Kuşatılmış Kent Yanya - Guy Chantepleure |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşatılmış Kent Yanya - Guy ChantepleureKuşatılmış Kent Yanya - Guy Chantepleure kitap tanıtımı - kitap özeti Kitabın künyesi Kuşatılmış Kent Yanya (Ekim 1912 Mart 1913) Orjinal isim: Las Ville Assiegee Guy Chantepleure Bilge Kültür Sanat / Günlük Dizisi Türkçe (Orjinal Dili:Fransızca) 160 s -- 2 Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 22 cmISBN : 9786055715786 2010 Çeviri : Fazıl Bülent Kocamemi Kitap hakkında " ![]() ![]() Anadolulular soğuğa, mahrumiyete, en kötü acılara kahramanca bir tevekkülle tahammül ediyorlar Biri, bir kolunu ve iki bacağını yitirmişti Bedeni zavallı bir kütük, içler acısı bir paçavradan farksızdı Sadece şöyle diyordu:'Vatanımın bacaklarıma ve kollarıma ihtiyacı vardı, ben de verdim 'Dün, Alfred de Vigny'nin Servitude et Grandeur militaires adlı eserinin en asil sayfalarını okurken, şu satırları not ettim: 'Savaşçının feragati, kurbanınkinden daha ağır bir haçtır Ağırlığını ve büyüklüğünü bilmek için onu taşımış olmak gerekir![]() ![]() Fedakârlık yeryüzünün en güzel şeyi olmalı, çünkü basit insanların içinde o kadar çok iyilik vardır ki, bazen, liyakatlerinin ve hayatlarının gizliliğinin farkında değildirler 'Yüreğimde, bunu o zavallı Anadolu askerlerine ve ayrıca, bu savaşın bütün alçak gönüllülerine, bütün kahramanlığın bilincinde olmayanlara, hangi taraftan olurlarsa olsunlar, basitçe ve belki boşu boşuna, 'değerlerini akıllarına getirmeyen ![]() ![]() ' bilmeden hayatlarını verenlere ithaf ediyorum![]() ![]() "(Tanııtm Bülteninden) Kitap kapağı
|
|
|
|