Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gore, kent, tuz, vidal

Kent Ve Tuz - Gore Vidal

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kent Ve Tuz - Gore Vidal

Kent ve Tuz - Gore Vidal kitap tanıtımı - kitap özeti

Kitabın künyesi

Kent ve Tuz
Gore Vidal
Helikopter Yayınları / Roman Dizisi
Türkçe (Orjinal Dili:İngilizce)
212 s -- 2 Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 20 cm
ISBN : 9786055819163
2010
Türkçeleştiren : Fatih Özgüven

Kitap hakkında

Gore Vidal'le ilk tanışmam o muhteşem tarihsel roman, İmparator'la oldu Eski E Yayınları'ndan çıkmıştı ve benim ellerime Aydın Uğur tutuşturmuştu Üç aylık bir Anadolu turuna çıkmıştım ve nereye gitsek Dönek Julianus'un izlerini görüyordum Sonra yıllar geçti, Gore Vidal'in kim olduğunu daha iyi öğrendik Türkçeye de çevrilmeye başladı, özellikle tarihsel-siyasal romanları Ama en hoşuma giden şey, Fellini'nin Roma'sının sonundaki büyük şölen yemeğinde Vidal'le karşılaşmaktı

Vidal'de skandal sever bir ruh, inceden inceye kötücül bir hava vardır İnsanların canını sıkmayı sever Kent ve Tuz da böyle 1948 yayınlandığında Vidal'i neredeyse afaroz ediyorlardı Niye mi? Niyesi şu: Bu roman Amerikan edebiyatında eşcinsel aşk romanlarının ilkidir ve bu nedenle de bir türe, bir genre'a başlangıç oluşturur Bu ve diğer açılardan, benzersizdir, ilktir Çevirisi de, Fatih'in elinden çıktığı için, tabii ki, şahanedir
(Tanıtım Bülteninden)

Kitap kapağı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com