Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
behçet, çelik, kitabı

Herkes Kadar Kitabı - Behçet Çelik

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Herkes Kadar Kitabı - Behçet Çelik

Herkes Kadar Kitap Özet - Behçet Çelik Kitapları - Herkes Kadar Kitap Tanıtım - Herkes Kadar Kitap Fiyatı - Herkes Kadar Ön Okuma

Kitap Özet

Herkes Kadar'daki öyküler gücünü yalınlığından alıyor Yüksek sesle konuşmuyor kahramanlar; dışarıdaki dünyadan kaçmak için değil, ken¬di içdünyalarına bakarak yaşananı daha derinden anlamak, kavramak için yapıyorlar bunu Behçet Çelik, öykülerinin dilini de, kahramanlarını da okurun düş gücünün akışına bırakıyor Böylece her kuşakta yeniden okunacak, değerlendirilecek metinler çıkıyor ortaya

“Behçet Çelik'in öykü başlangıçları tatminsizlik duygusu yaratmıyor, çünkü devamın da kendi atılımları, kendi ustalıkları var onda Maupas¬sant'da, Çehov'da ve özellikle onun Amerikalı uzantısı sayılan Raymond Carver'da olduğu gibi, eksiltiler de enerji veriyor Çelik'in öykülerine, sezdirilmiş ama söylenmeden bırakılmış şeyler
Orhan Koçak, Virgül, Mayıs 2002

“Bütün öykülerde hâkim olan ‘ben' merkezli anlatım nedeni ile kitapta bir bütünsellik havası ortaya çıksa da, her hikâyede farklı farklı kişilere odaklanıyor yazar, ama bütün bu farklı hikâye kahramanları, hayatta artık bir hikâyesi kalmayan insanlar olarak aynılaşıyorlar Onların hikâyeleri geçmişte, hayatı coşku ve umut dolu yaşadıkları o gençlik günlerinde () başlamış ve bitmiş Çelik, ağdalı bir geçmiş güzellemesine kaçmadan, iş hayatını, insan ilişkilerini ve bizzat varoluş biçimlerini sorguluyor, bundan böyle yaşanılacak şiirsel bir hikâyenin imkânsızlığını hissettiriyor okuyucuya
A Ömer Türkeş, Radikal Kitap, 29 Mart 2002

Herkes Kadar

Behçet Çelik
· Can Yayınları
· Basım Tarihi : 01 - 2011
· ISBN : 9789750712579
· Sayfa Sayısı : 120
· Etiket Fiyatı : 950 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com