Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, denizli, hakimiyet, ilköğretim, okulu, tavas

Hakimiyet İlköğretim Okulu Bilgileri Tavas Denizli

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hakimiyet İlköğretim Okulu Bilgileri Tavas Denizli

Hakimiyet İlköğretim Okulu Hakkında - Hakimiyet İlköğretim Okulu Tanıtım - Hakimiyet İlköğretim Okulu Resimleri - Hakimiyet İlköğretim Okulu İletişim

Hakimiyet İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Tavas Hakimiyet İlköğretim Okulu 1918 yılında Hakimiyet- i Milliye adı ile açılmış, zamanın Avrupai bir okuludur Açıldığında eğitim süresi 6 yıl olan okulun ilk binası Konakaltı camiinin altında birkaç odası bulunan ahşap ve toprak damlı bir yapıdır

15 Mayıs 1919’da Yunanlılar İzmir’i işgal edince 16 Mayıs günü Cumhuriyet Meydanında tel-in mitingi için toplanan halka, Kaymakam Ali Rıza Bey’in konuşmasından sonra okulumuz öğretmeni Mehmet Ali Bey söz alarak ateşli bir konuşma yaparak Tavas halkının heyecanlanmasına ve yunanlılara karşı harekete geçilmesini sağladı

Hakimiyet İlköğretim Okulu 1928 yılına kadar Osmanlıca eğitim yapan okul , Harf İnkılabı sonrasında kapanmıştır

Yeni harflerle 1935 yılında tekrar açılan okul, bu defa PTT yanında bu gün yol olan yerde küçük bir binada faaliyetine başladı Okul 3 yıllık olup 4, ve 5, sınıfları 1958 yılına kadar İlçemizdeki Gazi ve İstiklal İlköğretim Okullarına gönderdi

1958 yılında bugünkü okulun karşısında Halk Eğitim Müdürlüğüne ait arsa üzerinde bulunan Tavaslıoğullarına ait iki katlı binaya taşınan Hakimiyet-i Milliye ilkokulu ilk mezununu 1961 yılında verdi
Eğitim öğretim yaptığı şimdiki eski binayı 1965 yılında kavuşan okulumuz 1-5 sınıflı olarak
devam ettiği tek katlı 6 sınıflı binada 1998 yılına kadar 2445 mezun verdi
1998-1999 öğretim yılından itibaren 1-8 sınıflı ilköğretim okuluna dönüşerek ilk 6sınıfına kavuşan okul 1999-2000 öğretim yılında yeni binasına kavuştu

OKULUN ADININ NEREDEN GELDİĞİ

Okulumuz kurulduğu yıllar itibariyle Osmanlı Devletinin içinde bulunduğu durum ve 1Dünya savaşının etkileri dolayısıyla millet hakimiyeti anlamına gelen “Hakimiyet-i Milliye “adını almıştır1983 yılına kadar bu adı aynen kullanan okulumuz daha sonra “Hakimiyet İlkokulu” adını almıştır1997 yılında İlkokul ve ortaokullar birleştirilerek İlköğretim Okullarına dönüştüğünden
Hakimiyet İlköğretim Okulu adını almıştır

OKULUN TELEFON NUMARALARI

Okulun telefon numaraları 0 (258) 6132439 ve 6131054 türİnternet Telefonu 6130510 dur

DERSLİK VE LABORATUVAR SAYISI

Hakimiyet İlköğretim Okulunda 17 derslik ,1 Fen Bilgisi laboratuarı,1 Bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır

ÖĞRETMEN,PERSONEL SAYISI

Hakimiyet İlköğretim Okulunda Norm Kadro olarak 1 Anasınıfı ,10 sınıf öğretmeni,11 branş öğretmeni kadrosu bulunmaktadırŞu anda 1 Anasınıfı,8 sınıf öğretmeni,7 branş öğretmeni bulunmaktadır2 sınıf öğretmeni,4 branş öğretmeni eksiği bulunmaktadır1 Müdür,1 Müdür Yardımcısı,2 Hizmetli bulunmaktadır

ÖĞRENCİ SAYISI

Okulumuzda 222 erkek,234 kız olmak üzere toplam 456 öğrencidir

OKULUMUZDA GÖREV YAPMIŞ MÜDÜRLER

1960-1969 yıllarında Hüseyin İYİLİKÇİ
1969-1984 yıllarında Bayram ÇOLAKOĞLU
1984-1986 yıllarında Mehmet İNAMLIK Müdür Vekili
1986-1996 yıllarında Mehmet İNAMLIK
1996-2002 yıllarında Yakup ÖZDEMİR
2002-2003 yıllarında İsmail ŞAKAR Müdür Vekili
2003-2004 yıllarında Abdullah CİBİŞOĞLU

OKULDAN MEZUN OLMUŞ VE TANINAN ÜNLÜ KİŞİLERİ

Yılmaz GÜLCAN-Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi

Halil İbrahim BABAOĞLU-Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi

Doç Dr İsmail Sait DOĞAN-Van 100Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda MühBöl
Öğretim Üyesi

YrdDoç Dr Adnan DOĞAN-Van 100Yıl Üniversitesi Özalp Meslek Yüksek Okulu MdYrd

Ramazan AKGÜN –Sayıştay Denetçisi

OKULUN BAŞARILARI

1997-1998 Bilgi ve kültür Yarışması Tavas İlçe Birincisi
Kaymakamlık Kupası 1999-2000 Minikler Futbol Turnuvası İlçe Birincisi
2001-2002 Bilgi ve kültür Yarışması Tavas İlçe Birincisi
2002-2003 Bilgi ve Kültür Yarışması Tavas İlçe İkincisi
Kaymakamlık Kupası 2003-2004 Minikler Futbol Turnuvası İlçe Birincisi

Hakimiyet İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Tavas
Okulun Telefonu: (258) 613 24 39
Okulun Faksı: (258) 613 05 10
Okulun Adresi: Samanlık mah Çayır cad NO:20 20500
Okulun Web Adresi: http://hakimiyetmebk12tr/
Okulun E-Posta Adresi: 463089@mebk12tr
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Hakimiyet İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com