Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allende, isabel, kitabı, ülkem, yüreğimdeki

Yüreğimdeki Ülkem Kitabı - İsabel Allende

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yüreğimdeki Ülkem Kitabı - İsabel Allende

Yüreğimdeki Ülkem Kitap Özet - Isabel Allende Kitapları - Yüreğimdeki Ülkem Kitap Tanıtım - Yüreğimdeki Ülkem Kitap Fiyatı - Yüreğimdeki Ülkem Ön Okuma

Kitap Özet

Şilili yazar Isabel Allende, bu anı kitabında okuru bir kez daha yüreğinin içine çekiyor Hem romanlarının ilk tohumlarının nerelerde filizlendiğini, hem de yazarlık serüveninin nasıl başlayıp geliştiğini gösteriyor Bunu yaparken yüreğinde düşsel bir ülke yaratmış olduğunu fark ediyor Bu ülke, hem anayurdu olan Şili, hem değil Bir anlamda Şili; çünkü kökleri orada, bütün romanlarına kaynaklık eden ailesi orada Bir anlamda değil; çünkü bu kökler o kadar sık yerlerinden sökülmüşler, o geniş ve tuhaf ailenin bireyleri yazarın imgeleminde öylesine değişmişler ki, her biri sonuçta başka bir kişilik kazanmış Şili'deki 1973 darbesinin ardından sürgüne giden, uzun yıllar Venezuela'da yaşamak zorunda kalan Isabel Allende, bu sürgün yaşamının ve hiçbir yere ait olamayışının, kendisini yazar yaptığını söylüyor 'Hiçbir zaman hiçbir yere uyum sağlayamadım; ne aileme, ne sosyal sınıfıma, ne de dinime ait olabildim,' diyor Bu sözlerin ardından, anayurduna yabancılaştığını vurgulasa da, anayurdunda yürütülen politikanın ve Şili'nin büyüsünün kendisine vurduğu damgayı hep üzerinde taşıyarak yazdığı çok açık

Yüreğimdeki Ülkem
Isabel Allende
Can Yayınları
Fiyatı : 14,00 TL
Haziran 2004
194 sayfa
ISBN: 975070430-4

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com