![]() |
İsimle Ateş Arasında / Nazan Bekiroğlu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsimle Ateş Arasında / Nazan Bekiroğluİsimle Ateş Arasında Kapak Yazısı: Ben uydurdum bütün bu hikayeleri ![]() Ama size şunu söylüyorum ki: Daha yüksekte duran bir gerçeği işaret etmek için bunca hikaye uydurdum ![]() Demek istediğim, hepsi yalanken anlattıklarımın, anne kalbinde bir çocuk yokluğunun işaret ettiği acı yalan değildi ![]() Yalan değildi eşi zalim avcı tarafından vurulan turnanın zaruri ölümü ![]() ![]() Olgunlaşan her şeyin sonunda bozulduğu ![]() ![]() Yalan değildi devletlerin insanlar gibi, aşkların da devletler gibi ömürleri olduğu, mahiyeti safiyet olan aşkı en çok karanlıkların boğduğu ![]() Yalan değildi aşkın birbirine uymayan iki tanımının olduğu ![]() Bu tanımlardan biri sorgusuz sualsiz teslimiyet anlamına gelirken, diğerinin, sorgusuz sualsiz teslimiyetin kurulumu demek olduğu ![]() Böylece aşkın mutlak tanımının mümkünse aleminde na-mümkün olduğu ![]() ![]() Yalan değildi bazı şeylerin hep bir şeyle bir şey arasında ürperti gibi asılı durduğu ![]() öbür dünyada ateş arıtacakken, suyla arınmayan aşık kalbinin ancak ateşle durulduğu ![]() ![]() Bir ocağın; kelama mecbur çileden yenik elemden ibaret bir kalpten kopa gelen yangınla tutuşup kül olduğu ![]() Hikayelerine ayrılarak anlatılmış bir romanda son kez yemin ediyorum ki; Vallahi yalan değildi! Timaş Yayınları - Nazan Bekiroğlu |
![]() |
![]() |
|