Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bulgaristanda, çavuş, embiya, olmak, türk

Bulgaristan'da Türk Olmak - Embiya Çavuş

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bulgaristan'da Türk Olmak - Embiya Çavuş

Bulgaristan'da Türk Olmak - Embiya Çavuş - Kitap Özet

Kitap Özet

Atalarımın toprağını bekleyebilmek isterdim Ama Bulgar yönetimleri halkımın insan haklarını vermedi, insan haklarına saygılı olmadıÖlümler ölümleri, sürgünler sürgünleri kovaladıKültür varlıklarımız tahrip edildi, vakıflarımız gasp edildi Tecavüzler, ölümler hayatımızdan hiç eksik olmadı

Bizim de yaşama hakkımızın olduğu hiçbir zaman Bulgar yöneticilerinin umurunda değildi Düşmanlığı ve ayrımcılığı yaşadım Türk insanına yaptıkları baskıların bir cevabı olacağı, nasıl bir tepki doğuracağı Bulgar yöneticilerini ilgilendirmiyordu Böyle düşünenler için yasaları, içi Türk düşmanlığı ile dolu halkları, her zaman rahatlıkla buldukları sebepleri vardı

Türk olduğumuz , onlar bize düşmandı Hayatımız onların elindeydi Zincirlerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yoktuDirendik boyun eğmedikBizi hiç sayıyorlardıBöyle bir durumda Bulgaristan'a sadakat göstermek durumunda değildik Gençtik,elimiz armut toplamıyordu biz evlad-ı fatihandık Balkanlarda Türk varlığını korumak için örgüt kurduk

Ana vatanımız Türkiye'nin düşmanları bizim de düşmanımızdı elimizden geleni yaptık

Embiya ÇAVUŞ

Kitap Kapak

00 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com