08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Demirci İlköğretim Okulu Bilgileri Simav Kütahya
Demirci İlköğretim Okulu Hakkında - Demirci İlköğretim Okulu Tanıtım - Demirci İlköğretim Okulu Resimleri - Demirci İlköğretim Okulu İletişim

Demirci İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :
Kasabamızda İlk öğretim Simav'lı İsmail Hakkı UZ'un öğretmenliğinde 1912 yılında Arap harfleriyle altı yıl üzerinden tedrisat yapmasıyla başlar 1914 yılında Birinci Dünya savaşının çıkması üzerine İsmail Hakkı UZ'un askere alınmasıyla Kasabamız halkından Halil İbrahim ÇELEBİ öğrenimi ilk önce Laz Bekir'in odasında devam ettirir,daha sonra Raşit Ağa'nın odasında,Dedelerin Mescidinde,Köy konak odasında 1924 yılına kadar zaman zaman çocukları okutmaya devam eder,bu sırada öğretmenliğe Salim GÖKÇE' nin tayin olması üzerine H İbrahim ÇELEBİ ayrılır Salim GÖKÇE'nin bir yıl çalışmasından sonra 1925 yılında öğretmen Muhasin ÖZATA tayin olur Cumhuriyet devriyle öğretim üç sınıf üzerinden yapılır
Çocuklarının köy odalarında,köy Mescidlerinde okumalarına gönülleri razı olmayan Köy halkı zamanın Kaymakamı Kara Cavit Bey önderliğinde bugünkü okulumuzun temelini 1927 yılında atar Aynı yıl öğretmen Muhasin ÖZATA' nın askere alınmasıyla H İbrahim ÇELEBİ Armutlu Mescidinde öğrencilerin okumalarını sağlar,bu arada 1928 tarihinde harf İnkılabı ile yeni harfler kabul olunduğundan öğretimi yeni Türkçe ile yapar Okul inşaatı Simav'daki diğer okullar gibi Bulgar ustalar tarafından yapılmıştır Okul inşaatı tamamlanıp öğretim şimdiki okulumuzda yapılmaya başlanır Ne yazık ki bir dikkatsizlik yüzünden okulun tavan,taban ve çatı kısmı tamamen 1928 yılı kış mevsiminde çıkan yangın sonucunda yanar Köy halkı büyük fedakarlıklarla okulun yanan kısımlarını onarır Bu arada askerlik görevini bitiren ve görevine dönen öğretmen Muhasin ÖZATA 1929 öğretim yılı başında köyümüzdeki yeni okulda vazifesine başlar H İbrahim ÇELEBİ görevden ayrılır
1935 yılına kadar okulda 3 Sınıftan diploma verilir ve Muhasin ÖZATA tek öğretmen olarak çalışır 1936 yılında bugünkü hususi pansiyon binasının temeli okulun batı tarafında ayrı bir bina olarak atılır,pansiyonun yapılıp hizmete girmesiyle 1937 ders yılında okul 5 sınıf üzerinden öğretime başlar,okulun 5 sınıfa çıkarılması ve pansiyonlu olması dolayısıyla öğretmen olarak Tahsin ÖZKAN,Nuriye CENGİZ,Durmuş ASLANER ve Müdür olarak ta Salih ÜNSAL tayin olur Bu suretle köylerinde okul bulunmayan ve 3 sınıflı köy çocuklarının okulumuza yatılı olarak gelmeleriyle 1938 yılında ilk defa 5 Sınıf mezunları çıkmıştır Hususi pansiyonlu teşkilat 1948 yılına kadar faaliyet göstererek üzerine düşen görevi birçok öğrencinin diğer üst okullara gidip okumaları ve Memur olmalarıyla yapmıştır Daha sonra pansiyonun kapatılmasıyla öğretmen kadrosu da öğrenci durumuna göre 4 olmuştur 1963 yılı yaz döneminde okulun tavan,taban ve çatı kısmı Maarif tarafından tamir yaptırılmıştır 1964 ders yılında öğrenci mevcudunun artmasıyla öğretmen sayısı 5 çıkarılmıştır 1967 yılında Köyümüzde bir Ortaokul açılması kararı çıkarıldı Atıl durumda bulunan pansiyon binası Köy halkı ve Belediye tarafından onarılarak 25 09 1967 tarihinde Müdür Hasan GENÇTÜRK' ün zamanında hizmete açılmıştır,bu sırada yakın çevre köylerde ortaokul bulunmadığından çevre köylerin çocukları da bu okulda okuma fırsatı elde etmişlerdir 1989 tarihine kadar ortaokul eski pansiyon binasında öğretime devam etmiştir 1989 tarihinde bu eski bina yıkılarak yerine 12 derslikli yeni okul binası yapımına başlandı Bu sırada ortaokul öğrencileri Belediye düğün salonunun alt katında 1991 yılına kadar Eğitim-Öğretime devam ettiler
1991 yılında yapılan yeni okul hizmete girdi,aynı yıl ilkokul ile ortaokul birleştirilerek Demirci İlköğretim Okulu oldu,öğrenciler yeni okulda öğretime başlayınca tarihi eski okul boş kaldı,çok güzel tarihi bir eser niteliği taşıyan bu bina Kültür Bakanlığı Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 18 04 1993 tarih ve 3151 sayılı kararıyla korunması gerekli Kültür varlığı özelliği taşıyan "Anıt Eser" olarak kabul edilmiştir Şimdi bu binanın zemin katında Demirci Halk Kütüphanesi hizmet vermektedir 1 katında ise İlköğretim okulunun kütüphanesi,konferans salonu ve spor odasıyla Cumhuriyetimizin 75 Yılı kuruluşu nedeniyle bir etnoğrafik müze yer almaktadır
Demirci İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :
Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Simav
Okulun Telefonu: (274)544 20 11
Okulun Faksı:
Okulun Adresi:
Okulun Web Adresi: http://demircikoyilkogretim meb k12 t r/
Okulun E-Posta Adresi: 243056@meb k12 tr
Okulun Ulaşım Bilgileri: İL MERKEZİNE :145 km İLÇE MERKEZİNE :5 km
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok
Demirci İlköğretim Okulu Resimleri :