Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arthur, george, kitchener, lordu, savaş, sir

Savaş Lordu Kitchener - Sir George Arthur

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Savaş Lordu Kitchener - Sir George Arthur

Savaş Lordu Kitchener - Sir George Arthur kitap tanıtımı - kitap özeti

Kitabın künyesi

Savaş Lordu Kitchener

Sir George Arthur

Kurtuba Kitap / Tarih Dizisi

Türkçe (Orjinal Dili:İngilizce)

384 s -- 2 Hamur-- Ciltsiz -- 12 x 20 cm

ISBN : 9789756743645

2010

Sayfa Düzeni : İrfan Güngörür

Kapak Tasarımı : Sercan Arslan

Hazırlayan : Muzaffer Albayrak

Editör : Ersan Güngör

Çeviri : Miralay Albay Sabit

Kitap hakkında

Özellikle, Çanakkale Zaferi'nin anılacağı ve üzerinde konuşulacağı şu günlerde mutlaka okunması gereken bir kitap

Lord Kitchener, bir asker ve devlet adamı olarak yaptığı işler ve sıra dışı kişiliği ile İngiltere'nin hiç şüphesiz en önemli simalarından biridir

Daha bir teğmen iken Fransa-Almanya harbinde Fransız saflarında gönüllü olarak savaşmış, Filistin'in haritasını çıkarmak için bölgeyi adım adım gezmiş, Arapçayı ve Arap kültürünü öğrenmiş, Hartum'u işgal ederek Sudan'ın İngiliz idaresine girmesini sağlamış, Güney Afrika'da Boerlerin direnişini kırarak İngiliz hakimiyetini sağlamış bir askerdir

I Dünya Savaşı patlayınca Savaş Bakanı olarak İngiltere'nin yetersiz kara ordusunu altı tümenden yetmiş tümene çıkararak batı cephesinde Fransa'nın Almanya karşısında tutunmasında büyük etken olmuştur

Lord Kitchener'ın askerlik ve idarecilik kariyerinin başlıca hatlarını anlatan bu kitap biyografik bir eser olmakla beraber; Filistin, Mısır, Sudan, Güney Afrika, Hindistan'daki İngiliz siyasetini ve nihayet I Dünya Savaşı'nı İngiltere ekseninde anlatması açısından aynı zamanda bir tarih kitabı yerindedir

(Tanıtım Bülteninden)

Kitap kapağı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com