Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hatun, ilköğretim, karaman, mümine, okulu

Mümine Hatun İlköğretim Okulu Karaman

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mümine Hatun İlköğretim Okulu Karaman

Karaman Mümine Hatun İlköğretim Okulu Hakkında - Mümine Hatun İlköğretim Okulu Tanıtım - Mümine Hatun İlköğretim Okulu Resimleri - Mümine Hatun İlköğretim Okulu İletişim

OKULUMUZUN TARIHÇESI

Karaman�n Hamidiye (Kirmahalle) mahallesinde bulunan okulumuz ilk olarak; Karaman belediyesinin 7500 m2 arsa tahsisi 690 m2 kapali alan, 7 derslik olarak, Devlet vatandas isbirligi ile yapilarak 1966 yilinda egitim ögretime baslamistir Okulumuz ismini Karaman Aktekke camiinde mezari bulunan Mevlana�in annesi Mümine Hatun�dan almistir
Okulumuz 31122003 yilinda yeniden yapilmak üzere yikilarak egitim ögretimini geçici olarak Pirireis Ilkögretim Okulunda sürdürmüstür Il Özel Idaresi tarafindan � m2 kapali alan, 18 derslik olarak yeniden yapilan okulumuz 2004 -2005 Ögretim Yili 2 yarisinda (07022005) tekrar kendi yeni binasinda egitim ögretime baslamistir
Okulumuza ismini veren Mümine Hatun; Harzem Türklerinden olup, büyük Türk Islam mütefekkiri ve mutasavvifi Mevlana�in annesidir Bu gün Afganistan sinirlari içinde bulunan Horasan�n Belh sehrinde dogmustur Belh emiri Sultan Rukneddin�n kizidir Hz Mevlana�a 1207 yilinda burada dünyaya gelmistir Hz Mevlana�in babasi Bahaeddin Veled Hatipogullari soyuna mensup Hüseyin Hatip�n ogludur Bahaeddin Veled �limler Sultani�diye taninmis halka ve talebelerine ilahi yolda mürsitlik etmistir Bahaeddin Veled daha sonra iki oglu Muhammed Alaaddin, Mehmet Celaleddin ve bir gurup insanla Belh�en ayrilarak Erzincan civarina, daha sonra da göç ederek Larende�e (Karaman) yerlesmislerdir Larende�e geldiklerinde Mevlana 11 yasinda idi Mevlana annesini genç yasta kaybetti (621 Hicri �1224 Miladi) Mümine Hatun�n ölümün-den bir süre sonra büyük oglu Muhammed Alaaddin de vefat etmistir Kabirleri bugün Aktekke Camisindedir 1225 yilinda Gevher Hatun�a evlenen Mevlana�in iki oglu Sultan Veled ve Alaadin Çelebi burada (Larende) dünyaya gelmislerdir Larende (Karaman) de 7 yil kaldiktan sonra Seçuklu Sultaninin daveti üzerine Konya�ya gitmislerdir Hz Mevlana ve babasi halen Konya�a kendi adi ile anilan türbede meftundurlar

İletişim Bilgileri

MÜMİNE HATUN İLKÖĞRETİM OKULU

Hamidiye Mahallesi Fevzi Pasa Caddesi No:18

muminehatunio@hotmailcom

0 338 213 47 72

http://okulwebmebgovtr/70/01/582378/indexhtml

biz - wwwmebgovtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com