|
|
Konu Araçları |
ilköğretim, izmir, işgören, konak, okulu, salih |
Salih İşgören İlköğretim Okulu Konak İzmir |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Salih İşgören İlköğretim Okulu Konak İzmirSalih İşgören İlköğretim Okulu Hakkında - Salih İşgören İlköğretim Okulu Tanıtım - Salih İşgören İlköğretim Okulu Resimleri - Salih İşgören İlköğretim Okulu İletişim Salih İşgören İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : Alsancak Semtinde 1933 yılında Eğitim-Öğretime açılan Gazi İlkokulu uzun yıllar semtimizde tek okul olarak hizmet vermiş ancak artan nüfus karşısında ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir Bunun üzerine 24 Ocak 1975 tarihinde Alsancak Mahalle muhtarı Yusuf AYHAN ve ihtiyar heyeti ortak imzalı bir dilekçe ile şimdiki okul yerimizin tapu kaydı ve krokisini ekleyerek bir okul yapılması için üst makamlara başvurularını yapmışlardır Okul binamızın arsası 2 Eylül 1937 kadastrosuna göre Maliye Hazinesine ait iken, 11 Şubat 1966 tarihli emirle Savunma Bakanlığına tahsis edilmiş olması nedeniyle okulun yapımı gerçekleştirilememiştir Yeni bir okulun yapılmasına şiddetle ihtiyaç duyulması nedeniyle yoğun girişimler sonucunda dönemin İzmir Valisi Vecdi GÖNÜL, Milli Savunma Bakanlığına ait olan arsaya karşılık askeri lojman yapılmak üzere Üçkuyular Esentepe mevkiinde arsa takası teklifinde bulunmuş ve bu gerçekleştirilmiştir Zamanın Cumhurbaşkanı Kenan EVREN, Kendi okulunu kendin yap kampanyasını başlatmış ve bu kampanya çerçevesinde şehrimizin ileri gelen iş adamı Salih İŞGÖREN okulun inşaatını üstlenmiş 8 Nisan 1986 tarihinde ihale edilen okul binasının temeli 7 Temmuz 1986 da atılmıştır İnşaat çok kısa bir sürede tamamlanarak Okulumuz 10 derslik, 1 fen laboratuarı, 1 çok amaçlı salon, 1 dil laboratuarı ve kütüphane ile 1987-1988 Öğretim yılında eğitim-öğretime başlamıştır Zorunlu ilköğretim yasasının kabulünden sonra okulumuzun ihtiyacı olan 8 derslikli ek binamız yine hayırsever Salih İŞGÖREN tarafından kısa sürede yaptırılarak 1998-1999 öğretim yılı başında okulumuza kazandırılmıştır Bununla birlikte anasınıfımız da bu öğretim yılında faaliyete geçirilmiştir MLO proje okulu olmamız sebebi ile eksik olan zorunlu mekanlardan Beden Eğitim Dersliği, Müzik Odası, İş Atölyesi kullanıma geçirilmiş olup Bakanlığımız tarafından projelendirilen Bilgisayar Laboratuarı da tamamlanmış ve hizmete açılmıştır Salih İşgören İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Konak Okulun Telefonu: (232) 422 02 24 Okulun Faksı: (232) 463 36 74 Okulun Adresi: 1451 Sokak No: 2 Alsancak Okulun Web Adresi: wwwsalihisgoreniook12tr Okulun E-Posta Adresi: 584520@mebk12tr Okulun Müdürü: Okulun Ulaşım Bilgileri: Metropol İçi / Dışı : İçi Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Salih İşgören İlköğretim Okulu Resimleri : biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|