![]() |
Genç Ressamın Büyük Başarısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genç Ressamın Büyük BaşarısıGenç ressamın büyük başarısı 16 yaşındaki Dilara Mataracı'nın uluslararası düzeyde birçok birinciliği bulunuyor 13 ![]() ![]() Trabzon Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde öğrenim gören 16 yaşındaki genç kızın ulusal ve uluslararası düzeyde birçok birinciliği bulunuyor ![]() Dilara Mataracı (16), AA muhabirine yaptığı açıklamada, resme ilgisinin çok küçük yaşlarda başladığını belirterek, ''Küçüklüğümden beri resim yapıyorum, 'resim hayatımın bir parçası' diyebilirim ![]() ![]() Resme ilgisini annesinin fark ettiğini, kendisini her zaman desteklediğini ifade eden Mataracı, ''Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu 3 ![]() ![]() ![]() Mataracı, geçen yıl Slovenya'da ''Galery of Young People's Art Works Celje'' tarafından düzenlenen ''Ben Kimim'' 13 ![]() ![]() Mataracı, ''Ülke genelinde ise Kütahya Evliya Çelebi Çocuk Resimleri Yarışması ile bir dergi tarafından düzenlenen 'Unutulanlar' konulu resim yarışmasında birinci oldum ![]() ![]() Resim yapmanın kendisi için vazgeçilmez bir tutku olduğunu ifade eden Mataracı, ''Resim yaptığım zaman yaşadığımı hissediyorum ![]() ![]() ![]() Dilara Mataracı, ilk kişisel resim sergisini Trabzon Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'nde açtığını, ikinci kişisel sergisini İstanbul'da açmayı planladığını sözlerine ekledi ![]() Trabzon Bilim ve Sanat Merkezi uzman resim öğretmeni Veysel Acar ise merkezlerine sınavla alınan öğrencilerin çok değişik eğitim kademelerinden geçtiklerini ifade ederek, şunları söyledi: ''Merkezimizde öğrencilerimize ilk olarak 'destek eğitim' diye adlandırdığımız iletişim, bireysel gelişim, grupla çalışma tekniklerinin yanı sıra diğer gerekli dersleri veriyoruz ![]() ![]() ![]() Dilara'nın Bilim ve Sanat Merkezi'ni kazandığında ilköğretim 3 ![]() ''Öğrencimizin 16 yaşında olmasına rağmen 3'ü dünya çapında olmak üzere 11 ödülü var ![]() ![]() ![]() ![]() AA |
![]() |
![]() |
|