![]() |
Halide Edib - İpek Çalışlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halide Edib - İpek Çalışlarİpek Çalışlar Halide Edib kitap tanıtımı - kitap özeti Kitabın künyesi Halide Edib (Biyografisine Sığmayan Kadın) İpek Çalışlar Everest Yayınları / Biyografi Dizisi Türkçe 568 s ![]() ![]() ISBN : 9789752897250 2010 Yayın Yönetmeni : Sırma Köksal Kapak : Utku Lomlu Kitap hakkında "Latife Hanım" kitabıyla yakın tarihimize farklı bir gözle bakmamızı sağlayan İpek Çalışlar'dan çarpıcı bir Halide Edip gerçeği! ![]() ![]() İşgale karşı isyanın hatibi ![]() ![]() ![]() 1915 Ermeni tehcirinde sesini yükseltmiş; idam cezasına yüz yıl önce karşı durmuş birkaç aykırı isimden biri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali Ayet ile Hasan Zeki'nin annesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Onunla Bayan Isabel Fry'ın evinde tanıştım ve anlattıklarını saatlerce tek başıma dinledim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Henry W ![]() İpek Çalışlar'ın, roman akıcılığında kaleme aldığı bu kitap; sabırlı, ayrıntılı bir araştırmaya, tanıklıklara, bugüne kadar gün ışığına çıkmamış mektuplara, arşiv belgelerine dayanıyor ![]() ![]() (Tanıtım Bülteninden) Kitap kapağı ![]() |
![]() |
![]() |
|