Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahmet, bilgileri, ilköğretim, kızılçukur, manisa, okulu, sarıgöl, şehit, şılak

Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak İlköğretim Okulu Bilgileri Sarıgöl Manisa

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak İlköğretim Okulu Bilgileri Sarıgöl Manisa

Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak İlköğretim Okulu Hakkında - Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak İlköğretim Okulu Tanıtım - Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak İlköğretim Okulu Resimleri - Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak İlköğretim Okulu İletişim

Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okul, 1942 eski köyde (depremden önceki köy) hazineye ait bir binada eğitim-öğretime başlamıştır Okulun ilk öğretmeni Enver Bey'dir1960 yılana kadar çeşitli odalarda eğitim-öğretim verilmiş, 1960 yılında iki (2) iki derslikli bir okulda öğretime devam etmiştir Aynı bahçe içine 1975 yılında üç derslikli ek bina ve lojmanlar yapılmıştır

Kızılçukur Köyü İlkokulu 1996-1997 eğitim-öğretim yılında Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak İlköğretim Okulu adını almış, eski okulun yaklaşık üçyüzelli kuzeydoğusunda yer alan ( Şehit Ahmet ŞILAK'nın babaannesi Huriye ŞILAK'ın bağışta bulunduğu) yere taşınmıştır

Okula adını veren Jandarma Komanda Er Ahmet ŞILAK 17061993 tarihinde 33 Jandarma Komando Bölük Komutanlığı'nın Siir ilinin, Eruh ilçesi kırsalında gerçekleştirdiği bölücü terör örgütü PKK ya yönelik operasyon sırasında şehit olmuştur Babası Ali ŞILAK ile amcaları Himmet, İbrahim, Mehmet ŞILAK ile halası Emine KÖROĞLU anneleri Huriye ŞILAK'tan bu günkü okul yerini bağışlamasını istemişlerdir Şehidin babaannesi bu teklifi memnuniyetle kabul etmiş, böylece öğrencilerimiz daha rahat eğitim-öğretim yapabilecekleri yeni okullarına kavuşmuşlardır

Yeni okul binasını devlet tarafından yaptırılmıştır Fakat Ali ŞILAK şehit için devletin verdiği parayı okul yapımı için bağışlamış, köy halkı zemin katın yapımı için gerekli kum ve taşın çekilmesinde gönüllü olarak çalışmıştır Bahçenin ağaçlandırılması, çiçek bahçesinin yapılması, bahçenin taşlardan arıtılması, futbol sahasının yapımı, salıncakların yerleştirilmesi, okul bahçesinin bitişindeki boş alana zeytin fidanlarının dikilmesi, tiyatro sahnesinin yapılması ve tören alanına beton atılması vb işleri öğretmen-veli-öğrencilerin ortak çalışmaları ile yapılmıştır 2003 yılında hayırsever köy halkı devletin dağıttığı Doğrudan Gelir Desteği paralarından bir kısmını kalorifer alımı için harcamıştır Öğretmenler bu yardımı sağlamak için tüm köy halkının Tarla Kulanım Bildirimi dosyalarını doldurmuşlardır

Yeni okul binası zemin kat ile birlikte üç kattır Kalorifer ile ısıtılan okulun üçü zemin katta olmak üzere on dersliği vardır Okulumuzda dokuz derslik, müdür odası, müdür yardımcısı odası, öğretmenler odası, laboratuar, arşiv odası, yemekhane, Bilgi Teknoloji Sınıfı bulunmaktadır Okulun kütüphaneye, işliğe (atölye), düzenli bir laboratuara ihtiyacı vardır Dersliklerden birinde 2001–2002 öğretim yılından itibaren anasınıfı hizmet vermektedir Yeni okul beş dönümlük bir arası üzerinde bulunmaktadır Eski okulun bahçesinde iki öğretmen lojmanı bulunmaktadır

Okulumuzda 98'i kız, 95'i erkek olmak üzere 193 öğrenci öğrenim görmektedir Okulumuz taşıma merkezi bir okuldur Taşımalı olarak Günyaka Köyü'nden toplam 41 öğrenci gelmektedir

Okulumuzda müdür, bir müdür vekili, 3 branş öğretmeni, 5 kadrolu sınıf öğretmeni, 1 kadrosuz usta öğretici, 2 ücretli öğretmen,1 vekil öğretmen, 1 geçici görevlendirme olmak üzere 14 öğretmen görev yapmaktadır

Okul Müdür Hüseyin BAŞARAN 18052009 tarihinde göreve başlamıştır

Son 5 yıl içerisinde okulumuzdaki çalışmalar:

Okulun tüm birimlerinin boya ve badanası yaptırılmıştır Okulumuzun girişine yeni Atatürk Köşesi ve şeref köşesi yaptırılmıştır Köyümüzden yetişen iş adamı Mustafa KOCATÜRK ile iletişime geçerek okulumuza 10 adet bilgisayar bağışı sağlanmış, 10 adet bilgisayar masası ve 30 adet tabure okul-aile birliği tarafından alınarak okulumuzda Bilgi Teknoloji Sınıfı kurulmuştur Okulun ihata duvarı kireçlenmiş, böylece köylüye örnek olunmaya çalışılmıştır Okulun giriş kapılarından bozuk olan demir kapılar tamir ettirilmiştir Arşiv odasına Orman Müdürlüğünden ücretsiz ağaç alınarak raf ve dolap yaptırılmıştır

Ulaştırma Bakanlığı tarafından okulumuza Bilgi Teknoloji sınıfı kurulmuştur Okulumuzda daha önceden var olan bilgisayarlar tüm birimlere (öğretmenler odası, anasınıfı, tüm sınıflara) dağıtılmış, böylece her sınıfa ve her öğretmene bilgisayar verilmiştir

2007–2008 Eğitim Öğretim yılı başında; Mustafa KOCATÜRK'ün sağladığı kaynakla, okulun tüm birimleri boyanmıştır Çantasız eğitim anlayışı ile sınıflara her öğrenci için MDF'den 30 gözlü, kilitli öğrenci dolabı yaptırılmıştır Kütüphane olarak kullanılmak üzere dört adet kitaplık dolabı ile müdür odasına 2 adet evrak dolabı yaptırılmıştır Sınıflarda eskiyen yazı tahtalarının yerine cam tahta takılmıştır Çatıdaki delinmiş olan yağmur olukları yenilenerek, çatının aktarılması yaptırılmıştır Tüm sıralar verniklenmiştir

2008-2009 eğitim-öğretim döneminde okulumuza fotokopi makinesi, renkli yazıcı alınmıştır

Bahçe düzenlemesi, basketbol sahası yapımı, bahçede bulunan çeşmenin fayanslarının yenilenmesi, tören alanının kilit parke taş döşemesi işleride döneminde tamamlanmıştır Okulumuz kütüphanesi zenginleştirme çalışmaları yapılmıştır

2009-2010 eğitim öğretim döneminde 3 sınıfımıza projeksiyon takılmış ve internet bağlantısı sınıflara ulaştırılmıştır

2010-2011 eğitim öğretim yılında hayır sever velilerimiz tarafından 1 adet diz üstü bilgisayar bağışında bulunulmuştur

Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Sarıgöl
Okulun Telefonu: 236 897 80 97
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: KıZILÇUKUR KÖYÜ
Okulun Web Adresi: http://wwwkizilcukuriomebk12tr/
Okulun E-Posta Adresi: 452821@mebk12trkizilcukuriok@gmailcom
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com