Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, bilgileri, gazi, ilköğretim, okulu, yenimahalle

Gazi İlköğretim Okulu Bilgileri Yenimahalle Ankara

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gazi İlköğretim Okulu Bilgileri Yenimahalle Ankara

Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Yenimahalle'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Gazi İlköğretim Okulu Tanıtımı - Gazi İlköğretim Okulu Resimleri - Gazi İlköğretim Okulu Hakkında

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

GAZİ İLKOKULUNUN TARİHÇESİ

1950 yılında MKE,Fişek ve Maske Fabrikaları Yapı kooperatifleri girişimde bulunarak,ilgili mercilerden onay çıkarılmak suretiyle AOÇ arazisine dahil olan mahallenin yeri satın alınmıştırŞimdi mahallenin kurulduğu bu kısım önceleri sallık ve bataklıktıOtlar yakılmış,bataklık kısımlar da harfiyat toprağı dökülmek suretiyle kurutulmuş ve kademeli olarak evlerin yapım işlerine başlanmıştır
1957 yılında bazı konutlar tamamlanmış,1958 yılı başlarından itibaren de ev sahipleri taşınmaya başlamıştırBu yapılara taşınanlar çocuklarını önceleri AOÇ deki Onuncu Yıl İlkokulu’nda okutmaya başlamışlar,çocuklar altı ay kadar orada eğitim ve öğretimlerini sürdürmüşlerdirBu sürenin sonunda mahalledeki yapı kooperatiflerinin inşaat malzemelerinin korunması için yapılan barakalardan onay alınmak suretiyle 1958-1959 öğretim yılından itibaren ilkokul olarak çalışmaya başlamıştır

KURULUŞ AMACI
Gazi İlkokulu 22/09/1962 yılında yeni kurulmakta olan mahalle halkına ilkokul düzeyinde eğitim ve öğretim vermek amacıyla açılmıştır
Önceleri Temel Eğitim 1kademe(ilkokul) düzeyindeki öğrencilere hizmet amacıyla açılan okulumuz,sonraki yıllarda 17/11/1969 yılından itibaren okul öncesi yaş grubuna da hizmet vermeye başlamıştır
Kurulduğu yıldan bu yana binaya hiçbir eklenti yapılmamış sadece bir sınıf ikiye bölünerek ana sınıfı ayrılmıştır
Ancak 1996-1997 öğretim yılının ikinci yarısında Gazi İlkokulu,Gazi İlköğretim Okulu adını almıştır1997-1998 öğretim yılında 6sınıflar için sınıf açmak amacıyla üst koridora 2 sınıf,rehberlik servisi,müdür yardımcısı odası eklenmiştir1998-1999 öğretim yılında da alt koridora öğretmenler odası,bilgisayar laboratuarı ve kütüphane eklenmiştir

OKULUN ADININ VERİLİŞİ
Okulumuzun bulunduğu mahalle de AOÇ arazisinden alınmış olduğu için mahalleye de okulumuza da ulu önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün GAZİ ünvanı verilmiştirBu sebeple mahallemizin adı “ Gazi Mahallesi ” okulumuzun adı da ” Gazi İlkokulu “ olmuştur
1997-1998 öğretim yılının ikinci yarısında okulumuzun adı “ Gazi İlköğretim Okulu ” olarak değiştirilmiştir

Gazi İlköğretim Okulu Ankara Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Gazi İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Gazi İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: GAZİ İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Gazi Mah Korkmaz Sok No:20 Yenimah/Ankara

Telefon Numarası: 3122112011

Faks Numarası: 3122112376

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi: ANKARA - YENİMAHALLE - Gazi İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com