası bulunmaktadır

i)Diğer sosyal faaliyetler için ayrılmış yerler: Yok

j)Sağlık OdasI : Var

k)Bilgi Teknolojisi sınıfı : Var

I)Daktilografi salonu,revir: Yok

m)Bahçenin alanı,ağaçlandırılması,çiçekle ndirilmesi çalışmaları,korunması yapılmaktadır

o)Yönetici Sayıs ı :1 Müdür,2 Müdür Yardımcısı

p)Branşlara Göre Öğretmen Dağılımı:

Matematik:3
Sosyal Bilgiler 2
Türkçe 3,
Müzik 1,
Fen Bilgisi 2
İngilizce 4
Teknoloji ve Tasarım 2
Beden Eğitimi 1,
Sınıf Öğretmeni 23
Anasınıfı 4
Dinkültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni 2
Bilgisayar 1

r)Memur,Hizmetli,Teknisyen Sayıları:2 Hizmetli, 1 Memur, 1 Sözleşmeli
Memur bulunmaktadır

Türdü İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bulunduğu İlçe: Merkez
Okulun Telefonu: 2522141921
Okulun Faksı: 2522146645
Okulun Adresi: Orhaniye Mah Talimhane Sokak Hamursuz Mevkii
Okulun Web Adresi: http://turdumebk12tr/
Okulun E-Posta Adresi: 186335@mebk12tr
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Türdü İlköğretim Okulu Resimleri :

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com