![]() |
Şinasi İlköğretim Okulu Keçioren Ankara |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şinasi İlköğretim Okulu Keçioren AnkaraAnkara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Keçioren'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Şinasi İlköğretim Okulu Tanıtımı - Şinasi İlköğretim Okulu Resimleri - Şinasi İlköğretim Okulu Hakkında Okulun Tarihçesi: Okulumuz Esertepe – Yayla Mahallesi Dörtyol mevkisinde 1962 yılında tek odalı kiralık bir evde öğretime başlamıştır ![]() ![]() Mahalledeki ev sayısının günden güne artması nedeniyle 1968 yılında çift öğretime geçilerek 1970 yılına kadar 10 öğretmenle eğitim ve öğretime devam edilmiştir ![]() 1970 yılında şimdi b blok diye adlandırdığımız 8 derslikli bina yapılarak aynı yıl hizmete girmiş,1974 yılına kadar 2’li öğretimle eğitim ve öğretim ve öğretimini sürdürürken hızla yapılan gece kondu sayısının artışı nedeniyle 2 ‘ li öğretimle ihtiyaca cevap verme imkanı kalmadığından 1974 yılında 39 öğretmenle 3’lü öğretime başlamış bu durum 1981 yılı şubat ayına kadar devam etmiştir ![]() 1979 yılında inşaatına başlanan ve şubat 1981 tarihinde hizmete sokulan a blok diye adlandırdığımız bina yapılmış ve yeniden 2 ‘ li öğretime geçilmiştir ![]() 1991 yılında baraka binasının yerine yapılan 9 derslikli yeni bina (c blok) ile okulumuz 1991-1992 eğitim öğretim yılında ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür ![]() Şimdi üç ayrı binadan oluşan okulumuz da 27 derslik bulunmaktadır ![]() Hizmete girdiği 1962 yılından 1971 yılına kadar Esertepe ilkokulu olarak anılan okulun adı 1971 yılında Ankara İl Encümen kurulunun kararı ile;1826-1871 yılları arasında yaşayan büyük Türk yazarı ve gazetecisi Şinasi Beyin adı verilerek ŞİNASİ İLKOKULU olmuştur ![]() 1991 yılından beride ŞİNASİ İLKÖĞRETİM OKULU olarak eğitim öğretimini sürdürmektedir ![]() Şinasi İlköğretim Okulu Ankara Keçioren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ANKARA / KEÇİOREN Adı: ŞİNASİ İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Yayla Mah ![]() ![]() Telefon Numarası: 3123781114 Faks Numarası: 3123781135 E-mail Adresi: 252880@meb ![]() ![]() Web Adresi: ANKARA - KEÇİÖREN - Şinasi İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|