|
|
Konu Araçları |
balıkesir, bandırma, bilgileri, evyapan, ilköğretim, okulu |
Evyapan İlköğretim Okulu Bilgileri Bandırma Balıkesir |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evyapan İlköğretim Okulu Bilgileri Bandırma BalıkesirBalıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Bandırma'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Evyapan İlköğretim Okulu Tanıtımı - Evyapan İlköğretim Okulu Resimleri - Evyapan İlköğretim Okulu Hakkında Okulumuzun Tarihçesi EVYAPAN İLKÖĞRETİM OKULU'NUN inşasına Hacı Mustafa EVYAPAN zadenin 200 altın sarı lira bağışıyla, yerlilerin bazılarının kız okulu açılmasına itirazlarına rağmen mücadele ederek, Bandırma'lıların bir kısmının da desteğiyle 1905 yılında tedrisata açılmıştır İmparatorluğun diğer memleketlerinde olduğu gibi, Bandırma'da da kız çocuklarının mektebe gönderilmemesi, okuma yazma bilmemeleri nedeniyle, münevver bir şahsiyet olarak tanınan Hacı Mustafa EVYAPAN, bir kız mektebine ihtiyaç olduğuna inanarak bu teşebbüse girmiş ve 3 kızı da bu mektepten mezun olmuşlardır Evyapan İlköğretim Okulu yaklaşık 2 dönüm arazi üzerine kurulmuştur Okulun binası 911 metrekare, bahçesi 152 metrekaredir Okulun o zamanki ismi MARİFETİ İNAZ yani kız mektebidir Okul 2 Devre: DEVREYİ ULÂ (1 Devre) DEVREYİ SÂNİ(2 Devre) şeklinde öğretim vermekte olup, ilk devrede okuma, yazma, pratik bilgiler, ikinci devrede tarih, coğrafya, riyaziye, fen bilgileri öğretilmekte imiş Her devre 3 yıl olup 6 senede mezun olunurmuş O tarihte kadınlar Devlet dairelerinde çalıştırılmazlarmış 17 Eylül 1922 gecesi düşmanlar Bandırma'dan kaçarken her yeri yakmışlar, Evyapan okulu kısmen yanmıştır 1927 yılına kadar okul harap vaziyette kalmışsa da sonra tâmir edilip bu tarihten itibaren erkek öğrenciler de okula alınmıştır Evyapan İlköğretim Okulu Balıkesir Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Evyapan İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Evyapan İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Evyapan İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Evyapan İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: BALIKESİR / BANDIRMA Adı: EVYAPAN İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: 17 Eylül Mah 3 Okul Sokak Bandırma Balıkesir Telefon Numarası: 2667182251 Faks Numarası0 266) 718 22 51 E-mail Adresi: 652490@mebk12tr Web Adresi: BALIKESİR - BANDIRMA - Evyapan İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|