Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, bingöl, fatih, ilköğretim, imkb, merkez, okulu

İmkb Fatih İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Bingöl

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İmkb Fatih İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Bingöl

Bingöl'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Bingöl Merkez'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Bingöl Merkez'deki İlköğretim Okulları İlköğretim Okulları - İmkb Fatih İlköğretim Okulu Tanıtımı - İmkb Fatih İlköğretim Okulu Resimleri - İmkb Fatih İlköğretim Okulu Hakkında

Bingöl Merkez İMKB Fatih İlköğretim Okulu Bingöl İli Dere-i Kasaran ( Yeşilyurt Mahallesi)mevkii;ada 156,parsel no 239 da kayıtlı, 1972 yılı proğramına göre 6 (altı) derslik tek katlı beton bina olarak inşa edil-miştir22051971 tarihinde meydana gelen depremden sonra mahallenin adı Yeşilyurt mahallesi olarak değiş-tirilmiştir Sismik araştırmalar neticesinde deprem fay çizgisine en yakın olduğu fay çizgisinin bu mahalledengüney istikametine Diyarbakır'ın Hani İlçesine kadar uzandığı, söz konusu depremde bu mahallenin yerle birolduğu, en çok ölü verdiği tespit edilmiştir( Kaynak Bingöl İl Yıllığı)1971 depreminden önce Dere-i KasaranMahallesi boş arazi ve Yukarı Akpınar Köyü tapusuna kayıtlı iken İmar ve İskan Bakanlığınca istimlak edilmişdepremden sonra felaketzede hak sahiplerine bu mahallede 400 prefabrik konut yapılmıştır 1979 yılına kadar400 öğrencisi ile eitim öğretimi sürdüren okul 1979 yılından itibarenöğrenci fazlalığı nedeniyle ihtiyaca cevap verememiş aynı tarihte ikinci katıda yapılarak12 derslik olarak eğitime devam edilmiştir

1 Mayıs 2003 yılında meydana gelen deprem nedeniyle okul yıkılmış Bu süre sarfında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafında okulumuzun yerine modern 8 derslikli bir okul binası inşa edip 2004-2005 eğitim Öğretim yılında hizmete açmıştır Okulumuz TBMM başkanı Sayın Bülent ARINÇ tarafında hizmete açılmıştır Derslik sayısı öğrenci ihtiyacına cevap vermediği için okulun bazı bi-rimleri dersliğe çevrilerek derslik sayısı 12'ye çıkarılmıştır Halen Okulumuz bodrum + 4 kat olup 12 derslikve toplam 738 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedirOkulumuz 2004 yılında eğitime başlamıştır İlköğretim okulu olarak hizmete giren okul 5 kattan oluşmakta, bodrum katta Kalorifer dairesi, spor salonu, sunum salonu, su deposu, sığınak Zemin Katta; Müdür Yardımcısı odası,personel odası Ana Sınıfı3 deslik,kantin wc'ler 1 Katta; Müdür Odası, Memur Odası, Öğretmenler Odası, Fotokopi Odası, 3 Derslik veÖğretmenlere ait wc'ler 2 Katta; Müdür Yardımcısı Odası, Kütüphane, Müze,3 Derslik ve wc'ler 3 Katta;

Rehberlik Odası, BT Sınıfı Fen Laboratuarı,3 Derslik Çatı kattında arşiv, asansör odası mevcuttur

Ayrıca okulumuz Bahçe alanına sahip öğrencilerimiz buradan Voleybol ve Basketbol etkinliklerinden faydalanmaktadırlar Ayrıca Kapalı alanda Masa tenisi aktiviteleri gerçekleştirme imkanlarına sahibiz okulumuz bahçesinde yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları sonuç vermiş ve bahçemizin bir bölümüne ağaçlar dikilerek yeşil alan oluşturulmuştur

OKULA ATANAN MÜDÜRLER: AKadir ATAN 1972-1975,Fehmi OTO(1975-1979),Çerkez BELTEKİN(1979-1981),Şadin OKŞAR(1981-1984),AKadir ATAN(1984-1985),ŞEvket KITAY (1985-1989),Ahmet GÜN-DOĞDU (1989-1992),Hişyar ERTUĞRUL (1992-2004),Ali ATALA (2005-2010) Naci UZUNYAYLA (2010-…)

OKULUN ÇEVREYE KATKISI : Okul merkezi kenarda olmasına rağmen, öğrencilerin büyük çoğunluğu kenar semtlere gelip yerleşenailelerden müteşekkildir Eğitim ve öğretim açısından diğer okullara nazaran farklılıklar göstermektedir Sosyoekonomik imkansızlıklardan doğan sorunların çözümü için eğitim ağırlıklı bir öğretim sürdürülmektedir Okulakayıt yapan öğrenci ailesinden yetersiz bir eğitimle gelmektedir Okuma yazma bilmeyen özellikle anneler çoğunluktadır Bu durumun eğitim ve öğretimi olumsuz yönde etkilediği gibi, eğitici rolünü üstlenmiş öğret-menleride etkilemektedir Bingöl İlinin sosyo ekonomik açıdan en fakir veli profilinin barındığı mahalledirAilelerde Türkçenin dışında ZAZACA denilen mahalli dil kullanılmakta, hatta bazı öğrenciler birincisınıfa geldiklerinde Türkçeyi çok az veya hiç bilmedikleri gözlenmektedir Aile reislerinin kültür yetersizliğinedeni ile öğrencilerin derslere hazırlık çalışmalarında ana ve baba katkısı bulunmamaktadır Dolayısı ileokulda verilen eğitim ve öğretim çalışmalarında sıkıntılar yaşanmaktadır Genelde velinin okula olan ilgisi veduyarlılığı çok azdır Herhangi bir yardım talebinde bulunulur düşüncesi hakim olduğundan okul aile birliğitoplantılarına istenilen düzeyde katılım sağlanamamaktadır

İmkb Fatih İlköğretim Okulu Bingöl Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; İmkb Fatih İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, İmkb Fatih İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, İmkb Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, İmkb Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: İMKB FATİH İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: YEŞİLYURT MAH YEŞİLYURT CAD

Telefon Numarası: 4262131249

Faks Numarası: Bilgi Yok

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi: BİNGÖL - MERKEZ - İMKB Fatih İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com