Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arasında, ateş, bekiroğlu, isimle, nazan

İsimle Ateş Arasında / Nazan Bekiroğlu

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İsimle Ateş Arasında / Nazan Bekiroğlu

İsimle Ateş Arasında

Kapak Yazısı:

Ben uydurdum bütün bu hikayeleri

Ama size şunu söylüyorum ki: Daha yüksekte duran bir gerçeği işaret etmek için bunca hikaye uydurdum

Demek istediğim, hepsi yalanken anlattıklarımın, anne kalbinde bir çocuk yokluğunun işaret ettiği acı yalan değildi

Yalan değildi eşi zalim avcı tarafından vurulan turnanın zaruri ölümü Yalan değildi kemalin arkasından zevalin geldiği

Olgunlaşan her şeyin sonunda bozulduğu Bir şey bozulurken onunla birlikte başka şeylerin de bozulduğu

Yalan değildi devletlerin insanlar gibi, aşkların da devletler gibi ömürleri olduğu, mahiyeti safiyet olan aşkı en çok karanlıkların boğduğu

Yalan değildi aşkın birbirine uymayan iki tanımının olduğu

Bu tanımlardan biri sorgusuz sualsiz teslimiyet anlamına gelirken, diğerinin, sorgusuz sualsiz teslimiyetin kurulumu demek olduğu

Böylece aşkın mutlak tanımının mümkünse aleminde na-mümkün olduğu Yalan değildi güzel kokunun ezel hatırası taşıdığı

Yalan değildi bazı şeylerin hep bir şeyle bir şey arasında ürperti gibi asılı durduğu Günahı ve ihaneti bu dünyada su,

öbür dünyada ateş arıtacakken, suyla arınmayan aşık kalbinin ancak ateşle durulduğu Belki de bu yüzden bir büyük yangının koptuğu

Bir ocağın; kelama mecbur çileden yenik elemden ibaret bir kalpten kopa gelen yangınla tutuşup kül olduğu

Hikayelerine ayrılarak anlatılmış bir romanda son kez yemin ediyorum ki;

Vallahi yalan değildi!

Timaş Yayınları - Nazan Bekiroğlu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com