Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, dönem, feodalite, klasik, kılıçbay, mehmet, osmanlı, tarzı, üretim

Feodalite Ve Klasik Dönem Osmanlı Üretim Tarzı - Mehmet Ali Kılıçbay

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Feodalite Ve Klasik Dönem Osmanlı Üretim Tarzı - Mehmet Ali Kılıçbay

Feodalite ve Klasik Dönem Osmanlı Üretim Tarzı - Mehmet Ali Kılıçbay - Kitap Özeti - Kitap Tanıtımı

Kitap Hakkında

Modern Türkiye 600 yıllık Osmanlı mirasından soyutlanamaz Bu olgunun bilinci içinde, «bugünü anlamanın» bir yöntemi olarak bu kitapta Osmanlı üretim tarzını oluşumu içinde incelemeye uğraştık

Osmanlı üretim tarzının niteliğini belirleyebilmek için en uygun karşılaştırma nesnesinin Feodal üretim tarzı olduğu kanısındayız Bu kanıya varmamızın nedenlerinden birincisi, Feodal üretim tarzının soyut düzeyde anlaşılması konusunda oldukça büyük mesafenin alınmış bulunması ve somut düzeyde, sağlıklı bir karşılaştırma yapmaya olanak verecek yeterlikte malzemenin var olmasıdır

Osmanlı üretim tarzının niteliği üzerindeki çalışmalar son yıllarda yeni bir ivme kazanmıştır Başlangıçta Batılı bilim adamlarının tekelinde olan «Osmanlı araştırmaları», son otuz yıldan beri ülkemizde de artmaya başlamıştır Bu, çok mutluluk verici olmakla birlikte, aydınlanmamıza önemli ölçüde katkıda bulunduğu söylenemez

Bu çalışmada, Osmanlı sisteminin oluşum ve olgunluk dönemi olan 1300 -1550 arasının iktisadi dokusu feodal üretim tarzıyla karşılaştırılarak incelenmektedir Osmanlı sisteminin neden Batı modelinden farklı olduğunu ortaya koyulmaktadır Böylece Osmanlı sisteminin “klasik” adı verilen dönemi, izleyen «bozulma» dönemi ile bu «bozulmuş» sistemin tasfiyesi niteliğindeki Modern Türkiye'nin konumu ve kişiliği de belirlenmektedir

Kitabı Önyüzü

Kitabın Künyesi

Efil Yayınevi

· Basım Tarihi : 02 - 2010

· ISBN : 978-605-4334-03-2

· Etiket Fiyatı : 1900 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com