08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Doğubeyazıt Ağrı
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tanıtım - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri - Cumhuriyet İlköğretim Okulu İletişim Bilgileri
Okulumuzun Tarihçesi![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
1958 yılında dönemin Belediye Başkanı ve Ortaokul Yaptırma ve Onarım Derneği Başkanı merhum Abdullah BAYDAR’ın büyük gayret ve çabasıyla Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sağlanan 400 000 Türk Lirası yardımıyla Ortaokul olarak okulumuzun temeli atılmıştır Daha sonra vatandaşlardan sağlanan maddi yardım ve zamanın Tugay Komutanı Sacit GÜRLÜ’nün büyük destek ve yardımlarıyla inşaatın yapımı sürdürülmüştür 27 Mayıs 1960 İnkılabında 2 yıl ara verilen inşaat tekrar Tugayımız tarafından derslik kısımları tamamlatılmış ve Ortaokul olarak Doğubayazıt ilçesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır Okulumuz derslikleri muntazam tamamlatılmış;ancak bünyesinde bulunan Konferans Salonu niteliğindeki binanın inşaatı kendi haline terk edilmiştir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Derslik binası 1969-1970 Öğretim yılında Lise ve bünyesinde Ortaokul olarak ilçemize hizmet vermiştir 1973 yılında İlçemizin şimdiki Doğubayazıt Lisesi binasının tamamlanması üzerine Doğubayazıt Lisesi ve bünyesindeki Ortaokul kendi binasına taşınınca okulumuz İlkokul olarak eğitim ve öğretime başlamıştır O yıl Cumhuriyetin 50 Yılı olması nedeniyle okulumuz “Cumhuriyet İlkokulu” adını alarak hizmetini sürdürmüştür![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
1960 yılında yapımı durdurulan okulumuz bünyesindeki konferans Salonu inşaatı konusunda 1982 yılında Milliyet Gazetesi’nin 2 sayfasında yer alması üzerine bina bakanlıkça ele alınmış ve dönemin Ağrı Valisi Kutlu AKTAŞ’ın büyük gayret ve desteğiyle gündeme getirilmiştir Yapımına 25 yıl ara verilen Konferans Salonu 1983 yılında yapılmaya başlanmıştır 1984 yılında bu inşaatın paralelinde okulumuza kalorifer teşkilatı kazandırılmıştır 19 Mayıs 1985 yılında 27 yıl önce yapımı bırakılan salon Vali Kutlu AKTAŞ tarafından ilçemize hizmet vermek üzere açılmıştır 2000 yılında da salonumuz İlçemiz Kaymakamı Sayın Abdullah ÖZBEK tarafından 250 koltuklu, mükemmel ses donanımı ve sinema filmi izleme konumuna getirilmiştir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu bugün bünyesinde 1 hazırlık sınıfı, 10 derslik, 1 Bilişim Teknolojileri Sınıfı; 1 Fen ve Teknoloji Laboratuarı ve Konferans Salonu ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Ağrı Doğubeyazıt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Cumhuriyet İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Belediye Cad Çifepınar Mah Doğubeyazit/Ağrı
Telefon Numarası: 4723126066
E-mail Adresi : Bilgi Yok
Web Adresi :http://okulweb meb gov tr/04/03/588135/
Web Tabanlı E-Posta Hizmetini Kullanmak İçin Tıklayınız
@meb k12 tr adreslerinin kullanimi icin resmi yazi (intranet kullanicilari icin)
Kaynak : webrehberi biz - www meb gov tr
Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|
|