Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
batar, din, eğitimi, empatik, kitabı, yusuf

Empatik Din Eğitimi Kitabı - Yusuf Batar

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Empatik Din Eğitimi Kitabı - Yusuf Batar

Empatik Din Eğitimi Özet - Yusuf Batar Kitapları - Kitap Tanıtım - Kitap Fiyatı

Kitap Özet

Empatik yaklaşım, bireyler arası iletişimin yoğun bir şekilde yaşandığı meslek gruplarında çalışan kişilerde bulunması gereken bir özellik olarak değerlendirilmektedir Eğitim sisteminin çeşitli iletişim süreçlerinden oluşan yapısı dolayısıyla, öğretmenlik de söz konusu meslek grupları arasında zikredilmektedir Empati konusuyla ilgili araştırmalarda konunun önemi sadece öğretmen açısından değil, öğrenci açısından da vurgulanmaktadır Eğitimin temel amaçlarından sayılan, öğrencide istenilen davranış değişikliğini ve gelişimini sağlamak açısından konuyu ele alırsak, bir kişinin kendini keşfetmesi, tanıması ve olumlu yönde değişmesi için gerekli koşulların başında, empatik yaklaşım gerekmektedir

Bu çalışmada, din eğitimi bir iletişim süreci olarak ele alınmakta, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretmeninin empatik yaklaşım sahibi olmasının süreçteki etkisi etraflıca incelenmektedir

Empatinin tanımı, temel esasları, eğitimin iletişimle ilgisi, öğrencinin eğitim sürecindeki pozisyonu, sürece aktif katılımının sağlanmasının şartları, Kur'an'ın üslubu, insan ilişkilerine dair düzenlemeleri ve Hz Peygamber'in insan ve ilişkileriyle ilgili uygulamalarının empatik yaklaşım açısından tahlili, ilköğretimde görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin empatik beceri düzeylerinin yaş, cinsiyet, mesleki tecrübe, eğitim durumu değişkenleri açısından irdelenmesi bu çalışmanın esas konularını oluşturmaktadır

Kitap Ön Yüzü

Kitap Künyesi

Empatik Din Eğitimi - Yusuf Batar
· Elips Kitap
· Basım Tarihi : 12 - 2010
· ISBN : 9786054232468
· Sayfa Sayısı : 240
· Etiket Fiyatı : 1200 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com