Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilköğretim, izmir, konak, okulu, sarıkamış

Sarıkamış İlköğretim Okulu Konak İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sarıkamış İlköğretim Okulu Konak İzmir

Sarıkamış İlköğretim Okulu Hakkında - Sarıkamış İlköğretim Okulu Tanıtım - Sarıkamış İlköğretim Okulu Resimleri - Sarıkamış İlköğretim Okulu İletişim

Sarıkamış İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuz, İzmir Valisi Abdurrahman Paşa zamanında, Şimdiki adı Yeşiltepe olan Mahalledeki 401 sokakta,

İki katlı ve kargir bina olarak yaptırılmıştır1896 yılında eğitim öğretime başlayan okulumuzda 3 yıllık eğitim-öğretim veriliyormuş

1922 yılına kadar (Yeşiltepe) Selimiye Mahallesin de “Selimiye İnas” adı ile eğitim öğretim veren okulumuzun adı,1922 yılında değiştirilmiştirKurtuluş Savaşı kazanıldıktan sonra okulların isimleri de değiştirilmeye başlanmış ve önemli kişilerin ve tarihlerin isimleri okul isimleri olarak verilmiştir1914 yılında Sarıkamış’ta Şehit olan askerlerimizin ansına;okulumuzun ismi 1922 de“Sarıkamış” olarak değiştirilmiştir

1922 yılında Sarıkamış ismini alan okulumuz,1971 yılına kadar, Yeşiltepe (Selimiye)Mahallesi 401 sokak ta eğitim öğretimine devam etmiştir1896 yılında kargir bina olarak inşa edilen okul binası yorgun düşmüş ,fiziki olarak ta ihtiyaçlara cevap veremez hale gelmiştirYeni Okul binası yapımı için arayışlara başlanmış ve Şimdiki Anadolu Kız Lisesinin arka bahçesine yapılmasına karar verilmiştir

YENİ OKULUMUZUN :

İzmir Anadolu Kız Lisesinin arka bahçesinde okulumuzun inşaatına, 1970 yılında başlanmış ve inşaatı 1971 yılında bitirilmiştir

Okul 3 katlıdır(zemin kat 1 kat 2kat) Zemin katta; fen laboratuarı, mutfak ve anasınıfı tuvaleti bulunmaktadır

1 Katta müdür yardımcısı odası, 1 derslik, Okul Öncesi dersliği, öğretmenler odası ve salon bulunmaktadır
2 Katta müdür odası ve 5 derslik bulunmaktadır

Sarıkamış İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Konak
Okulun Telefonu: (0232) 4836290
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Halilrıfat Paşa 334/1 Sk Karataş
Okulun Web Adresi: http://okulwebmebgovtr/35/01/584544/indexhtm
Okulun E-Posta Adresi: 584544@mebk12com
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Sarıkamış İlköğretim Okulu Resimleri :

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com