Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, bilgileri, ilköğretim, keçiören, mustafa, necati, okulu

Mustafa Necati İlköğretim Okulu Bilgileri Keçiören Ankara

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mustafa Necati İlköğretim Okulu Bilgileri Keçiören Ankara

Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Keçiören'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Mustafa Necati İlköğretim Okulu Tanıtımı - Mustafa Necati İlköğretim Okulu Resimleri - Mustafa Necati İlköğretim Okulu Hakkında

OKULUMUZ

Okulun Tarihçesi:
Okulumuz 15/09/2000 tarihinde dönemin Milli Eğitim Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'nun katıldığı bir törenle Eğitim-Öğretime açılmıştır
Açıldığı tarihten itibaren sürekli gelişme göstererek, başta çevre okullar olmak üzere, Keçiören İlçesi’nde önemli bir yere gelmiştir Okulumuz, imkânlarını her alanda geliştirerek başarısını sürekli arttırmıştır
Açıldığı tarihte Kurucu Müdürlüğünü ve 2003 yılına kadar Okul Müdürlüğünü Baki DOĞAN’ın yaptığı okulumuzda sırasıyla, Ekim 2003’ten 2010 yılı başına kadar Adem BOZKURT Okul Müdürü olarak görev yapmıştır 2010 yılından bu yana Okulumuz Müdürlüğü’nü Ayşe KARAPINAR yürütmektedir

Fiziksel Özellikler
Okulumuz bodrum katı, Zemin kat, 1kat ve 2 kat olmak üzere 4 kattan oluşmaktadır Ayrıca ayrı bir bina olarak konferans salonumuzda bulunmaktadır
Okulumuzun faaliyet alanı yaklaşık 5975 metre karedir Okulumuz 28 derslikli geniş bir bina olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini devam ettirmektedir

Bodrum katı Soğuk havalarda Beden eğitimi derslerinin işlenmesi ve sosyal aktivite çalışmaları, folklor, görsel sanatlar, teknoloji tasarım çalışmalarının vs yapılmasına uygun yapılmış olup, kazan dairesi ve depolar mevcuttur

Zemin Katta: Müdür Yardımcısı odası, 8 derslik, 1 Anasınıfı, kantin ve öğrenci WC'lerinden oluşmaktadır

1Katta Müdür, Müdür Yardımcısı ve Müdür Başyardımcısı odası, memur odası, Öğretmenler odası, Kütüphanemiz, Okul Aile Birliği Odası, Bilgisayar Formatör Odası, Rehberlik Odası, Görsel Sanatlar Atölyesi, 2 adet Fen Labaraturı, 2 adet derslikten oluşmaktadır

2Katta 1 adet Kütüphane odası, 1 Bilgisayar laboratuarı, 1 Çok Amaçlı Toplantı Salonu, 1 Müdür Yardımcısı Odası, 8 adet derslikten oluşmaktadır

Mustafa Necati Kimdir?
1894 yılında İzmir'de doğdu İstanbul Hukuk Okulu'nda okudu İzmir Öğretmen okulunda kısa bir süre öğretmenlik, Özel Şark okulunda müdürlük yaptı (1915-1918) Avukatlık yaptı İzmir, Yunanlılar tarafından 15 Mayıs 1919'da işgal edilince, Balıkesir Cephesindeki çete savaşlarına katıldı Anzavur kuvvetlerine karşı, Kuvayı Milliye komutanı olarak savaştı Yunanlılara karşı girişilen savaşlarda da bulundu Balıkesir'de, İzmir'e Doğru gazetesinde Milli Kurtuluş Savaşını destekleyen yazılar yazdı Saruhan Milletvekili oldu (1920) İstiklal Mahkemesi başkanlığı yaptı Millet Meclisi'nin ikinci dönemine, İzmir Milletvekili olarak girdi Mübadele ve İmar ve İskan bakanlığına (1923) daha sonra da Adliye bakanlığına getirildi (1924) İki yıl kadar Öğretmenler Birliği başkanlığında bulundu 1925 yılından, ölünceye kadar da Milli Eğitim Bakanlığı (Maarif Vekilliği) yaptı Hayatının en önemli ve en etkili görevi budur 1929'da Ankara'da öldü
Mustafa Necati, 1928'da eğitimimizi daha üstün bir duruma getirmek için acele alınması gereken tedbirleri düşünmüş ve kanun haline getirmişti İlk defa temelli olarak ve çok sayıda öğretmen yetiştirmekle zorunlu ilköğrenimi gerçekleştirme yolunu açtı Onun zamanında kabul edilmiş kanunlarla öğretmenlik, bir meslek haline geldi 1928'de Türk harflerinin kabul edilmesiyle eğitimimizde görülen gelişme de onun zamanında gerçekleşti
Sürgünden döndükten sonra öğrenimini tamamladı Kurtuluş Savaşı başlarında Mustafa Kemal'in yanında yer aldı Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Kırşehir milletvekili olarak girdi 1950'ye kadar da sürekli olarak Meclis'te kaldı Milletvekilliğinin sürdüğü yıllarda bir ara da Afyon Askeri Hastanesinin başhekimliğini yaptı Savaş yaralılarını kurtarmak için çaba gösteren Mustafa Efendi, 1929 yılında Ankara'da öldü

MUSTAFA NECATİ İLKÖĞRETİM OKULU OLARAK MİSYONUMUZ

Özgüvene sahip, kendini sürekli geliştiren ve topluma katkı sağlayan bireyler yetiştirmektir

İMUSTAFA NECATİ İLKÖĞRETİM OKULU OLARAK VİZYONUMUZ

Kaliteyi sürekli hale getirerek her gün daha iyiye ulaşmak

Öğrencilerimizin geleceğinin bizim geleceğimiz olduğuna inanırız
Öğrencilerimizin bireysel gelişimleri için ortamlar hazırlarız
Başarının ekip çalışmasıyla yakalanacağına inanır, ortak aklı kullanarak kararlar alırız
Değişimin ve sürekli gelişmenin önemine inanırız
Toplumun beklentilerini dikkate alarak çalışırız

Eğitimde kaliteyi ön planda tutarız
Mustafa Necati İlköğretim Okulu Ankara Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Mustafa Necati İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Mustafa Necati İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Mustafa Necati İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Mustafa Necati İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: MUSTAFA NECATİ İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: ESERTEPE MAHALLESİ 42 SK NO:7

Telefon Numarası: 3123786467

Faks Numarası: 3123786467

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi: ANKARA - KEÇİÖREN - Mustafa Necati İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com