Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilköğretim, karatay, konya, mahmut, okulu, paşa, sevket

Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Karatay Konya

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Karatay Konya

Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Hakkında - Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Tanıtım - Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Resimleri - Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu İletişim

Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Konya Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Tarihçesi:

Mahmut Şevket Paşa İlköğretim Okulu, ilk olarak 1923 yılında Durak Fakih Mahallesi Nuh Efendi Çıkmazında Hatice Hanım'ın evinde HAMİDİYE İNAS RÜŞTİYESİ (KIZ ORTA OKULU) olarak açılmıştır Konya'da ilk defa İnas Rüştiyesinin açılması 1874 yılına tekabül eder Daha sonra Mahmut Şevket Paşa İlkokulu ismini alır Bu okulun başöğretmenliğine de Fatma Zafer Hanım getirilmiştir Bu idealist hanım tam 40yıl bu görevde bulunmuştur O zaman bu rüştiyenin üç ayrı yerde (Kıraat- hane,Akçeşme ve Köprübaşı İlkokulları) kısımları vardı Cumhuriyetin ilanı ile rüştiyeler lağvedilmiş, ilkokullara kız ve erkek öğrenciler alınmış, ortaokullar da karma hale getirilmiştir (Konya Maarifi tarihi 1952) İnas Rüştiyesinin lağvedilmesinden sonra, Konya'nın en merkezi yeri olan, Mevlana Türbesine yakın, Cevizaltı isimli yerde, Çukur Mektep adıyla uzun yıllar eğitim ve öğretime devam edilmiştir

OKULA İSMİN VERİLİŞİ

HareketOrdusu Komutanı Mahmut Şevket Paşa’nın Sadrazamlığı zamanında, görevi başında, “Hürriyet”uğruna şehit edilmesi, merhumun yüksek dirayet ve meziyeti göz önündebulundurularak Çukur Mektebin adı 1923 yılında Mahmut Şevket Paşa İlkokulu olarakdeğiştirilmiştir

Mahmut ŞevketPaşa İlkokulu Konya Maarifinde uzun yıllar büyük varlıklar göstermiştir MollaHünkar Oğullarından Vahit Çelebi’nin Konağı’nda eğitim-öğretim gören Köprübaşıİlkokulu ile birleşen okul, daha sonra nüfusun artışı, binanın çok yıpranması veyetersiz kalması nedeniyle mahallin ihtiyacını karşılayamamıştır Bunun üzerinedaha kapsamlı bir okulun yaptırılması düşünülmüştür Yeni okulun yapımı esnasında,1958-1959 eğitim öğretim yılında Akçeşme İlkokulu’na taşınmıştır

Vahit Konağınınbulunduğu yere, 1958-1959 yılında 3 katlı bir okul yapılarak Köprübaşı veMahmut Şevket Paşa İlkokulları bu yeni binaya taşınmışlardır Her iki okul, birsüre ayrı müdürlüklere bağlı olarak eğitim-öğretime devam etmiş, Milli EğitimMüdürlüğü’nce 1964 yılında iki okulun bir arada eğitim-öğretim yapması uygun görülmeyerek Köprübaşı İlkokulu lağvedilerek MAHMUT ŞEVKET PAŞA İLKOKULU adı altında birleştirilmiştir

1997-1998Eğitim Öğretim yılında ilkokulların ilköğretim okuluna dönüştürülmesiyle MAHMUTŞEVKET PAŞA İLKÖĞRETİM OKULU adını almış ve bu şekilde eğitim öğretim hayatına devametmiştir

1999-2000Eğitim Öğretim yılından itibaren mevcut bina ihtiyaca cevap veremez halegelmiş, bunun üzerine 06072000 tarihinde ikinci binanın yapımınabaşlanmıştır 12022001 tarihinde ikinci blok hizmete girmiştir

Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: MAHMUT SEVKET PAŞA İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: ZİNCİRLİKUYU ÇELEBİ MAH ŞEHİT NAZIM BEYCD NO:45
Telefon Numarası: 3323511932
Faks Numarası: 3323506030
E-mail Adresi: 723486@mebk12tr
Web Adresi: - http://wwwmahmutsevketpasak12tr

Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Resimleri:

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com