Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alpaslan, gülşehir, ilköğretim, nevşehir, okulu

Alpaslan İlköğretim Okulu Nevşehir Gülşehir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alpaslan İlköğretim Okulu Nevşehir Gülşehir Tarihçesi - Alpaslan İlköğretim Okulu Nevşehir Gülşehir Tanıtım - Alpaslan İlköğretim Okulu Nevşehir Gülşehir Resimleri - Alpaslan İlköğretim Okulu Nevşehir Gülşehir Hakkında - Alpaslan İlköğretim Okulu Nevşehir Gülşehir İletişim

ALPARSLAN İLKÖĞRETİM OKULU TARİHÇESİ

Alparslan İlköğretim Okulu Gülşehir Belediyesine ait 4916 m2 arsanın okul yapılması için maliye hazinesine devredilmesi neticesinde okulumuz bu arsa üzerine yapılmıştır

Okul binasının temeli okul koruma derneği tarafından 1986 yılında atılmıştır

Okul koruma derneği Gülşehir Belediyesi ve halk katkısı ile subasman seviyesine getirilen bina daha sonra Nevşehir İl Özel İdaresine devredilerek 1990 yılında Devlet tarafından 16 derslik tip proje olarak tamamlanmıştır

Okulun ismi Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Alparslan İlköğretim Okulu" olarak Milli Eğitim Bakanlığına teklif edimiş ve bakanlık tarafından bu teklif uygun görülerek 13 Ekim 1990 tarih ve 2318 Sayılı Bakanlık yasası ile1990-1991 Eğitim ve Öğretim yılında açılmıştır

Okulun ismi Anadolu kapılarının Türklere açan büyük komutan ve devlet adamı 1071 Malazgirt Fatihi Sultan ALPARLSANın isminden esinlenerek verilmiştir 07 Kasım 1990 tarihinde sınırlı araç ve gereçlerle açılan okulumuz bakanlığımız okul koruma derneği velilerin maddi katkıları ile bütün bölümleri faaliyete geçirilerek Gülşehir merkezinde isim yapmış seviyeli bir okul olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: ALPASLAN İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Karavezir m Kızılırmak c Şehit Er Duran Çekiç sno:2
Telefon Numarası: 3844112409

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com