![]() |
Gitanjali - Rabindranath Tagore |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gitanjali - Rabindranath Tagorekitap tanıtımı - kitap özeti Kitabın künyesi Gitanjali Rabindranath Tagore Kırmızı Yayınları / Şiir Dizisi Türkçe 132 s ![]() ![]() ISBN : 9789758855308 2010 Çeviri : Aytek Sever Kitap hakkında Bu dünyanın bayramına beni de çağırdılar, ve böylece kutsandı yaşamım ![]() ![]() Bu şenlikte bana düşen sazımı çalmaktı, ve ben de elimden gelenin en iyisini yaptım ![]() Şimdi, soruyorum, zaman gelmiş midir artık içeri girebilmem, yüzünü görebilmem ve sana sessiz selamımı sunabilmem için? "Onun bir dizesi dünyanın bütün dertlerini unutturuyor bana" -William Butler Yeats- Asya kıtasından ilk kez Nobel Ödülü alan Rabindranath Tagore 30'lu ve 40'lı yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir okur çevresine ulaşmıştı ![]() ![]() Son 50 yıl içinde Hindistan dışında bir unutulmuşluğa terk edilmiş olan Tagore, son dönemde bir yeniden doğuş yaşamakta ![]() Gitanjali, Tagore'un dünyada büyük üne kavuşmasını sağlayan temel eserlerinden biridir ![]() (Tanıtım Bülteninden) Kitap kapağı ![]() |
![]() |
![]() |
|